Λιλ - Λοριάν 3-0

Gazzetta team
Λιλ - Λοριάν 3-0

bet365

Η επίδραση του Αντονετί είναι εμφανής στη Λιλ, που επιβλήθηκε με 3-0 της Λοριάν. Ανατροπή η Μονπελιέ, το έσωσε στο τέλος η Ναντ, βαθμό η Τρουά.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Λιλ με τον Αντονετί στον πάγκο και η ανοδική πορεία συνεχίζεται. Οι λιλουά ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και επιβλήθηκαν δίκαια με 3-0 της Λοριάν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και μετά την πρώτη καθαρή ευκαιρία με τον Μπουφάλ (20’), πήραν το προβάδισμα στο 28’. Σέντρα του Μπαλμόν, κεφαλιά του Μποτεάκ και 1-0! Οι παίκτες του Αντονετί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, όμως οι βακαλάοι είχαν ένα καλό διάστημα στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όταν πλησίασαν στο γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Γκερέιρο (35’, 40’), όμως τίποτα δεν άλλαξε. Και τα πάντα τελείωσαν στην επανάληψη. Στο 55’ ο Λεκόμτ δεν κατάφερε να διώξει σωστά μετά το γύρισμα του Μπενζιά και ο Μποτεάκ προ κενής εστίας έκανε και το 2-0. Οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες, πριν τελικά έρθει και το τρίτο γκολ με τον Σιντιμπέ στο 84’.

Το έσωσε ο Σάλα
Με γκολ του Σάλα στο 86’ η Ναντ έσωσε τον βαθμό στο ματς με την Τουλούζ, που έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο και η μοναδική καλή στιγμή ήρθε με το σουτ του Σάλα στο 4’. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μία τελική προσπάθεια… Οι γηπεδούχοι είδαν ότι έπρεπε να παίξουν πιο επιθετικά και αυτό έδωσε χώρο στους βιολέ να απειλήσουν στην αντεπίθεση. Έτσι, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ποιότητα των επιθετικών τους και πήραν το προβάδισμα στο 53’, για να χάσουν και άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια με μεγαλύτερη εκείνη του Μπεν Γιεντέρ, που έβγαλε ο Ριού. Και από τη στιγμή που η Τουλούζ δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς, το πλήρωσε, με τον Σάλα να κάνει το τελικό 1-1 στο 86’. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν και το ματς με 10 παίκτες, καθώς ο Ντιόπ αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις.

Πρώτος βαθμός για Ρομπέν
Η Τρουά πήρε τον πρώτο της βαθμό με τον Ρομπέν στον πάγκο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μπαστιά. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Περέα (12’) και Ζαν (13’) πριν βρεθούν πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του ματς. Στο 22’ ο Φοφανά με πλασέ στην κίνηση μετά από πάσα του Αγιτέ έκανε το 0-1 στην πρώτη ευκαιρία των Κορσικανών. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί και πλησίασαν στην ισοφάριση με τον Καμούς στο 42’, όμως το 0-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Η Τρουά συνέχισε να πιέζει και στην επανάληψη και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 59’, όταν μετά από κόρνερ του Καμούς ο Καμπό έκανε το 1-1! Ο Λεκά ήταν εκείνος που κράτησε την Μπαστιά στο ματς με τις αποκρούσεις, ενώ στο τέλος είχε βοήθεια και από το δοκάρι του μετά την προσπάθεια του Ζαν. Και οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες τους, με τον Νγκαντό να έχει δοκάρι στο 70’, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς.

Με ανατροπή η Μονπελιέ
Η Γκινγκάμπ προηγήθηκε, όμως έπαιζε από νωρίς με 10 παίκτες και η Μονπελιέ έκανε την ανατροπή, για να φτάσει στη νίκη με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 32’, όταν ο Πριβά με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στιγμές αργότερα, όμως, ο Μπενεζέ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και άφησε από το 34’ την Γκινγκάμπ με 10 παίκτες. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 54’, όταν μετά από σέντρα του Μπουντεμπούζ ο Καμαρά έκανε το 1-1. Οι μονπελιερέ ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο 62’, όταν μετά από υπέροχο συνδυασμό το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Νινγκά ήταν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Φυσικά, δεν είχε κανένα πρόβλημα και το 2-1 ήταν γεγονός. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση στο 80’, όταν ο Σανσόν έσωσε στη γραμμή την προσπάθεια του Καρντί, για να μείνει το 2-1 μέχρι το τέλος.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή (11/12)

Ρεν-Καέν 1-1
(62' Κιντέρο - 79' Μπεν Γιουσέφ)

Σάββατο (12/12)

Ρεμς-Νις 1-1
(78' πεν. Ντιέγκο - 6' Ζερμέν)

Τρουά-Μπαστιά 1-1
(59' Καμπό - 23' Φοφανά)

Ναντ-Τουλούζ 1-1
(86' Σάλα - 53' Πέσιτς)

Λιλ-Λοριάν 3-0
(28', 55' Μποτεάκ, 84' Σιντιμπέ)

Μονπελιέ-Γκινγκάμπ 2-1
(54' Καμαρά, 62' Νινγκά - 32' Πριβά)

Κυριακή (13/12)

Μονακό-Σεντ Ετιέν (15:00)
Ανζέρ-Μπορντό (18:00)
Μαρσέιγ-Γκαζελέκ (18:00)
Παρί-Λυών (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα