Ποδόσφαιρο για τη ζωή και την ελπίδα! (pics)

Θάνος Σαρρής
Ποδόσφαιρο για τη ζωή και την ελπίδα! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr πήρε μέρος στο τρίτο φιλανθρωπικό τουρνουά L.G.F.C, μαζί με αρκετές ελληνικές λέσχες ξένων ομάδων, που έδειξαν τη δύναμη του ποδοσφαίρου!

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, στηρίζαμε με χαρά μέσω του gazzetta.gr την πρωτοβουλία των Lazialistas Grecο, η οποία βρήκε ανταπόκριση σε πολλά fan clubs ξένων ομάδων στην Ελλάδα. Τα φετινά Χριστούγεννα, οι διοργανωτές μας προσκάλεσαν να πάρουμε μέρος στο τουρνουά και δεχθήκαμε με ευχαρίστηση. Ο σκοπός, άλλωστε, ήταν ιερός και θέλαμε όσο τίποτα να βοηθήσουμε στην πράξη.

Φέτος, το τουρνουά επικεντρώθηκε στη βοήθεια της μικρής Στέλλας, ενός παιδιού 20 μηνών που πάσχει από λευχαιμία. Όλες οι ομάδες έκαναν ό,τι μπορούσαν και βοήθησαν οικονομικά, αλλά και με είδη πρώτης ανάγκης. Το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι πολύ σημαντικό, κυρίως αν ληφθούν υπόψιν οι συνθήκες της εποχής. Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά να πιάσουν τόπο. Από εκεί και πέρα, συγκεντρώθηκαν ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα, παιχνίδια και ιματισμός. Ενισχύθηκε έτσι, όπως και κάθε χρόνο, το Άσυλο Ανιάτων, αλλά και το Λύρειο παιδικό ίδρυμα στη Νέα Μάκρη. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες, η ενίσχυση ήταν σημαντική.

Οι ομάδες που πήραν μέρος στις δύο μέρες του τουρνουά ήταν οι εξής:

Ερμής Αιγάλεω
Lazialistas Greco
Κύπρος Κορυδαλλού
Goliardi FC
Gazzetta.gr
Ατρόμητος Αιγάλεω
Mπάρτσα (ομάδα 8x8)
Τράπεζα της Ελλάδος-Εργάτες
Bayern Athens Club Crusaders 97
Arsenal Hellas
Chelsea FC Hellenic Supporters
Roma Club Grecia
Manchester United Greek Supporters Club
Penya Barcelonista D' Atenes
Pena Madritista De Grecia

Για την ιστορία, την πρώτη μέρα, στην οποία συμετείχε και το gazzetta.gr, νικήτρια βγήκε η ομάδα του Ατρομήτου Αιγάλεω, η οποία σε μια συμβολική κίνηση στο τέλος χάρισε τα μετάλλια της. Πολλά μπράβο στα παιδιά. Εμείς, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Sportcamp στο Λουτράκι, «κατεβήκαμε» με συλλεκτικές φανέλες για την περίσταση που έφεραν το hashtag #Helpstella, αλλά ξεκινήσαμε άσχημα με αντίπαλο τους τελικούς νικητές. Είχαμε και την ατυχία να χάσουμε τον Μίμη από το ξεκίνημα. Ευτυχώς για το ποδόσφαιρο, δεν είχε κάτι σοβαρό. Στα επόμενα δύο ματς, ξεκινήσαμε δυνατά, αλλάς πρόδωσαν τα πνευμόνια μας! Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό ήταν το κοινωνικό μέρος του τουρνουά, οπότε ας μείνουμε σε αυτό!

Τη δεύτερη μέρα, νικητές αναδείχθηκαν οι διοργανωτές των Lazialistas, που νίκησαν στον τελικό την ελληνική λέσχη της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Crusaders της Μπάγερν έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην κερκίδα, όπως και όλα τα πανό από τις λέσχες που συγκεντρώθηκαν σε μια πολύ όμορφη στιγμή, δείχνοντας ότι στο ποδόσφαιρο η αντιπαλότητα διαρκεί μόνο 90 λεπτά και αναδεικνύοντας τη δύναμη της ασπρόμαυρης Θεάς! Όταν βλέπεις οπαδούς από ομάδες με παραδοσιακή έχθρα να στέκονται δίπλα-δίπλα, η πίστη σου για καλύτερες ποδοσφαιρικές μέρες τονώνεται.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον κοινωνικό και πολιτιστικό σύλλογο "Παίρνω Αμπάριζα" για την δωρεά τροφίμων καθώς και το Soccerino Club στο Ρέντη και τον Κώστα Μητσέα για τη διήμερη φιλοξενία στα γήπεδά του. Εμείς ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους και ανάλογη συνέχεια για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του ποδοσφαίρου και την έμπρακτη βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

 

Τελευταία Νέα