Τότεναμ - Αστέρας Τρίπολης 5-1 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Τότεναμ - Αστέρας Τρίπολης 5-1 (vids)

bet365

Σκληρό μάθημα στο Λονδίνο για τον Αστέρα Τρίπολης, που ηττήθηκε 5-1 από την Τότεναμ και... προσγειώθηκε ανώμαλα μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις με Μπεσίκτας και Παρτιζάν.

Δεν το άξιζε αλλά το έπαθε... Σκληρή βραδιά για τον Αστέρα που έχασε με το ευρύ 5-1 από την Τότεναμ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Δύο γκολ ο Λαμέλα, ένα εκ των οποίων με ραμπόνα και υποψήφιο για γκολ της σεζόν, χατ τρικ ο Κέιν που μετά την αποβολή του Γιορίς έγινε και γκολκίπερ και σκόρερ για τους Αρκάδες ο Μπαράλες. Ο Αστέρας δεν έπρεπε βάσει της εικόνας του κυρίως στο Α' μέρος να χάσει με τέτοιο σκορ. Έκανε φάσεις όμως ήταν και άστοχος και άτυχος απέναντι σε έναν σαφώς ανώτερο και ιδιαίτερα ποιοτικό αντίπαλο. Έτσι ήρθε το τελικό 5-1.

Το αρχικό σχήμα του Αστέρα

Ο Αστέρας ξεκίνησε το παιχνίδι με την Τότεναμ με διάταξη 4-1-4-1. Κάτω από τα γκολπόστ ο Κοσίτσκι, τα δύο στόπερ οι Ζησόπουλος και Σανκαρέ, στα άκρα της άμυνας οι Λούι και Παντελιάδης, αμυντικό χαφ ο Μουνάφο, εσωτερικοί χαφ οι Ρόλε και Ουσέρο, στα άκρα οι Τσοκάνης και Μάσα και κορυφή ο Πάρα.

Πως άρχισε η Τότεναμ

Η γηπεδούχος Τότεναμ από την μεριά της είχε τον Γιορίς στα γκολπόστ. Οι Φάζιο και Βερτόνγκεν τα δύο στόπερ, τα δύο ακραία μπακ ήταν οι Ντέιβις και Ντίερ, στο κέντρο οι Καπουέ και Ντεμπελέ και πίσω από τον φορ Αντεμπαγιόρ η τριάδα των Κέιν (επιτελικός χαφ) και Λαμέλα και Τάουνσεντ (στα άκρα).

Τέρμα ο Κέιν, γκολάρα με ραμπόνα ο Λαμέλα και φάσεις ο Αστέρας

Η Τότεναμ μπήκε εξαρχής στο παιχνίδι με διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα. Και τα κατάφερε βάζοντας δύο εξαιρετικά γκολ. Το ένα στο 13' με ωραίο σουτ του Κέιν και το άλλο με ραμπόνα του Λαμέλα έξω από την περιοχή στο 30ό λεπτό. Το 2-0 μπορεί να μην ήταν το καλύτερο δυνατό σκορ για τον Αστέρα όμως οι Αρκάδες δεν τα παράτησαν ποτέ στο ματς. Είχαν φάσεις για να σκοράρουν ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Μία ο τρόπος που αποπειράθηκαν να τελειώσουν τις φάσεις αυτές και μία και η ατυχία η μπάλα δεν μπήκε στα αντίπαλα δίχτυα. Φάσεις όπως αυτή με την μπαλιά του Ουσέρο στην πλάτη της άμυνας και σουτ του Μάσα άουτ στο 6' ή του 19' με τον Τσοκάνη που τον πρόλαβε ο Γιορίς. Στο 25' μία κεφαλιά του Ζησόπουλου έφυγε έξω ενώ στο 29' ο Πάρα έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία. Οι Άγγλοι όμως ήταν και σοβαροί και ουσιαστικοί επιθετικά και έτσι πήγαν με το υπέρ τους 2-0 στα αποδυτήρια.

Πίεση για γκολ από τον Αστέρα αλλά τον... σκότωσε ξανά ο Λαμέλα

Στην επανάληψη οι Αρκάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Προσπαθώντας να παίξουν ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Να κοιτάξουν στα μάτια την Τότεναμ και να μειώσουν στο σκορ. Στο 51' είχαν το σουτ του Ουσέρο και γενικά πάλεψαν αρκετά για το γκολ. Στο 66ο λεπτό όμως ο Λαμέλα έσβησε κάθε όνειρο του Αστέρα για κάτι θετικό κάνοντας το 3-0. Ο άσος της Τότεναμ μπήκε στην περιοχή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε πάνω σε σώματα. Η μπάλα όμως ήταν με το μέρος του. Την ανέκτησε μετά τις κόντρες και έκανε το γκολ. Και πάλι ο Αστέρας βγήκε μπροστά και κυνήγησε το τέρμα. Στο 69' ο Ρόλε "εσκαψε" την μπάλα στον Ουσέρο του οποίου το εξαιρετικό σουτ αποκρούστηκε από τον Γιορίς. Ο αρχηγός των Αρκάδων είδε στο 69' ένα πολύ καλό του σουτ να το βγάζει ο Γάλλος κίπερ και ενώ προσπάθεια μετά είχε και ο Ρόλε.

5-0 με δύο ακόμα τέρματα από τον Κέιν

Στο 76ο λεπτό ο Κέιν έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Τότεναμ με... ριμπάουντ μετά από σουτ του Ντεμπελέ που αποκρούστηκε και προσπάθεια από κοντά. Στο 81' ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Φάζιο για το 5-0. Ένα 5-0 που σίγουρα ήταν βαρύ για τον Αστέρα ο οποίος όμως σε αντίθεση με πολλές άλλες ομάδες πήγε στην Αγγλία για να αποδώσει καλό, θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Αποβολή Γιορίς και γκολ ο Μπαράλες

Στο 86' ο Γιορίς από ένα ανόητο και δυνατό μαρκάρισμα δέχεται ορθώς την κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι του αγώνα. Ο Τσοκάνης ήταν αυτός που χτυπήθηκε και έτσι στο 89' ο Μπαράλες σκόραρε με φάουλ, με τον Κέιν να κάθεται στο τέρμα και να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Μοιραία ήρθε το τελικό 5-1.

MAN OF THE MATCH: Ο Λαμέλα. Δεν είναι μόνο το γκολ με ραμπόνα που είναι υποψήφιο για κορυφαίο της σεζόν. Είναι και η συνολική του πολύ καλή παρουσία στον αγώνα και τα δύο τέρματά του. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον μεσοεπιθετικό της Τότεναμ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Γιορίς και Κέιν από την Τότεναμ (σ.σ. με τον πρώτο να κάνει σημαντικές επεμβάσεις και τον δεύτερο να σημειώνει χατ τρικ) είχαν ένα άκρως θετικό πρόσημο. Ο Γιορίς παρά την αποβολή του έκανε έναν καλό αγώνα. Ιδιαίτερα καλά πήγε και η άμυνα αλλά και ο άξονας των Άγγλων. Για τους Αρκάδες αρκετά καλά πήγαν οι Ουσέρο, Ρόλε και Μάσα. Στα συν και ο σκόρερ Μπαράλες ενώ προσπάθησε ο Τσοκάνης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική λειτουργία του Αστέρα δεν ήταν στα... φόρτε της απόψε. Βέβαια έπαιξε ρόλο πως οι Αρκάδες δεν κλείστηκαν και έπαιξαν όσο πιο ανοιχτά και απελευθερωμένα μπορούσαν. Από κοντά και ο Κοζίτσκι με τα τέρματα που δέχθηκε. Σε αυτόν τον... τομέα και ο Αντεμπαγιόρ που ήταν σαν μην... υπήρχε στο γήπεδο σε μεγάλο μέρος του αγώνα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει ανάμεσα στα άλλα στην άμυνα του Αστέρα στην φάση του γκολ του Λαμέλα. Διώξιμο με λάθος τρόπο με την μπάλα να στρώνεται στον άσο της Τότεναμ για το γκολ με ραμπόνα. Σε αυτήν την κατηγορία και η διπλή μεγάλη φάση του Πάρα, όπου εάν σκόραρε τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί αλλιώς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δίχως σοβαρά προβλήματα η διαιτησία του Σλοβάκου Κρούζλιακ. Αρκετά καλό παιχνίδι από τον ρέφερι. και τους βοηθούς του. Ελέγχεται πάντως για μία φάση οφσάιντ των Αρκάδων που έβγαιναν με αξιώσεις στην επίθεση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Αστέρας συνεχίζει να ζει το δικό του ευρωπαϊκό... όνειρο όμως η βραδιά στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν εξελίχθηκε με άκρως εφιαλτικό τρόπο και με τους Αρκάδες να καταρρέουν από ένα σημείο και μετά. Η ομάδα του Στάϊκου Βεργέτη δεν άξιζε μία τόσο βαριά ήττα από την Τότεναμ με 5-1, όμως η ουσία είναι πως έτσι κύλησαν τα πράγματα. Από την στιγμή που δεν έκανε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε πήρε ένα σκληρό μάθημα από την ιδιαίτερα ποιοτική αγγλική ομάδα που είχε και τα πρόσωπα και τις λύσεις για να σκοράρει πέντε φορές και να χάσει και αρκετές φάσεις. Ο Αστέρας έως ένα σημείο του ματς πάλεψε σκληρά και άξιζε να βάλει από το Α' μέρος ένα ή και δύο γκολ και σίγουρα μία ήττα με πιο μικρή έκταση. Τελικώς σκόραρε στην επανάληψη και αφότου οι Άγγλοι έμειναν με 10 μετά την αποβολή του Γιορίς. Αναμφίβολα πάντως συνολικά η Τότεναμ ήταν πολύ ανώτερη από τον Αστέρα. Η ομάδα της Τρίπολης ωστόσο είχε λογική, αντίδραση και νοοτροπίας μεγάλου συλλόγου που πάει στην έδρα του αντιπάλου για να παίξει μπάλα και όχι να καταστρέψει το παιχνίδι των αντιπάλων. Το τελικό 5-1 πάντως είναι ένα μεγάλο... πάθημα που θα πρέπει να γίνει μάθημα για τον Αστέρα ενόψει της συνέχειας. Το καλό είναι πως ακόμα και από μία τέτοια ήττα βγήκαν θετικά στοιχεία για τον σύλλογο της Τρίπολης.

Η εικόνα του ομίλου

3η αγωνιστική

Τότεναμ-Αστέρας 5-1
Παρτιζάν-Μπεσίκτας 0-4

4η αγωνιστική (επόμενη - 6 Νοεμβρίου)

Αστέρας-Τότεναμ
Μπεσίκτας-Παρτιζάν

3ος όμιλος

Αγώνες Βαθμοί

1. Τότεναμ 3 5
2. Μπεσίκτας 3 5
3. Αστέρας 3 4
4. Παρτιζάν 3 1

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα