Νάπολι - Ιντερ 1-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Νάπολι - Ιντερ 1-0

bet365

Με γκολ του Πιπίτα στο 93' η Νάπολι νίκησε 1-0 την Ιντερ στο «Σαν Πάολο» κα πέρασε στα ημιτελικά του Coppa Italia, όπου παίζει με την Λάτσιο.

Η πρόσφατη εικόνα των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα αποτυπώθηκε και στο Κύπελλο, με την φορμαρισμένη Νάπολι να νικά στις καθυστερήσεις την προβληματική Ιντερ και να βυθίζει ακόμα περισσότερο στον πάτο της καταστροφής την χρονιά της. Το φινάλε του τελευταίου προημιτελικού του Coppa Italia βρήκε τον Ρανόκια να έχει κάνει τραγικό λάθος και τον Ιγουαΐν να πανηγυρίζει, με τους Παρτενοπέι να συνεχίζουν τη διεκδίκηση του τίτλου που κατέκτησαν πέρυσι κόντρα στην Φιορεντίνα. Από την άλλη, οι Νερατζούρι έχασαν την εναλλακτική δι-έξοδο για την Ευρώπη και πλέον τους απομένει μόνο η Serie A για να σώσει τα προσχήματα στη σεζόν. Συνεχίζει να κυνηγά ακόμα δύο κούπες φέτος ο Ράφα Μπενίτεθ, που βρίσκεται μέσα και στο Europa League.

Ο Μαντσίνι έδωσε φανέλα βασικού στους Σαντόν, Μπρόζοβιτς, Πούσκας με την Ιντερ να μπαίνει καλύτερα και αφού γλίτωσε το γκολ στο 8' από την κεφαλιά του Ιγουαΐν να χάνει τη δική της ευκαιρία με το σουτ του Ικάρντι στο δοκάρι (13'). Το σουτ του Σακίρι πήγε στα χέρια του Αντούχαρ και ο Καρίσο είπε «όχι» στον Ιγουαΐν. Οι γηπεδούχοι είχαν τρομερή ευκαιρία αλλά ο Χάμσικ δεν τα κατάφερε στην κόντρα και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους άγγιξαν το γκολ αλλά το βολέ του Κουλιμπαλί από τη μικρή περιοχή έφυγε ψηλά.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Αντούχαρ αντέδρασε καλά στο κοντινό σουτ του Πούσκας μετά το τακουνάκι του Ικάρντι και αυτό του Ερνάνες κόντραρε και πέρασε μόλις έξω. Για την Νάπολι απείλησε ο Νταβίδ Λόπεθ με βολέ από το πέναλτι που πέρασε άουτ και λίγο πριν την παράταση ο Ρανόκια έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, άφησε τη μπάλα να περάσει στον Ιγουαΐν που απέδειξε για ακόμα μία φορά το δολοφονικό ένστικτό του και με μαγικό τελείωμα νίκησε τον Καρίσο βάζοντας φωτιά στο «Σαν Πάολο».

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Αντούχαρ, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μπρίτος, Στρίνιτς, Γκαργκάνο, Ντε Γκουζμάν (84' Γκουλάμ), Νταβίδ Λόπεθ, Χάμσικ (75' Γκαμπιαντίνι), Καγιεχόν (72' Μέρτενς), Ιγουαΐν.

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Καρίσο, Ναγκατόμο, Σαντόν (85' Ντοντό), Ρανόκια, Ζουάν Ζεσούς, Ερνάνες (73' Γκουαρίν), Μεδέλ, Σακίρι, Μπρόζοβιτς, Πούσκας, Ικάρντι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα