Γιόχανσον: «Η UEFA δεν ενημερώθηκε για την πληρωμή στον Πλατινί»

Gazzetta team
Γιόχανσον: «Η UEFA δεν ενημερώθηκε για την πληρωμή στον Πλατινί»

bet365

Ο Λέναρτ Γιόχανσον υποστηρίζει πως η UEFA δεν ενημερώθηκε ποτέ για την πληρωμή του Σεπ Μπλάτερ στον Μισέλ Πλατινί, φέρνοντας τον Γάλλο σε δύσκολη θέση.

Η μεταφορά 1,35 εκατομμυρίων λιρών από τον Μπλάτερ στον Πλατινί, είναι αυτήν τη στιγμή υπό έρευνα από τις ελβετικές αρχές, με τους προέδρους της FIFA και της UEFA αντιστοίχως, να έχουν τιμωρηθεί με απαγόρευση ενασχόλησης με οτιδήποτε έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για 90 μέρες από την επιτροπή δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Πλατινί, που ανακρίθηκε ως μέρος της έρευνας, επιμένει ότι το ποσόν αφορούσε εργασία που ο ίδιος εκτελούσε για τη FIFA από το 1999 έως το 2002, αλλά ο πρώην πρόεδρος της UEFA (1990-2007) Λέναρτ Γιόχανσον, επιμένει πως η UEFA δεν είχε καμία σχετική ενημέρωση.

«Ήμουν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA τότε και ο Μπλάτερ θα έπρεπε να μας το ανακοινώσει, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Δεν είχα ακούσει ποτέ γι' αυτήν τη συμφωνία στη FIFA» δήλωσε ο Λέναρτ Γιόχανσον στο InsideWorldFootball, προσθέτοντας: «Είναι αρκετά χρήματα, δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Έμαθα μόνο από τα media ότι ο Πλατινί ισχυρίζεται ότι έχει ένα συμβόλαιο με τη FIFA».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, επιμένει πως η 9ήμερη καθυστέρηση της πληρωμής ήταν παράγωγο της «οικονομικής κατάστασης στη FIFA», αλλά ήρθε μόλις μερικές εβδομάδες πριν ο ίδιος αποφασίσει να μην ανταγωνιστεί τον Ελβετό για την προεδρία της FIFA το 2011.

«Θα περίμενα πως η πληρωμή θα είχε αναφερθεί στην UEFA» συμπλήρωσε ο Γιόχανσον. «Ο Πλατινί θα έπρεπε να το είχε αναφέρει στην εκτελεστική επιτροπή. Εγώ αυτό θα έκανα. Θα έλεγα πως έχω συμβόλαιο με τον Μπλάτερ που μπορείτε να επικρίνετε. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια, τα χρήματα που πήρα και πρέπει να γνωρίζετε γι' αυτά».

 

Τελευταία Νέα