Λουντογκόρετς – Λίβερπουλ 2-2

Γιώργος Καραμάνος
Λουντογκόρετς – Λίβερπουλ 2-2

bet365

Η Λίβερπουλ ισοφαρίστηκε στο 88’ (2-2 με Λουντογκόρετς), έμεινε χωρίς νίκη για πέμπτο σερί ματς, αλλά ας είναι καλά η Ρεάλ που την κράτησε «διασωληνωμένη».

Το ότι βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση της εδώ και αρκετά χρόνια, είναι κάτι που το μαρτυρούν τόσο οι κάκιστες εμφανίσεις της όσο και τα αρνητικά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά όμως πραγματικά έφτασε στην πηγή, προηγήθηκε με ανατροπή 1-2 στη Βουλγαρία, αλλά δεν κατάφερε ούτε τώρα να κρατήσει τη νίκη. Η Λουντογκόρετς ισοφάρισε (2-2) δύο λεπτά πριν το φινάλε και κράτησε τη Λίβερπουλ χωρίς να μπορεί να πανηγυρίσει για πέμπτο διαδοχικό αγώνα σε Αγγλία και Ευρώπη (οι τέσσερις προηγούμενοι ήταν ήττες).

Τα άσχημα για τους Κόκκινους ξεκίνησαν με το καλημέρα. Ο Μινιολέ που φέτος δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό εξαιρετικό τερματοφύλακα, χάρισε στο 2’ το 1-0. Ο Μαρσελίνιο έκανε το ακίνδυνο μακρινό σουτ, αλλά ο Βέλγος πορτιέρο αντί να μπλοκάρει, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο επερχόμενος Αμπαλο δεν είπε όχι στο δωράκι. Τουλάχιστον η ισοφάριση ήρθε άμεσα. Στο 7’ υπήρξε αδράνεια τριών αμυντικών και του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Ο Λάμπερτ έκανε κεφαλίτσες μόνος του και απόλαυσε το παρθενικό τέρμα του στην Ευρώπη.

Στο 37’ ήταν η σειρά του Στέρλινγκ να κάνει πολύ ωραία παράλληλη στον Χέντερσον που βρήκε δίχτυα από δύσκολη γωνία στο αριστερό δοκάρι. Οι Βούλγαροι που είχαν την κατοχή, δεν απειλούσαν σοβαρά. Αντιθέτως, ο Στέρλινγκ θα μπορούσε να τελειώσει το ματς, μα σπατάλησε την ευκαιρία του στο 80’. Για να έρθει το 2-2 στο 88’, όταν μετά από κόρνερ και κεφαλίτσες των γηπεδούχων, ο Τερζίεφ στέρησε το «τρίποντο» από την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς που δεν μπορεί να φέρει τους παίκτες του στον δρόμο των επιτυχιών.

Βέβαια και να νικούσε η Λίβερπουλ δεν θα άλλαζε κάτι αναφορικά με την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Νίκη θα ήθελε και νίκη θέλει κόντρα στη Βασιλεία την τελευταία αγωνιστική. Ας είναι καλά δηλαδή η Ρεάλ που νίκησε στην Ελβετία. Στα πόδια των Κόκκινων επομένως βρίσκεται η τύχη της 2ης θέσης αν και όπως παίζουν (σ.σ.: δεν έγινε ούτε μία κάθετη στην περιοχή της Λουντογκόρετς), κανείς δεν τους την εγγυάται. Οσο για τους Βούλγαρους, εκείνοι αποχαιρέτησαν και με το ματς τους να είναι στη Μαδρίτη, λογικά έχουν συμβιβαστεί ήδη με την τελευταία θέση.

Λουντογκόρετς (Γκεόργκι Ντερμεντζίεφ): Στογιάνοφ, Αλεξαντρόφ (72’ Βάντερσον), Εσπίνιο (81’ Γιουνές), Αμπαλο (69’ Αζεβέδο), Ντιάκοφ, Μίνεφ, Μότι, Ζούνιορ, Μαρσελίνιο, Μισιντιάν

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Κόλο Τουρέ, Σκρτελ, Τζόνσον, Μανκίγιο, Αλεν, Τζέραρντ, Λούκας, Χέντερσον, Στέρλινγκ (82’ Αλμπέρτο Μορένο), Λάμπερτ.

Βαθμολογία (2ος όμιλος)
1. Ρεάλ Μαδρίτης 15 (12-2)
2. Βασιλεία 6 (6-7)
3. Λίβερπουλ 4 (4-8)
4. Λουντογκόρετς 4 (5-10)

Τελευταία αγωνιστική (9 Δεκεμβρίου)
Λίβερπουλ – Βασιλεία
Ρεάλ Μαδρίτης - Λουντογκόρετς

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα