Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Σε μία σπάνια ποδοσφαιρική ιστορία, η Σίτι των δέκα παικτών ισοφάρισε την Τσέλσι (1-1) στο «Etihad» χάρη σε γκολ του επί 13 χρόνια Μπλε, Φρανκ Λάμπαρντ.

Χωρίς να είναι καλύτερη, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα, μπροστά στο σκορ και κοντά σε μία τεράστια νίκη στην έδρα της πρωταθλήτριας και της άμεσης διεκδικήτριας του τίτλου, όμως δεν έμελλε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Στα τελευταία λεπτά ο Μανουέλ Πελεγκρίνι πέρασε στο ματς τον θρύλο των Μπλε, Φρανκ Λάμπαρντ, και εκείνος με πλασέ από κοντά σκόραρε σε βάρος της επί 13 χρόνια ομάδας του δημιουργώντας μία σπάνια ιστορία στο Νησί αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο (1-1). Στο τέλος του αγώνα οι οπαδοί της Τσέσλι φώναζαν το όνομά τους και τον χειροκρότησαν σαν να είχε σκοράρει για εκείνους. Ο 35χρονος είναι ο πρώτος σκόρερ σε αγώνες Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι επί εποχής Premier League έχοντας πετύχει 8 γκολ (7+1).

Οσον αφορά το ματς, οι Citizens ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να παίξει περισσότερο ποδόσφαιρο, όμως εκτός από κάποιες αδύναμες κεφαλιές και ένα σουτ, δεν μπόρεσε να φτιάξει καθαρές φάσεις κόντρα σε μία πολύ σταθερή και μαχητική Τσέλσι. Η ανόητη αποβολή του Ζαμπαλέτα έδωσε στους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να βρουν περισσότερους χώρους, προηγήθηκαν, είχαν δοκάρι για να κλειδώσουν ένα τεράστιο διπλό, όμως παρά την ισοφάριση της Σίτι και το τελικό 1-1 δεν γίνεται να μην είναι ευχαριστημένοι, αφού 'ξεφορτώθηκαν' ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι παίρνοντας έναν βαθμό.

Η πρώτη φάση στον αγώνα στην οποία θα μπορούσε να γίνει κάτι ήταν στο 29' όταν ο Φερναντίνιο ήταν μόνος στο ύψος της περιοχής αλλά σπατάλησε την ευκαιρία του κάνοντας πολύ κακό σουτ. Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα είναι ότι σε εκείνο το σημείο οι on-target τελικές ήταν στο 1-0. Στο 31' το βολέ του Αγουέρο πέρασε άουτ και το πρώτο μέρος έφυγε πολύ φυσιολογικά χωρίς τέρματα, με την Τσέλσι να μην έχει φάση αλλά να μην απειλείται σοβαρά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Σίτι να πιέζει ξανά και στο 55' ο Φερναντίνιο έκανε καλό σουτ από το ύψος της περιοχής που πέρασε μόλις έξω από τα δοκάρια του Κουρτουά και στο επόμενο λεπτό ο Βέλγος έκανε δύσκολη επέμβαση σε αριστερό σουτ του Αγουέρο! Στο 66' ο Ζαμπαλέτα έχοντας κίτρινη κάρτα ξεκίνησε κοκορομαχία με τον Ντιέγο Κόστα και αποβλήθηκε δίνοντας την ευκαιρία στην Τσέλσι να προηγηθεί πέντε λεπτά μετά. Σε μία εκπληκτική αντεπίθεση, ο Αζάρ την ξεκίνησε και στη συνέχεια πήρε μπάλα στα δεξιά από τον Ντιέγο Κόστα, έκανε τη χαμηλή σέντρα για τον Σίρλε, ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ (0-1).

Στο 81' οι Μπλε θα μπορούσαν να έχουν κλειδώσει το διπλό αλλά η μπάλα μετά από το αριστερό του Ντιέγο Κόστα σταμάτησε στο δοκάρι του Χαρτ και τέσσερα λεπτά μετά η Σίτι ισοφάρισε με πλασέ του Λάμπαρντ μέσα από την περιοχή μετά από όμορφη ανάπτυξη από αριστερά και πάσα του πολύ καλού σε όλο του ματς, Μίλνερ (1-1).

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί, Κολάροφ (78' Λάμπαρντ), Μανγκαλά, Ζαμπαλέτα, Μίλνερ, Σίλβα, Τουρέ, Φερναντίνιο (73' Χεσούς Νάβας), Αγουέρο, Τζέκο (70' Σανιά).

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Ραμίρες (63' Σίρλε), Γουίλιαν (63' Μίκελ), Αζάρ, Ντιέγο Κόστα (86' Ντρογμπά).