Τσέλσι - Σαουθάμπτον 1-1

Τσέλσι - Σαουθάμπτον 1-1

bet365

Η Τσέλσι δεν έδειξε σε καλή κατάσταση, όμως παρά το 1-1 στο Λονδίνο με την Σαουθάμπτον, ανέβασε τη διαφορά από την Σίτι στους 6 βαθμούς.

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από το Champions League από την Παρί Σεν Ζερμέν, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν έδειξε σταθερή και παρότι προηγήθηκε νωρίς, κινδύνευσε ακόμα και με ήττα από την Σαουθάμπτον που ισοφάρισε άμεσα και ήταν άκρως απειλητική. Οι Μπλε είχαν δοκάρι και τριπλή ευκαιρία στο φινάλε, όμως με τη συνολική παρουσία τους έδειξαν ότι βρίσκονται ίσως στη χειρότερη κατάσταση στη χρονιά και είχαν για ακόμα ένα ματς πρωταθλήματος ταβάνι το ένα γκολ στο Stamford Bridge. Θετικό στην όλη υπόθεση για την Τσέλσι το γεγονός ότι μέσα σε ένα εμφανές ντεφορμάρισμα αύξησε κατά έναν βαθμό τη διαφορά από την Μάντσεστερ Σίτι, από την οποία έχει και ένα ματς λιγότερο (της απομένουν 10 αγώνες).

Πολύ γεμάτος ήταν ο αγώνας παρότι κοντραρίστηκαν οι ομάδες με τις δύο καλύτερες άμυνες στην Premier League. H δράση ξεκίνησε από το 11' όταν ο Ιβάνοβιτς έβγαλε μαγική σέντρα για τον Ντιέγο Κόστα στην καρδιά της άμυνας και ο Ισπανός με κεφαλιά νίκησε τον Φόρστερ για το 1-0. Η Σαουθάμπτον χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να δείξει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για την ομάδα του Μουρίνιο και στο 13' ο Κουρτουά έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μανέ μέσα από την περιοχή. Στο 19' οι Αγιοι έκαναν το 'θαύμα'. Ο Μάτιτς -σε μία πολύ δύσκολη φάση- πήρε μπάλα και τα πόδια του Μανέ και αφού ο Ντιν έδειξε βούλα ο Τάντιτς νίκησε τον Κουρτουά (1-1). Ηταν το 6ο πέναλτι που δίνεται σε βάρος των Μπλε στην έδρα τους φέτος στην PL.

Στη συνέχεια αν και αρχικά φάνηκε η Τσέλσι ξύπνησε, η Σαουθάμπτον ήταν κίνδυνος-θάνατος. Στο 30' ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Τάντιτς που ήταν μόνος μέσα στην περιοχή και αφού στην άμυνα των Μπλε επικρατούσε πανικός και κακή λειτουργία, ο Μανέ δεν μπόρεσε να νικήσει στην κόντρα τον Βέλγο γίγαντα μετά την πάσα του Λονγκ στην κόντρα. Το πρώτο μέρος βγήκε με το σκορ στο 1-1 με την εικόνα τον γηπεδούχων να φαίνεται σαφώς προβληματική.

Εξαιρετικό ήταν το παιχνίδι και στην επανάληψη αν και δεν είχε γκολ. Στο 47'ο Κουρτουά έβγαλε εντυπωσιακά με το ένα χέρι το φάουλ του Αλντερβάιρελντ που πήγαινε στο παραθυράκι και ο Μουρίνιο έβγαλε τον Μάτιτς που είχε κάρτα και στο 57' η Τσέλσι άγγιξε το γκολ. Μετά την απομάκρυνση της άμυνας των φιλοξενούμενων ο Γουίλιαν έκανε το σουτ, ο Ντιέγο Κόστα έκανε την προβολή και η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Στο 62' η Σαουθάμπτον θύμισε ότι παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη, όμως μετά τη μαγική προσπάθεια του Τάντιτς το σουτ του Λονγκ κοντραρίστηκε και η ευκαιρία χάθηκε. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η Τσέλσι περιόρισε τις κόντρες των Αγίων και κυκλοφόρησε πολύ τη μπάλα έξω από την περιοχή τους, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

Στο 73' ο Φόρστερ είπε «όχι» πρώτα στην κεφαλιά του Ντιέγο Κόστα και στη συνέχεια στο σουτ του Αζάρ και δύο λεπτά αργότερα ο -αρνητικός- Οσκαρ, νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Αγγλο κίπερ. Ο Μουρίνιο μπορεί να ήθελε να πάρει πίσω τον Σαλάχ μετά τα όσα είδε από τον Κολομβιανό, Χουάν Κουαδράδο, τον οποίο έβαλε αλλαγή αντί του Γουίλιαν (83'), με την Τσέλσι να έχει στο 90' φοβερή τριπλή ευκαιρία με τον Ρεμί και -δύο φορές- τον Τέρι να μην μπορούν να σπάσουν το τείχος της Σαουθάμπτον που έφυγε από το Stamford Bridge με το 1-1.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μάτιτς (53' Ραμίρες), Οσκαρ (82' Ρεμί), Γουίλιαν (83' Κουαδράδο), Αζάρ, Ντιέγο Κόστα.

Σαουθάμπτον (Ρόναλντ Κούμαν): Φόρστερ, Ζοσέ Φόντε, Αλντερβάιρελντ, Κλάιν, Μπερτράντ, Γουανιάμα, Σνάιντερλιν, Ντέιβις (71' Γουόρντ-Πρόουζ), Μανέ, Τάντιτς (71' Τζούριτσιτς), Λονγκ (83' Πελέ).

Διαιτητής: Μάικ Ντιν

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα