Ο Τελάντερ νίκησε το «σύστημα»!

Ο Τελάντερ νίκησε το «σύστημα»!

Ο Τελάντερ νίκησε το «σύστημα»!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στην σημασία της νίκης στην Ξάνθη κόντρα στο... κομάντο που λέγεται Βοσκάκης και στέκεται και στην δήλωση του Μπεργκ, αλλά και στον σκόρερ Τελάντερ.

Στο τελευταίο μου άρθρο πριν το παιχνίδι στην Ξάνθη είχα αναφέρει το που θα κριθεί το παιχνίδι. Συγκεκριμένα έγραφα:«Το ματς θα εξαρτηθεί σ από την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, Η αίσθησή μου είναι, ότι αν καταφέρει και κρατήσει το μηδέν πίσω ένα γκολ στην επίθεση θα το βρει». Και κατέληγα αναφερόμενος και στον διαιτητή Βοσκάκη: «Αλλά τεσπά καμία δικαιολογία δεν θα υπάρχει σήμερα για παίκτες και προπονητή και όλους μέσα στην ομάδα, αν δεν κερδίσουν. Εκτός και αν ο Βοσκάκης έχει πραγματοποιήσει μία από τις γνωστές διαιτησίες του. Και έχει βάλει σφραγίδα…»

Τελικά όντως το παιχνίδι κρίθηκε στο μηδέν που κράτησε πίσω ο Παναθηναϊκός, που βρήκε το γκολ, από τον καλύτερό του παίκτη τον Τελάντερ (ανίκητος σε όλες τις μονομαχίες πραγματικός βράχος). Επίσης ο Βοσκάκης έβαλε σφραγίδα με όλα όσα έκανε στην διάρκεια του αγώνα. Δεν τα… κατάφερε, όμως, υπολόγιζε χωρίς τον Τελάντερ και ο Παναθηναϊκός νίκησε. Το πάλεψε ο Βοσκάκης πολύ. Κάρτες σε Μπεργκ, Ζέκα, Αμπέντ, Καρέλη, Λαγό από την μία, καμία κάρτα από την άλλη. 11 φάουλ σε βάρος του Παναθηναϊκού, μόλις 5 υπέρ του με την κατοχή στο 57% για τους «πράσινους». Πιο πολύ και από το καθαρό πέναλτι του Γουάλας πάνω στον Μπεργκ, που δεν έδωσε ο Βοσκάκης στο 32 η πρόθεση φαίνεται σε κάποια φάουλ και κάρτες. Στο 56 ο Λισγάρας κλάδεψε τον Μπεργκ που έφευγε απέναντι στον Τζενάμο, ούτε φάουλ, ούτε κάρτα. Στο 92 ο Μπαξεβάνης επίσης κλάδεψε τον Ζέκα κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ούτε φάουλ, ούτε κάρτα. Στο 77 ο Ερέα διαμαρτυρήθηκε, αλλά δεν πήρε κάρτα σε αντίθεση με τον Ζέκα που για τον ίδιο λόγο πήρε στο 32. Ο ίδιος ο παίκτης ο Ερέα στο 81 με αγκωνιά έσκισε το πρόσωπο του Τελάντερ (του έγιναν ράμματα), αλλά ποτέ δεν πήρε κάρτα.

Με αυτά και με αυτά ο Βοσκάκης και ο Καλφάκης με δύο οφσάιντ ανύπαρκτα, που έδωσε σε Μπεργκ και Τελάντερ έκαναν, ότι μπορούσαν. Αλλά ο Τελάντερ σηκώθηκε στο 82 και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε στους συμπαίκτες του και τον προπονητή 15 ημέρες ηρεμίας. Όλοι ήθελαν τη νίκη στην ομάδα χθες και το έδειξαν στο γήπεδο. Το 4-4-1-1 του Αναστασίου(χθες το διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι και έκανε και σωστές αλλαγές) έκανε καλύτερο αμυντικά τον Παναθηναϊκό, αλλά επιθετικά άρχισε να φαίνεται στο δεύτερο ημίχρονο μετά την είσοδο του Καρέλη. Σε αυτό το παιχνίδι η απαίτηση όλων ήταν η ομάδα να κερδίσει και τα κατάφερε κόντρα σε έναν κομάντο και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία. Το ότι δεν ήταν καλή η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δεν θα το θυμάται κανείς αύριο. Αν το ματς έληγε 0-0 όλοι θα το θυμούνταν. Μην ξεχνάμε, ότι έπαιζε η ομάδα σε μία έδρα, που είχε δεχθεί επτά γκολ τα δύο τελευταία χρόνια και χθες δεν δέχθηκε γκολ και κινδύνευσε μόνο σε μία φάση από την Ξάνθη. Και τώρα το ζητούμενο είναι μόνο τα αποτελέσματα. Αν έρθει και η καλή μπάλα έχει καλώς. Το να παίζει καλή μπάλα και να μην παίρνει αποτελέσματα η ομάδα δεν νομίζει, ότι το θέλει κανένας.

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι και σωστοί χθες τι μπάλα να παίξει ο Μπεργκ, όταν από το 7 έχει δεχθεί κίτρινη κάρτα και στο μυαλό του ήταν να μην πλησιάσει αντίπαλο, για να μην αποβληθεί, όπως φαινόταν ότι ήταν έτοιμος να κάνει ο Βοσκάκης; Το ίδιο ισχύει και για τον Ζέκα και για άλλους παίκτες του Παναθηναϊκού. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε, ότι δεν είναι εύκολο για μία ομάδα να παίξει καλή μπάλα και με διαιτησία 90-10 σε βάρος της. Το είπε και ο Μπεργκ μετά την λήξη: «Είναι δύσκολο να παίζεις 11 εναντίον 12, η 15».

ΥΓ: Ο Μπέρτος χθες έκανε τάκλιν, έπεφτε με δύναμη στους αντιπάλους, μέχρι και τούμπες έκανε για να πάρει κάρτα από αντιπάλους. Χθες έπαιξε κανονικά και δεν είχε… διάστρεμμα, όπως μάθαμε ότι είχε κόντρα στη νέα του ομάδα πριν από 13 ημέρες.

ΥΓ2: Η Ξάνθη χθες τα έδωσε όλα, όπως πρέπει να κάνει σε όλα τα ματς και όπως κάνει πάντα κόντρα στον Παναθηναϊκό και μπράβο της. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, που μαρκάρουν οι παίκτες της με τα… μάτια και όλος ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.