Νάπολι - Ιντερ 2-2

Νάπολι - Ιντερ 2-2

bet365

Το 2-0 έδειχνε άνετη νίκη της Νάπολι και -2 από την Ρόμα αλλά η Ιντερ αντέδρασε στο «Σαν Πάολο» και έφυγε με τον βαθμό (2-2)!

Το 0-0 της Ρόμα στο «Μπεντεγκόντι» έδινε στους Παρτενοπέι την ευκαιρία να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής στη μάχη για την απευθείας συμμετοχή στο Champions League. Τα γκολ των Χάμσικ και Ιγουαΐν, στο δεύτερο μέρος, έδιναν την εντύπωση ότι η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θα έπαιρνε αυτό που ήθελα αλλά η Ιντερ είχε άλλη άποψη. Σε ένα υπέροχο ματς στο «Σαν Πάολο», οι Νερατζούρι έδειξαν χαρακτήρα και πάγωσαν τους Ναπολιτάνους, φτάνοντας στο 2-2 με τα γκολ των Παλάσιο και Ικάρντι (πέναλτι). Ετσι, άφησαν την ομάδα του Μπενίτεθ στο -4 από την Ρόμα και έκαναν ακόμη πιο... ματσάρα το Λάτσιο-Φιορεντίνα της Δευτέρας (20:00)!

Από το ξεκίνημα το ματς είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να επιβεβαιώνουν ότι θα παίξουν για τη νίκη και μόνο. Η Νάπολι, που έδειχνε να πατάει καλύτερα, είχε την πρώτη της φάση στο 7' με το σουτ του Ιγουαΐν που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χαντάνοβιτς, με τον Αργεντίνο να προσπαθεί για δεύτερη φορά στο 13' αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά το διαγώνιο σουτ που δοκίμασε από καλή θέση. Ο φορ της Νάπολι, που ήταν πιο επιθετική και εκμεταλλευόταν κάποια εύκολα λάθη που έκανε η Ιντερ, είχε κι άλλη ευκαιρία στο 21', όταν ο Χάμσικ τον έβγαλε τετ α τετ αλλά πήγε να... κρεμάσει τον Χαντάνοβιτς, ο οποίος βγήκε νικητής! Ενα λεπτό μετά, ήταν η σειρά των Νερατζούρι να απειλήσουν -για πρώτη φορά- με το καλό πλασέ του Μπρόζοβιτς που έφυγε άουτ. Ο αγώνας συνεχιζόταν στον ίδιο ρυθμό, με τους Παρτενοπέι -που καίγονταν περισσότερο για τους βαθμούς- να ψάχνουν το γκολ και να πλησιάζουν περισσότερο από ποτέ στο 31', όταν ο Μέρτενς από αριστερά έβγαλε τον Ιγουαΐν... φάτσα με την κενή εστία. Με κάποιο τρόπο, όμως, ο Αργεντίνος κατάφερε να αστοχήσει, για να κλείσει έτσι το πρώτο μέρος χωρίς γκολ και με την Ιντερ να έχει μια καλή φάση στο 42' με τον Σακίρι.

Το γκολ που άξιζε η Νάπολι στο πρώτο 45λεπτο, το πέτυχε νωρίς στο δεύτερο. Στο 51' ο Ενρίκε έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Χάμσικ με ωραία κεφαλιά... αναστήθηκε για το 1-0! Οι Νερατζούρι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση άμεσα, στο 53', με την κεφαλιά του Ικάρντι που έφυγε ελάχιστα άουτ και αφού δεν έγινε εκεί το 1-1, στο 63' άπαντες πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε. Ο Ιγουαΐν πήρε ωραία την μπάλα εκτός περιοχής και αφού βρήκε χώρο έκανε ένα πανέμορφο πλασέ και έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα για το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς! Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έβγαλε τον Μπρόζοβιτς και έβαλε τον Ερνάνες, η Ιντερ προσπάθησε να ξαναμπεί στον αγώνα και τα κατάφερε στο 72', όταν η άμυνα της Νάπολι δεν μπόρεσε -σε φάση διαρκείας- να διώξει την μπάλα και ο Παλάσιο μείωσε σε 2-1.

Οι Μιλανέζοι το πίστευαν, πλέον, ότι μπορούσαν να πάρουν κάτι, οι Ναπολιτάνοι δεν έδειχναν τόσο σίγουροι για τη νίκη αφού δεν πατούσαν καλά και στο τελευταίο 10λεπτο οι φιλοξενούμενοι μετέφεραν το ματς στο μισό γήπεδο. Και επειδή η ιστορία έχει δείξει ότι σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις η Νάπολι... την πατάει, το έπαθε ξανά! Στο 86' ο Παλάσιο μπήκε στην περιοχή, ο Ενρίκε τον τράβηκε και τον έριξε κάτω και ο διαιτητής Ρόκι έδειξε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη στον Βραζιλιάνο μπακ των Παρτενοπέι! Ο Ικάρντι, που ανέλαβε την εκτέλεση, έβαλε τέχνη για το 2-2 και η Ιντερ πήρε την ισοπαλία, προκαλώντας απογοήτευση στον Μπενίτεθ, τους παίκτες του και το «Σαν Πάολο»...

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Αντούχαρ, Ενρίκε, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Στρίνιτς, Ινλέρ, Νταβίντ Λόπεθ, Καγιεχόν (88' Μέστο), Χάμσικ (80' Γκαμπιαντίνι), Μέρτενς (73' Ντε Γκουζμάν), Ιγουαΐν.

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Σαντόν, Ρανόκια, Ζουάν Ζέσους (84' Πούσκας), Ντ' Αμπρόζιο, Μπρόζοβιτς (66' Ερνάνες), Μεδέλ, Γκουαρίν, Σακίρι, Παλάσιο, Ικάρντι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα