Ο Μαρκαριάν την αλλάζει αλλά τα «εγκλήματα» δεν σβήνονται...

Ο Μαρκαριάν την αλλάζει αλλά τα «εγκλήματα» δεν σβήνονται...

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρει ότι παρά το 0-0 στην Ουγγαρία η Εθνική με τον Μαρκαριάν από... σκορποχώρι έγινε και πάλι ομάδα, αλλά τα «εγκλήματα» του καλοκαιριού έχουν ψαλιδίσει σημαντικά τις πιθανότητες ακόμα και για τα μπαράζ.

O Σέρχιο Μαρκαριάν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προσπάθησε αυτό το …σκορποχώρι, που πήρε στα χέρια του από τον προκάτοχό του να το κάνει και πάλι ομάδα. Το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε στην Ουγγαρία, αφού το 0-0 ψαλιδίζει τις πιθανότητες της Εθνικής και για το μπαράζ, αλλά σίγουρα η ομάδα έδειξε κάποια στοιχεία, που δεν είχε στα πρώτα... «καταστροφικά» παιχνίδια.

Κατ' αρχάς ήταν ομάδα και είχε και πάθος και ψυχή. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους παίκτες, ότι δεν προσπάθησαν για το καλύτερο. Επίσης για σημαντικά χρονικά διαστήματα η Εθνική είχε και μία ανάπτυξη σχετικά ορθολογική, αλλά δυστυχώς, ούτε πολλές ευκαιρίες έκανε, αλλά και τις λίγες δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Προσπάθησε αρκετές φορές να βγει από τα άκρα με τις διαγώνιες μπαλιές προς τους Φετφατζίδη, Χριστοδουλόπουλο, ή με τα ανεβάσματα των μπακ Τοροσίδη, Σταφυλίδη. Σε σχέση με αυτό, που βλέπαμε στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών φάνηκε ότι η ομάδα ήταν βελτιωμένη. Μόνο, που αυτό δεν έφθασε, για να πάρει η ομάδα την νίκη και τώρα τρέχει. Για το ότι τρέχει, όμως, μόνο ο Μαρκαριάν δεν φταίει.

Φταίνε αυτοί οι τύποι, που αποφάσισαν το καλοκαίρι να ωθήσουν στην έξοδο τον Σάντος και να προσλάβουν τον Ρανιέρι ξοδεύοντας μία περιουσία και παράλληλα να ξηλώσουν όλο το τιμ της Εθνικής, που είχε μεγάλη ευθύνη στην πετυχημένη συνταγή. Ο περίφημος Σαρρής μπορεί να έφυγε, αλλά άφησε συντρίμμια πίσω του. Συντρίμμια, που δεν γίνεται από την μία στιγμή στην άλλη να τα μαζέψεις και να φτιάξεις μία ομάδα, όπως την είχαμε συνηθίσει να κερδίζει τέτοιου είδους παιχνίδια σαν το χθεσινό έστω και με 1-0, αλλά γκρινιάζαμε, διότι δεν παίζαμε μπαλάρα (τρομάρα μας). Ο Καραγκούνης ήρθε κατόπιν εορτής και αφού ο Σαρρής με τις επιλογές του καλοκαιριού κατάφερε να γκρεμίσει ότι με κόπο έχτισε αυτή η Εθνική τα τελευταία 14 χρόνια.

Ο Καραγκούνης κρίνεται για την επιλογή του Μαρκαριάν και αν μη τι άλλο στην Ουγγαρία είδαμε μία ομάδα στο γήπεδο, που θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι στα 80 λεπτά, η και να το χάσει στο τελευταίο 10λεπτο, που η ομάδα βγήκε μαζικά στην επίθεση για να βάλει το γκολ και έμεινε εκτεθειμένη πίσω. Ναι εκεί ο Σέρχιο ίσως να μην πήρε αυτά που περίμενε από τις αλλαγές.

Ε και λέω εγώ; Είμαστε σίγουροι ότι αν δεν έβγαινε ο Φετφατζίδης η Εθνική θα έβαζε γκολ; Όχι. Δεν πήγαινε και τόσο καλά ο Κονέ, όσο έπαιζε και με τον Κατσουράνη ο Μαρκαριάν σκέφτηκε ότι ίσως πάρουμε το ματς από κανένα στημένο η από καμία προώθηση του έμπειρου μέσου όπως στο 88 που δεν σούταρε όπως έπρεπε, αλλά αν έβαζε το γκολ τώρα αυτοί που λένε διάφορα θα μίλαγαν για χρυσή αλλαγή. Δεν του βγήκαν οι αλλαγές τελείωσε, συμβαίνει αυτό.

Η σημερινή θέση της Εθνικής αποδεικνύει σε όλους όσους έκραζαν την Εθνική όλα τα προηγούμενα χρόνια επειδή-λέει-δεν έπαιζε μπάλα, αλλά κέρδιζε, ότι δεν ήταν εύκολο αυτό, που έκανε, αλλά πολύ δύσκολο. Τόσο δύσκολο, που δεν χρειάστηκε παρά ένα δίμηνο Σαρρή και των... λοιπών δυνάμεων, για να επιστρέψουν την Εθνική πολλά χρόνια πίσω το βράδυ της ήττας από τα Νησιά Φερόε.

Αν τελικά αυτή η Εθνική δεν τα καταφέρει να πάει στα μπαράζ δεν θα έχει καμία ευθύνη ο Μαρκαριάν. Μα καμία. Ο Σέρχιο ήρθε να πετύχει κάτι, που είναι έτσι και αλλιώς παρά πολύ δύσκολο. Όταν χάνεις από τα Νησιά Φερόε εντός, την Βόρεια Ιρλανδία εντός, την Ρουμανία εντός και έχεις έναν πόντο με την Φινλανδία εκτός δεν μπορείς να περιμένεις πολλά για τα η συνέχεια.

Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα μέσα σε ένα, δύο μήνες. Θέλει δουλειά και υπομονή. Αυτό, που μπορώ να πω με σιγουριά είναι, ότι αν το παιχνίδι σ την Ουγγαρία ήταν το πρώτο για την Εθνική στα προκριματικά θα ήμουν σχεδόν βέβαιος, ότι με τον Μαρκαριάν στον πάγκο στο τέλος θα κατάφερνε σίγουρα να πάει στα μπαράζ και πολύ πιθανό θα έβγαινε και στις δύο πρώτες θέσεις, που οδηγούν απευθείας στα τελικά του Euro.

Σε κάθε περίπτωση παρά το αρνητικό 0-0 εγώ βλέπω και στο κλίμα της ομάδας και στο γήπεδο μία βελτίωση. Φοβάμαι ότι είναι αργά, για να προλάβουμε, αλλά είμαι σίγουρος, ότι αυτή η Εθνική θα βρει και πάλι την ταυτότητά της με τον Μαρκαριάν στον πάγκο και τον Καραγκούνη να είναι ο ηγέτης της νέας Εθνικής εκτός γηπέδου. Σίγουρα έχει αδυναμίες αυτή η φουρνιά, όπως στην επίθεση, αλλά ο καλός προπονητής είναι αυτός, που στην πορεία του χρόνου μπορεί αυτές τις αδυναμίες να τις μακιγιάρει και να μην φανούν. Κι επειδή τον Σέρχιο τον ξέρω μπορεί να το κάνει. Αρκεί να του δείξουν εμπιστοσύνη και να μην δεχθεί πόλεμο, τον οποίο κάποιοι (εκτός Εθνικής) ξεκίνησαν από χθες, απ' ότι άκουσα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.