Βέροια-Παναθηναϊκός 1-0

Νίκος Αθανασίου
Βέροια-Παναθηναϊκός 1-0

bet365

Ο Μπεν έκανε... πάρτι με τον Τριανταφυλλόπουλο, σκόραρε και έδωσε στην Βέροια μια πολύτιμη νίκη παραμονής (1-0) κόντρα στον πολύ κακό Παναθηναϊκό!

Έτσι έπαιξαν

Μετά την απομάκρυνση του Γκρανέρο, ο Γαϊτάνος ανέλαβε να αλλάξει την ψυχολογία της Βέροιας αλλά και να φέρει νέο... αέρα στην ενδεκάδα, επιλέγοντας επτά Έλληνες ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα.
Ο Καντιμοίρης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Μαλόν, δεξί ο Αμαραντίδης και ο Όστοϊτς με τον Μαραγκό στα στόπερ. Βεργώνης και Μπαλάφας τα αμυντικά χαφ. Αριστερό εξτρέμ ο Γεωργιάδης, δεξί ο Μπαργκάν(αντικαταστάθηκε στο 45' λόγω τραυματισμού από τον Ντουμίτρου), σε ελεύθερο ρόλο ο Μπεν και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Κάμπορα.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αναστασίου είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των Ζέκα, Μπεργκ και Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1, κάτι που δεν το συνηθίζει, παρά μόνο σε ελάχιστες αναμετρήσεις. Ο Στιλ ήταν στην εστία του «τριφυλλιού». Δεξιά στην άμυνα ο Τριανταφυλλόπουλος, αριστερά ο Νάνο και ο Ταυλαρίδης με τον Σίλντενφελντ στο κέντρο των μετόπισθεν. Μέντες και Πράνιτς τα αμυνικά χαφ. Δεξί «φτερό» ο Μαυρίας, αριστερό ο Καρέλης, ο Νίνης σε ελεύθερο ρόλο και μπροστά ο Πέτριτς.

Μόνο η Βέροια στο γήπεδο!

Ο Παναθηναϊκός έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση μετά την αφαίρεση των βαθμών και την ήττα στο Περιστέρι, ο Γιάννης Αναστασίου είχε εκφράσει την ανησυχία του και το πρόσωπο του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος επιβεβαίωσε τους φόβους του Έλληνα τεχνικού.
Η ομάδα του απλά δεν υπήρχε στο γήπεδο, οι «πράσινοι» έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, δεν είχαν καθαρό μυαλό σε καμία μορφή του παιχνιδιού και η κεφάτη Βέροια ήταν ανώτερη καθ' όλη την διάρκεια του ματς. Ο άξονας με Μέντες και Πράνιτς θύμιζε... αεροδιάδρομο, επιθετικά δεν υπήρχε ουσία από Καρέλη, Νίνη, Μαυρία και ο φουριόζος Μπαργκάν δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Στο 20' ο Μπεν χτύπησε το πρώτο... καμπάνακι. Ο Στιλ έβγαλε εκπληκτικά το τετ-α-τετ με το πόδι. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βρίσκεται εκτός παιχνιδιού, ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε το εύκολο λάθος έξω από την περιοχή και ο Μπεν στο 36' δεν έχασε την ευκαιρία. «Χόρεψε» τον αμυντικό των φιλοξενούμενων και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Η Βέροια δικαίως βρέθηκε να προηγείται στην ανάπαυλα απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν έφτιαξε ούτε «μισή» καλή στιγμή μπροστά στην εστία των γηπεδούχων.

Άδειος...

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης, να απειλήσει την Βέροια αλλά απλά δεν μπορούσε. Παρουσιάστηκε άδειος ψυχολογικά, δεν είχε ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το ματς και δεν απείλησε ούτε στιγμή την Βέροια.
Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αν ο Μπεν ήταν πιο εύστοχος. Οι κινήσεις του Αναστασίου από τον πάγκο, με την είσοδο των Λαγού, Ατζαγκούν και Κλωναρίδη και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 ρόμβο δεν έφεραν την παραμικρή βελτίωση.

Οι «πράσινοι» ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν. Πάντως, λίγο έλειψε να φέρουν στα ίσια το ματς με τον... Καντιμοίρη! Ο πορτιέρο των γηπεδούχων έστειλε μόνος του την μπάλα στο δοκάρι(88') και αυτή ήταν η μεγαλύτερη φάση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι. Η Βέροια διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της αποτέλεσμα, είχε σε μεγάλο βράδυ όλο τον αμυντικό άξονα και κράτησε με σχετική ευκολία μέχρι το φινάλε, ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο».

MAN OF THE MATCH: Πήρε την σκυτάλη από το... τρελό ξεκίνημα του Μπαργκαν και ήταν ο πιο επικίνδυνος και καθοριστικός παίκτης της Βέροιας στο ματς. Ο Μπεν ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο όπου εκτός από το υπέροχο γκολ στο 36'(φαντεζί ντρίμπλα και δυνατό σουτ) είχε και ένα χαμένο τετ-α-τετ στο 20', όσο και στην επανάληψη όπου δεν «τελείωσε» σωστά τις φάσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπράνκο Όστοιτς. Σε όλες τις μονομαχίες έβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα. Εξαιρετικές τοποθετήσεις στο κέντρο της άμυνας, αρκετές καθοριστικές παρεμβάσεις στις επιθέσεις του Παναθηναϊκού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Με την εικόνα του... απαγορεύει στον Αναστασίου να αφήνει τον Λαγό στον πάγκο, ακόμη και αν ο Έλληνας μέσος έχει πρόβλημα τραυματισμού από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Νταβίντ Μέντες ήταν τραγικός. Δεν βοήθησε ούτε ανασταλτικά, δημιουργικά «πούλησε» αρκετές μπάλες και είναι πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Η ΓΚΑΦΑ: Φέρει απόλυτη ευθύνη στο γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός στο 36'. Ένα γκολ πέρα για πέρα «φτηνό». Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος κάνει το εύκολο λάθος έξω από την περιοχή και στην συνέχεια τον περνάει ο Μπεν για να σκοράρει ανενόχλητος απέναντι από τον Στιλ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αρετόπουλος και οι επόπτες του δεν έκαναν το μεγάλο λάθος απόψε στην Βέροια. Μοναχά μικρολάθη, τα περισσότερα σε βάρος του Παναθηναϊκού, όπως τα... ανάποδα φάουλ σε Μαυρία και Ατζαγκούν στο φινάλε της αναμέτρησης και έξω από την περιοχή της Βέροιας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε άδειος ψυχολογικά και αγωνιστικά στην Βέροια, δείχνοντας επηρεασμένος μετά τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα. Δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία, δεν είχε το κουράγιο ούτε να αντιδράσει μετά το γκολ της Βέροιας. Μιας Βέροιας που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες. Επί της ουσίας «σφράγισε» και βαθμολογικά την παραμονή της στην κατηγορία.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Όστοϊτς, Αμαραντίδης, Μπαλάφας, Βεργώνης, Μπαργκάν (45'+ λ. τρ. Ντουμίτρου), Γεωργιάδης (64' λ. τρ. Τάτος), Μπεν, Κάμπορα (76' Νέτο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Πράνιτς, Μέντες (46' Λαγός), Νίνης (59' Ατζαγκούν), Μαυρίας, Καρέλης, Πέτριτς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα