Αλαφούζος: «Σκεφτόμαστε να μην κατέβουμε στο πρωτάθλημα»!

Αλαφούζος: «Σκεφτόμαστε να μην κατέβουμε στο πρωτάθλημα»!

Gazzetta team
Αλαφούζος: «Σκεφτόμαστε να μην κατέβουμε στο πρωτάθλημα»!

bet365

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει ο Παναθηναϊκός στο νέο πρωτάθλημα, άφησε ο Γιάννης Αλαφούζος. Τι είπε για Μαρινάκη, Κόκκαλη, την στάση του ΠΑΟΚ και την SuperLeague.

Τις σκέψεις που έχουν κάνει μαζί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Ιβάν Σαββίδη, να μην κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα αν δεν υπάρξουν σημάδια κάθαρσης στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποκάλυψε ο Γιάννης Αλαφούζος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη... Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην στάση του εισαγγελέα κ. Πετρόπουλου, στην κόντρα που υπήρξε με τον ΠΑΟΚ αλλά και στους Μαρινάκη, Κόκκαλη...

Αναλυτικά όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»

Για τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, Πετρόπουλο: Ο κύριος Πετρόπουλος έχει επιλεκτικό τρόπο έρευνας για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Είναι ευαίσθητος σε τουίτς και σχόλια, αλλά αδιάφορος στη βία σε Διοικητικά Συμβούλια της Super League. Έχει αυτή τη φιλοσοφία. Ένα από τα βασικά μας αιτήματα στο χθεσινό Δ.Σ. ήταν να παραπεμφθούν όλες είναι οι νομικές υποθέσεις στην Πειθαρχικη Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ ώστε να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις, αλλά δεν....

Για την επικύρωση της βαθμολογίας: «Ο ΠΑΟΚ είχε ανησυχία σε περίπτωση που δεν κατοχυρωνόταν η βαθμολογία και ο Ολυμπιακός υποστεί τιμωρία σε περίπτωση που αποδειχτούν πραγματικές οι κατηγορίες. Ετσι, θα μπορούσε να βγει πρώτος ο Παναθηναϊκός χωρίς τα πλέι οφ και θα έπαιρνε τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα, ο ΠΑΟΚ αν επικυρωθεί η βαθμολογία και βγει πρώτος στα πλέι οφ, θα πάρεις αυτός το εισιτήριο σε περίπτωση τιμωρίας του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνω την θέση του ΠΑΟΚ, δεν έχω πρόβλημα. Το μόνο που με στεναχώρησε είναι οτι με τον τρόπο που τοποθετήθηκε ο ΠΑΟΚ ευνόησε το σύστημα. Θα μπορούσε να το κάνει διαφορετικά. Να έλεγε για τυπικούς λόγους πως δεν στηρίζουμε τον Παναθηναϊκό».

Για την διαφωνία με ΠΑΟΚ: Με τον ΠΑΟΚ είμαστε ανταγωνιστές, αλλά προσπαθούμε να ανταγωνιζόμαστε επί ίσοις όροις προασπιζόμενοι τα συμφέροντα μας. Δεν θα κάνουμε τη χαρη σε ΠΑΟΚ, ούτε και αυτός σε εμάς. Δεν υπάρχει θέμα με την ψηφοφορία. Δεν είναι σοβαρό το θέμα. Απλά θα μπορούσε να το διατυπώσει αλλιώς ο ΠΑΟΚ. Η σταθερή μας σχέση είναι να είμαστε σύμμαχοι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο ένας θα κάνει την χάρη στον άλλον, όταν θίγονται συμφέροντα. Όταν υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα με τα οποία θίγεται μια ομάδα δεν έχει δικαίωμα η άλλη να της κάνει χάρη.

Για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Super League με Μελισσανίδη αλλά και τον Σαββίδη: Θα είναι καλύτερα. Πριν τρία χρόνια ο Παναθηναϊκός ήταν ολομόναχος απέναντι στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Τώρα είναι καλύτερα τρεις, αντί για έναν. Αν δεν υπάρξουν σημάδια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν ξέρουμε αν κατέβουμε στο πρωτάθλημα του χρόνου. Αυτό έχει συζητηθεί σε ανώτατο επίπεδο πολλές φορές μαζί με τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη, αλλά δεν καταλήξαμε κάπου,. Δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτή τη σαπίλα.
Να δούμε πως θα πάει η δικαιοσύνη, τι θα πει η ΕΠΟ. Θέλουμε να δούμε μία αλλαγή στον τρόπο που διοικείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να πειστούμε οτι δεν θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο, όπως και φέτος. Αν καταδικαστεί ο Μαρινάκης αφορά τη δικαιοσύνη. Στο σύνολο του ο νόμος Κοντονή που είναι θετικός να αλλάξουν οι επιτροπές οι Πετρόπουλος. Να δούμε ποιοι διαιτητές θα είναι στους πίνακες. Υπάρχουν διαιτητές που έχουν κάνει εγκλήματα! Δεν μιλάμε για διαιτησίες με λιγα λαθη και 60-40 αλλά για διαιτητές που άλλαξαν αποτελέσματα αγώνων. Βέβαια τωρα θα μου ασκησει διωξη ο Πετρόπουλος αλλά δεν με νοιαζει ιδιαίτερα. Αντι να ασκήσει δίωξη στον Μαρινάκη

Για την πιθανή παραίτηση του Μαρινάκη από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και το σενάριο με Κόκκαλη: Ο Κόκκαλης ήταν πιο διπλωμάτης από τον Μαρινάκη, αλλά ο Ολυμπιακός τα τελευταία 20 χρόνια τα περισσότερα πρωταθλήματα που πήρε δεν είναι δίκαια. Τα κέρδισε με πολλούς τρόπους. Αυτή είναι η πεποίθηση μου και των οπαδών άλλων ομάδων. Μόνο των φανατικών Ολυμπιακών αλλάζει. Ο πατέρας μου ηταν Ολυμπιακός και επιασε τον γιο μου πριν 15 χρόνια και του είπε: «Αριστείδη ο Ολυμπιακός κάνει αυτό και αυτό για να πάρει πρωταθλήματα» και τότε ο γιος μου που ήταν 7-8 ετών ήρθε και μου είπε: «Μπαμπά εγώ δεν θέλω να είμαι οπαδός αυτής της ομάδας» και έγινε Παναθηναϊκός!

Για το αν θα υπάρξει καταδίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης και της αθλητικής κοινωνίας. Για να μπει κάποιος μέσα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη».

Για το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 και οτι δεν έχει κληθεί ο Ολυμπιακός: «Ο ΠΑΟΚ εχθές δεν αρνήθηξε να πάνε όλες οι υποθέσεις στις επιτροπές. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας ως Παναθηναϊκός. Θέλουμε συμμάχους».

Για το ξεχρέωμα του ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης έσωσε μια ιστορική ομάδα. Όλες οι ομάδες κάνουν τέτοια λάθη και αν δεν τα επαναλάβει προδιαγράφεται θετικό μέλλον για τον ΠΑΟΚ. Πάντα είχα καλές σχέσεις με τον Σαββίδη, αλλά σπάνια βρισκόμαστε. Ομως έχουμε ξεχωριστή σχέση.

Για το πως αντιμετωπίζουν την αποχώρηση από το νέο πρωτάθλημα, οι Μελισσανίδης-Σαββίδης: Ο Μελισσανίδης είναι ένθερμος στην ιδέα πως δεν μπορούμε να κατέβουμε στο πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες. Με τον κ. Σαββίδη έχει γίνει πιο γενική συζήτηση. Φαντάζομαι πως ο Σαββίδης θα το σκέφτεται και αυτός σοβαρά. Το οτι το εξετάζουμε σοβαρά δεν σημαίνει ούτε οτι το αποφασίσαμε, ούτε οτι το απορρίψαμε. Είναι ακραία ενέργεια, αλλά παίζει ακόμα και αυτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα