Οι προηγούμενες βραδιές στο «Emirates»

Αντώνης Σαούλης
Οι προηγούμενες βραδιές στο «Emirates»

bet365

Πως ο Ολυμπιακός είχε φτάσει κοντά στο να πάρει αποτέλεσμα στις δύο τελευταίες του επισκέψεις στο Λονδίνο κόντρα στην Αρσεναλ. To Gazzetta.gr θυμάται από το Λονδίνο...

Το... ζευγαράκι Αρσεναλ-Ολυμπιακός προκύπτει συχνά. Την τελευταία εξαετία οι «ερυθρόλευκοι» την έχουν αντιμετωπίσει έξι φορές. Και δύο φέτος οκτώ! Και πάντα με τα ίδια αποτελέσματα. Ηττα στο Λονδίνο, νίκη στην Αθήνα.

Ομως αν κοιτάξει κανείς τις δυο τελευταίες επισκέψεις του Ολυμπιακού στο «Emirates» θα διαπιστώσει ότι η ήττα ήταν μάλλον το... λάθος αποτέλεσμα. Αρχικά με τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε. Την σεζόν 2011-12 η ομάδα του «Τσινγκούρι» πηγαίνει πάλι την 2η αγωνιστική (όπως κάθε φορά που συναντά τους «κανονιέρηδες») για ν' αποδείξει στον Βενγκέρ πως μπορεί κι άλλη ομάδα εκτός από την Μπαρτσελόνα να δημιουργήσει περισσότερες τελικές από την Αρσεναλ μέσα στο Λονδίνο!

Ο Αλσατός τεχνικός παραδέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου πως όχι μόνο δεν περίμενε να συναντήσει έναν τέτοιο Ολυμπιακό αλλά και πως τέτοιο παιχνίδι είχε ξαναδεί μόνο από την Μπαρτσελόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να έχασαν με 2-1 αλλά διαπίστωσαν οι ίδιοι, ο κόσμος και η διοίκηση πως αυτή η ομάδα θα μπορούσε να κάνει την διαφορά. Το ματς είχε τελειώσει και ο Ολυμπιακός είχε 13 τελικές έναντι 7 της Αρσεναλ!

Και όλα αυτά ενώ βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο 20λεπτο με τον Κοστάντσο τερματοφύλακα (!) και τον Μαρκάνο να προσπαθεί να συνεννοηθεί με τον Μέλμπεργκ. Ομως εκείνη η ομάδα είχε και Τοροσίδη (είχε απίστευτο οριζόντιο δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο με τ' αριστερό), Χολέμπας, Φέισα (που οι Αγγλοι έτριβαν τα μάτια από το σύγχρονο ποδόσφαιρο που κατέθεσε ο Σέρβος στο ίσως μοναδικό του πραγματικά top class, παιχνίδι), Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (που σκόραρε γρήγορα για το 2-1), Μιραλάς και Τζεμπούρ...

Παρά το αρχικό σοκ λοιπόν του 2-0 ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Φουστέρ και μετά είχε... κατηφόρα! Οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά έβγαζαν και φάσεις με αποτέλεσμα το τελικό 2-1 ν' αδικεί τον Ολυμπιακό. Αργότερα η ίδια ομάδα θα έφτανε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και θ' αποκλειόταν στις καθυστερήσεις από την Μέταλιστ.

Τι άλλο έγινε στο Λονδίνο εκείνο το βράδυ; Η αλλαγή που... χάλασε τον Μιραλάς. Ο Βαλβέρδε τον τράβηξε στον πάγκο και ο Βέλγος «τσίνισε» με την απόφαση του Ισπανού.

Ο ΖΑΡΝΤΙΜ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ
Την αμέσως επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός κληρώνεται πάλι με την Αρσεναλ. Σε μια μεταβατική περίοδο για την ομάδα (νέος τεχνικός, πολλοί νέοι παίκτες), ο Ολυμπιακός ξεκινάει με ήττα στην πρεμιέρα (2-1 από τη Σάλκε στο Φάληρο), όπως είχε γίνει και την προηγούμενη χρονιά (1-0 από την Μαρσέιγ επίσης στην Αθήνα).

Πηγαίνει στο Λονδίνο (κλασικά την 2η αγωνιστική) για ν' αντιμετωπίσει τον... υποψιασμένο Βενγκέρ με τελείως διαφορετική 11αδα. Μέγιερι, Ντιακιτέ (!), Μανωλάς (στο πρώτο του εκτός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ), Κοντρέρας, Χολέμπας, Σιόβας (αμυντικό χαφ και επίσης το πρώτο του εκτός έδρας παιχνίδι στ' αστέρια), Μανιάτης, Μασάντο (10αρι), Γκρέκο (στ' αριστερά), Φουστέρ και Μήτρογλου.

Σ' ένα βροχερό Λονδίνο ο Ολυμπιακός δέχεται ένα φθηνό γκολ από τον Ζερβίνιο (μ' ευθύνη και του Μέγιερι) αλλά βρίσκει απάντηση στο τέλος του ημιχρόνου με τον Μήτρογλου ο οποίος με το γκολ που έβαλε (κεφαλιά ανάμεσα στα δύο στόπερ και η μπάλα στην απέναντι γωνία) είχε ήδη... κλείσει την μεταγραφή του στην Αγγλία.

Εάν ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη εμπειρία στο ρόστερ του ήταν πιθανό να έφευγε με αποτέλεσμα. Η Αρσεναλ δεν μπορούσε να βρει τρόπους να σπάσει την άμυνα του Ζαρντίμ και αν δεν υπήρχε το λάθος του Μανωλά (αποφάσισε με το τάκλιν να βάλει την μπάλα μέσα στο γήπεδο και να μην την διώξει) ο Ποντόλσκι μάλλον δεν θα έβρισκε δίχτυα. Το τελικό 3-1 ήρθε από τον Ράμσεϊ στα... χασομέρια και μάλιστα ήταν γκολ που στοίχιζε και την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Και σε αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες τελικές από την Αρσεναλ μέσα στο γήπεδό της! 13 έναντι 9!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΛΒΑ
Μια του κλέφτη λοιπόν, δυο του κλέφτη, τρεις και... Θα το ξέρουμε σε μερικές ώρες αν ο Ολυμπιακός θα βρει αποτέλεσμα στο Λονδίνο. Ομως οι συμπτώσεις είναι οι ίδιες. Δεύτερη αγωνιστική στο Λονδίνο, στην πρεμιέρα ήττα (3-0 από την Μπάγερν στο Καραϊσκάκης) και Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Μάρκο Σίλβα δεδομένα θα έχει καταστρώσει ένα εξαιρετικό ανασταλτικό πλάνο και φυσικά με πολύ καλύτερο ρόστερ από αυτό που είχε ο συμπατριώτης του τρία χρόνια πριν. Την ίδια ώρα θα συναντήσει για πρώτη φορά (από τις προηγούμενες τρεις) την Αρσεναλ αρκετά πιεσμένη. Για πρώτη φορά θα προέρχεται κι αυτή από ήττα την πρώτη αγωνιστική...

Υ.Γ. Την πρώτη επίσκεψη του Ολυμπιακού δεν την αναφέρουμε. Ο Ζίκο έβγαζε φωτογραφίες στα... κανόνια και η ομάδα μπήκε στο γήπεδο ως πρόβατο έτοιμο για... σούβλισμα. Ο Αντώνης Νικοπολίδης είχε κρατήσει τότε το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα (2-0). Το εκπληκτικό είναι πως εκείνη η ομάδα με τον Ζίκο προπονητή είχε πάρει την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα