Αρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας 2-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Χωρίς να εντυπωσιάσει και ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρεμιέρα, η Αρσεναλ επικράτησε 2-1 της Κρίσταλ Πάλας στο «Emirates» χάρη σε γκολ του Ράμσεϊ στο 91'.

Χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση και χωρίς να έχει διαθέσιμα όλα της τα όπλα, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ αν και ίδρωσε κατάφερε να αποφύγει την απώλεια στην πρώτη αγωνιστική της Premier League και να νικήσει ξανά σε πρεμιέρα μετά το 2009. Οι Gunners ήταν σαφώς ανέτοιμοι όμως παρότι βρήκαν απέναντί τους μία καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία μάλιστα προηγήθηκε, γύρισαν το ματς στο 91' και δεν έπαθαν ό,τι νωρίτερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ασίστ για τον Αλέξις Σάντσες που ήταν βασικός, τα γκολ πέτυχαν Κονσιελνί και Ράμσεϊ. Με δέκα από το 89' έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι εξαιτίας της αποβολής του Πάντσεον, τραυματίστηκε ο Γκιμπς και αποχώρησε στις αρχές του δευτέρου μέρους. Ηταν η νίκη Νο100 στο «Emirates» για την Αρσεναλ στην Premier League.

Με όρεξη μπήκε στο ματς η Αρσεναλ και θέλησε να δείξει στην Κρίσταλ Πάλας ότι θα περάσει δύσκολα. Η κατοχή έφτασε από το πρώτο κομμάτι του ματς στο 80%-20%, όμως οι φάσεις για το σύκολο του Βενγκέρ έρχονταν πολύ δύσκολα. Στο 16' ήρθε η πρώτη… υποψία με τη λόμπα του Αλέξις Σάντσες που πέρασε άουτ, στο 27' το σουτ του Γιάγια Σανόγκο πέρασε έξω και στο 29' στην καλύτερη στιγμή το σουτ του Γουίλσιρ έπεσε και απέκρουσε ο Σπερόνι. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πάντσεον, ο κεντρικός αμυντικός, Χάγκελαντ, στην πρώτη του εμφάνιση με την Πάλας σκόραρε με κεφαλιά γράφοντας το 0-1, το οποίο όμως δεν ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σάντσες εκτέλεσε το φάουλ και ο Κονσιελνί αφού κινήθηκε στο όριο του οφσάιντ με κεφαλιά έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με 1-1.

Μία από τα ίδια ήταν το ματς και στο δεύτερο μέρος. Η Αρσεναλ κρατούσε την κατοχή πάνω από το 75%, όμως οι φάσεις ήταν ακόμα πιο δύσκολο να έρθουν και οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να πιστεύουν στο αποτέλεσμα όλο και περισσότερο. Ο Βενγκέρ έβαλε από το 62' τον Ζιρού αντί του Σανόγκο, όμως η πρώτη φάση της προκοπής για τους Λονδρέζους ήρθε στο 84' με τον Γάλλο φορ να σουτάρει άουτ από πλάγια αριστερά μετά την πάσα του Σάντσες. Στο 89' ο Πάντσεον είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μονρεάλ και αυτά τα λίγα λεπτά με παίκτη περισσότερο ήταν αρκετά όπως αποδείχθηκε στην Αρσεναλ για να κάνει τη ζημιά. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Πάλας ο Σπερόνι κατάφερε να αποκρούσει το σουτ του Ντεμπισί, όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα όταν η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Ράμσεϊ προ κενής εστίας (2-1).

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Ντεμπουσί, Κοσιελνί, Τσέιμπερς, Γκιμπς (53' Μονρεάλ), Αρτέτα, Γουίλσιρ (69' Τσάμπερλεϊν), Ράμσεϊ, Καθόρλα, Σάντσες, Σανόγκο (62' Ζιρού).

Κρίσταλ Πάλας (Κιθ Μίλεν): Σπερόνι, Χάγκελαντ, Νταν (75' Ντιλέινι), Κέλι, Γουορντ, Γέντινακ, Λέντλεϊ, Πάντσεον, Μπολάσι (91' Ο' Κιφ), Κάμπελ (85' Γκέιλ), Σαμάκ.