Το προφίλ της Μπεσίκτας

Θοδωρής Βασίλης
Το προφίλ της Μπεσίκτας

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την Μπεσίκτας μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του τουρκικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Μπίλιτς με μεγάλο αστέρι τον Ντεμπά Μπα θέλει να μπει σφήνα σε Φενέρ και Γαλατά και να επανέλθει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ετος ίδρυσης: 1903
Γήπεδο: «Ολυμπιακό Στάδιο Κεμάλ Ατατούρκ»
Πρόεδρος: Φικρέτ Ορμάν
Επίσημο site: http://www.bjk.com.tr/

Αποτελεί μαζί με την Φενερμπαχτσέ και την Γαλατάσαραϊ τις τρεις μεγάλες ομάδες της Τουρκίας και η μοναδική που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την πρώτη κατηγορία. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην σκιά των δύο μεγάλων της αντιπάλων, αλλά η κατασκευή του νέου της γηπέδου του «Vodafone Arena» το 2015 δίνει ελπίδες ότι η ομάδα θα καταφέρει να γίνει ξανά πρωταθλήτρια.

Τεχνικός της ομάδας συνεχίζει για δεύτερη σεζόν ο Σλάβεν Μπίλιτς και η ομάδα αρχικά πήρε μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά έπεσε πάνω στο εμπόδιο της Άρσεναλ με συνέπεια να συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗΣ: Ντεμπά Μπα
Αποτελεί το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Τσέλσι έναντι το ποσού των 6 εκατ. ευρώ. Κουβαλάει μία πλούσια καριέρα σε Γερμανία και Αγγλία και αν στους «μπλε» ήταν ρεζέρβα πολυτελείας στην Μπεσίκτας θα είναι το Α και το Ω. Ήδη έδειξε κάποια μικρά δείγματα της αξίας του στο τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Φέγενορντ.

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Σλάβεν Μπίλιτς
Ο Κρόατης τεχνικός ανέλαβε την Μπεσίκτας το καλοκαίρι του 2013 με στόχο να επαναφέρει τους «μαύρους αετούς» στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος. Για τον λόγο αυτό υπέγραψε και τριετές συμβόλαιο με την ομάδα πάντως να τερματίζει στην τρίτη θέση στην πρώτη του σεζόν. Η Μπεσίκτας είναι ο τρίτος σύλλογος στην καριέρα του Μπίλιτς μετά τις Λοκομοτίβ Μόσχας και Χάιντουκ Σπλιτ έχοντας βέβαια συνδυάσει την προπονητική του καριέρα με την εθνική Κροατίας την οποία καθοδήγησε για έξι συνεχόμενα χρόνια (2006-2012)

ΣΥΣΤΗΜΑ: (4-2-3-1)
Οι «μαύροι αετοί» αγωνίζονται με σύστημα 4-2-3-1 και με αυτό τους παρέταξε ο Σλάβεν Μπίλιτς στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ. Άλλωστε αυτό είναι και το αγαπημένο του Κροάτη τεχνικού και για τον λόγο αυτό το καλοκαίρι απέκτησε τον Μπα ο άνθρωπος δλδ. που θα είναι ο αποδέκτης όλων των επιθετικών προσπαθειών. Η τρίαδα πίσω από τον Σενεγαλέζο αποτελείται από τους Πέκτεμακ, Οζιακούπ και Ολτσάι Σαχάν και είναι το ποιοτικότερο κομμάτι της ομάδας, ενώ η αμυντική της τεράδα δεν είναι και ότι καλύτερο θα μπορούσε να υπάρξει.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ: Η Μπεσίκτας ήταν δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι δίνοντας 11 εκατ. ευρώ για να φέρει στην Κωνσταντινούπολη τρεις ποδοσφαιριστές με πιο σημαντικό τον Ντεμπά Μπα από την Τσέλσι. Αρκετά λεφτά δόθηκαν και για τον Τόρε της Ρούμπιν Καζάν, ενώ αποκτήθηκε και ο Ραμόν από την Κορίνθιανς για τηνθέση του αριστερού μπακ. Όσον αφορά τις αποχωρήσεις ο Μπίλιτς ξεφορτώθηκε ότι δεν χρειαζόταν με μοναδική πραγματική απώλεια να λογίζεται αυτή του Μανουέλ Φερνάντες που συνεχίζει στην Λοκομοτίβ Μόσχας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΕΣΚΙΤΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα