Λαμία - Βέροια 0-1

Νίκος Τσιώκος
Λαμία - Βέροια 0-1

bet365

Μόλις στο 6' ο Μαγέφσκι σκόραρε και με το γκολ αυτό η Βέροια κέρδισε με 0-1 στην Λαμία και προκρίθηκε ως πρώτη στους «16» του Κυπέλλου!

Ισοπαλία ή νίκη ήθελε η Βέροια για να «κλειδώσει» την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η «βασίλισσα του Βορρά» πέρασε με 0-1 από τη Λαμία κόντρα στην ομώνυμη ομάδα και πέρασε ως πρώτη από τον 6ο όμιλο στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ένα γκολ κι ένα δοκάρι

Δεν είχε και πολλά πράγματα το πρώτο ημίρονο του αγώνα της Λαμίας με τη Βέροια στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Οι στιγμές που ξεχώρισαν ήταν το γκολ των φιλοξενούμενων και το δοκάρι των γηπεδούχων. Η «βασίλισσα του Βορρά» μπήκε δυνατά και μόλις στο 6' πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Κόλα έδωσε ωραία στον Μαγέφσκι, που πλάσαρε με τη μία τον Πάππο για το 0-1.

Πάντως, η Λαμία δεν κλείστηκε πίσω και αναπτύχθηκε ωραία σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Ωστόσο, κατάφερε να απειλήσει από στημένη φάση, καθώς η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλαϊτζίδη στο 17' βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη και κατέληξε άουτ.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Ημαθίας επιχειρούσε να απειλήσει κυρίως με σέντρες, ένα σουτ-άουτ του Αντωνίου στο 34' δεν ανησύχησε τον Καντιμοίρη και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 45'. Ο Γεωργιάδης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά για τον Μαγέφσκι, ο οποίος κατέβασε ωραία την μπάλα και έκανε το σουτ, με τον Πάππο να κάνει την απόκρουση του ματς.

Τις εντυπώσεις και δεύτερο δοκάρι η Λαμία

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1 υπέρ της Βέροιας και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι δεν παρουσίασαν κάτι το ιδιαίτερο, πέραν της φάσης του 53', όπου ο Πάππος σταμάτησε το πλασέ το Ξόμπλιου από πολύ πλάγια, με τη Λαμία να κλέβει τις εντυπώσεις και να έχει κάποιες φάσεις για την ισοφάριση.

Στο 72' ήρθε το δεύτερο δοκάρι των γηπεδούχων, καθώς ο Νατσιόπουλος επιχείρησε να κρεμάσει τον Καντιμοίρη και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο και κατέληξε άουτ. Ο ίδιος παίκτης δοκίμασε το πόδι του και στο 82', με το νέο σουτ να έχει την ίδια κατάληξη, ενώ οι αλλαγές του Βαζάκα άλλαξαν την εικόνα της ομάδας της Φθιώτιδας, που ήταν πιο κινητική στα τελευταία λεπτά.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με άλλα τρία σουτ, των Τζόκιτς, Αλεξίου και Νατσιόπουλου στο 89', στο 91 και στο 92', αντίστοιχα.

Το πρώτο μπλόκαρε ο Καντιμοίρης με δεύτερη προσπάθεια, όπως και το τελευταίο, ενώ το δεύτερο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του τερματοφύλακα της Βέροιας. Έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο σύλλογος της Ημαθίας προκρίθηκε ως πρώτος από τον 6ο όμιλο στη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις

Λαμία (Γιώργος Βαζάκας): Πάππος, Τσόπελας (73' Αντωνόπουλος), Κοτσώνης, Λεάντρο Πίντο, Καλαϊτζίδης, Νατσιόπουλος, Ενγκουέμ, Μπουλουλής (64' Τζόκιτς), Αντωνίου, Παπαευθυμίου, Αλεξίου.

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Σιόντης, Μαραγκός, Ετζενγκέλε, Νάστος, Ιμπραΐμ, Καρακώστας, Γεωργιάδης (57' Νέτο), Ξόμπλιος, Μαγέφσκι (67' Γιαννούλης), Κόλα (64' Ναζλίδης).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα