Λίβερπουλ - Σιόν 1-1

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Σιόν 1-1

bet365

Η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να κερδίσει τη Σιόν στο Ανφιλντ (1-1) και έμεινε χωρίς νίκη στον όμιλο! Μεγάλο διπλό η Λίμπερετς στη Μασσαλία, νίκες για Βιγιαρεάλ και Νάπολι!

Η Λίβερπουλ πλήρωσε τις αμυντικές της αδυναμίες, την... αδιαφορία της και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με τη Σιόν. Σίγουρα, δεν αποτελεί δικαιολογία πως ακολουθεί το ντέρμπι με την Εβερτον, με τους «κόκκινους» να μη μπορούν να κερδίσουν ένα μικρομεσαίο κλαμπ της Ελβετίας. Το ξεκίνημα της ομάδας του Ρότζερς δεν προμήνυε σε καμία περίπτωση το... φιάσκο που θα ακολουθούσε, μιας και στο 4' ήρθε το γκολ! Κούρσα του Οριζί, γύρσμα από τα δεξιά και ο Λαλάνα με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ! Ωστόσο, η άμυνά της την πρόδωσε και στο 17' από το πουθενά η Σιόν την ισοφάρισε. Σέντρα του Κουάσι και ο Ασίφουα εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια πέτυχε το 1-1. Το γκολ του Ιγκς στη συνέχεια δεν μέτρησε σωστά, αφού ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ένα απίθανο δοκάρι του Κόλο Τουρέ στην επανάληψη δεν έφερε το δεύτερο τέρμα και... τέλος. Οι «Κόκκινοι» δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, οι Ελβετοί είχαν κλείσει τους διαδρόμους και μόνο οι Κουτίνιο, Οριζί προσπαθούσαν να ανοίξουν την άμυνα. Στο 74' η Λίβερπουλ έχασε την ευκλαιρία να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, αλλά ο Λαλάνα δεν τα κατάφερε! Στους 2 βαθμούς έμεινε η ομάδα του Ρότζερς, ενώ στην κορυφή με 4 πέρασε η Σιόν! Ακολουθεί η Μπορντό με 2 πόντους και με 1 η Ρούμπιν!

Καθάρισε η Νάπολι
Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το 2-1 επί της Γιουβέντους το περασμένο Σάββατο, η Νάπολι πήγε στην Πολωνία για να πάρει το τρίποντο με αντίπαλο την Λέγκια Βαρσοβίας και τα κατάφερε (0-2). Ετσι, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έδωσε συνέχεια στο 5-0 επί της Μπριζ στην πρεμιέρα του ομίλου και μπορεί, σιγά-σιγά, να αρχίσει να σκέφτεται την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το ματς στη Βαρσοβία δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο οι Παρτενοπέι έγιναν απειλητικοί με τον Μέρτενς. Αυτός, τελικά, ήταν που τους έβαλε και μπροστά στο σκορ καθώς στο 52' πήρε ωραία κεφαλιά μετά το γύρισμα του Καγεχιόν από δεξιά και έκανε το 0-1. Οι Πολωνοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 59' παραλίγο να γίνει το 1-1 με αυτογκόλ του Μάτζιο (κεφαλιά στο δοκάρι μετά από κόρνερ), για να χαθούν στη συνέχεια ευκαιρίες από Αλαν, Νταβίντ Λόπεθ και Μέρτενς. Η Νάπολι φλέρταρε με το 0-2 και τελικά το έκανε στο 84', όταν ο Ιγουαΐν κράτησε την μπάλα ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους και με τρομερό σουτ την έστειλε στο παραθυράκι της εστίας του Κούτσιακ (0-2)!

Τι και αν προηγήθηκε ξανά...
Στο Αμστερνταμ προηγήθηκε δυο φορές, αλλά ισοφαρίστηκε, στην Γλασκώβη προηγήθηκε με δυο τέρματα, αλλά πάλι δεν κέρδισε! Η Σέλτικ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Φενέρμπαχτσε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρώτη νίκη στον όμιλο. Οι «καθολικοί» πήραν τον έλεγχο του ματς, πίεσαν και στο 28' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με διπλή προσπάθεια του Γκρίφιθς. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κόμονς με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 2-0! Ωστόσο, η Σέλτικ δεν μπορεί να κρατήσει υπέρ της αποτέλεσμα... Ο Φερνανάντο μπήκε στο ματς στο 40' έκανε τη ζημιά. Στο 43' εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Αμπροουζ για το 2-1 και στο 48' με κεφαλιά ισοφάρισε για τη Φενέρ! Κακό το ματς στη συνέχεια, οι Τούρκοι προσπάθησαν με Φαν Πέρσι και Νάνι να πάρουν τη νίκη, αλλά ο Γκόρντον κράτησε την ισοπαλία. Στην κορυφή της βαθμολογίας η Μόλντε, η οποία μετά το τρίποντο της πρεμιέρας στην Πόλη, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Αγιαξ στη Νορβηγία. Ο «Αιαντας» με τη Σέλτικ έχουν από 2 βαθμούς και μόλις 1 πόντο η ομάδα του Περέιρα.

Και στην Ευρώπη Βιγιαρεάλ
Υστερα από την πρώτη θέση στην Primera Division, η Βιγιαρεάλ πήρε την πρώτη της φετινή νίκη και στην Ευρώπη με το 1-0 κόντρα στην Βικτόρια Πλεν στο Madrigal. Οι Αμαρίγιος άφησαν πίσω την εκτός έδρας ήττα από την Ραπίντ Βιέννης και μπήκαν και επίσημα στο κόλπο για την πρόκριση στον Group E της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Το γκολ για την ομάδα του Μαρθελίνο Γκαρθία σημείωσε στο 54’ ο Λέο Μπαπτιστάο με τρομερή ατομική προσπάθεια, καθώς πήρε τη μπάλα από το κέντρο και αφού πέρασε 3-4 παίκτες τελείωσε τη φάση με το αριστερό. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι καθώς αποβλήθηκε στο 80’ με δεύτερη κίτρινη ο Προτσάζκα.

Κατρακύλας συνέχεια για την Μαρσέιγ
Μετά την τραγική πορεία στην Ligue1 και την 15η θέση, η απογοητευτική πορεία της Μαρσέιγ συνεχίστηκε και στο Europa League. Η ομάδα του Μίτσελ δεν μπόρεσε να κάνει το 2x2 μετά την εκτός έδρας νίκη της πρώτης αγωνιστικής στην Γκρόνιγκεν και έχασε εντός από την Σλόβαν Λίμπερετς. Η Ολιμπίκ ήταν πολύ καλύτερη, βομβάρδισε με 34 τελικές προσπάθειες τους Τσέχους οι οποίοι όμως δεν είδαν την εστία τους να παραβιάζεται και μάλιστα έδωσαν ισχύ στον νόμο του ποδοσφαίρου στο 84’ με γκολ του Γκουφάλ, ο οποίος έγραψε το τελικό 0-1. Στο άλλο ματς η Μπράγκα επιβλήθηκε 1-0 στην Πορτογαλία της Γκρόνιγκεν και έφτασε τους 6 βαθμούς.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα