Γαλλία- Γερμανία 0-1 (vid)

Γαλλία- Γερμανία 0-1 (vid)

bet365

Η Γερμανία προηγήθηκε νωρίς κόντρα στην Γαλλία με τον Χούμελς (13'), το διαχειρίστηκε σωστά και με νίκη 1-0 έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά σε τέσσερα σερί Mundial.

Ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ζευγάρι, δεν έφερε καλό θέαμα για τους ουδέτερους, όμως στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί. Για την ακρίβεια προηγήθηκαν από νωρίς, ήταν αφεντικό όσο μπορούσαν και όταν οι Γάλλοι βρήκαν μπροστά διαχειρίστηκαν ψύχραιμα το προβάδισμα και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και δεύτερο γκολ στην κόντρα. Εντυπωσιακός ο Νόιερ, που όταν χρειάστηκε έδειξε ότι είναι βράχος και έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες των Τρικολόρ, που πλέον στρέφουν το βλέμμα στο Euro 2016 που θα διεξαχθεί στην πατρίδα τους. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στα ημιτελικά από το ζευγάρι Βραζιλία-Κολομβία.

Σαφώς καλύτερα μπήκε η Γερμανία στο ματς και έδειξε να κρατάει στα χέρια της τα ηνία, όμως η πρώτη φάση ήταν για τους Γάλλους. Ο Βαλμπουενά έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή από αριστερά και γύρισε στον Μπενζεμά που σούταρε άουτ (7'). Παρά την ευκαιρία το ματς δεν άλλαξε εικόνα και έξι λεπτά αργότερα το σύνολο του Λεβ κάθισε στη θέση του οδηγού μετά από μία στημένη φάση. Μετά το φάουλ του Κροος ο Χούμελς νίκησε στον αέρα τον Βαράν και με κεφαλιά τον Γιορίς (0-1). Οι Τρικολόρ προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως αυτό δεν ήταν δυνατό. Η εικόνα τους στο ματς δεν έπειθε και η απάντηση δεν φαινόταν από πουθενά. Στο 24' τα Πάντσερ ζήτησαν πέναλτι για πτώση του Κλόζε σε τράβηγμα από τον Ντεμπισί.

Στα τελευταία 10-15 λεπτά η Γαλλία ανέβασε στροφές, ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και στο 34' έχασε πολύ μεγάλη διπλή ευκαιρία! Ο Γκριεζμάν βγήκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Βαλμπουενά το σουτ με το αριστερό, ο Νόιερ απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Μπενζεμά από κοντά κοντραρίστηκε και πέρασε πάνω από τα δοκάρια! Παρότι η άμυνα των Γερμανών ένιωσε τους Γάλλους στο κλείσιμο του πρώτου 45λεπτου, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ χωρίς να δεχθεί άλλη τόσο καθαρή φάση.

Η επανάληψη ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο. Και δεν έμελλε να αλλάξει ποτέ. Οι Γερμανοί απέχοντας πλέον 45 λεπτά από τα ημιτελικά κάθισαν πιο πίσω και άφησαν τη μπάλα στους Γάλλους, που όμως δεν μπορούσαν να μετατρέψουν την υπεροχή σε ουσία και συχνά 'αναγκάζονταν' να κάνουν γεμίσματα που ήταν εύκολη δουλειά για τους πανίσχυρους στον αέρα κεντρικούς αμυντικούς των Πάντσερ. Το ματς πήγε όπως το ήθελε ο Λεβ, που στο 69' έβγαλε τον Κλόζε (22 συμμετοχές σε Mundial) και έβαλε τον πολύ γρήγορο Σίρλε για να δουλέψει αμυντικά αλλά και να χτυπήσει στην κόντρα.

Οι Γάλλοι ανέβαιναν όλο και περισσότερο και οι Γερμανοί αφού δεν είχαν σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τους χώρους. Πριν περάσει ένα λεπτό από την αλλαγή ο Μίλερ βγήκε από δεξιά αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε άουτ και οι Τρικολόρ απάντησαν με το σουτ του Ματουιντί από πλάγια, το οποίο έβγαλε ο Νόιερ. Στο 82' ο Οζίλ βγήκε στην κόντρα από αριστερά, η μπάλα μετά από τσαφ έφτασε στον Σίρλε, ο οποίος νικήθηκε από τον Γιορίς σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό στο τέλος, ο Γκριεζμάν μοίραζε... σακούλες και κάρτες στους Γερμανούς, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Το φινάλε θα μπορούσε να είναι (ακόμα πιο) δραματικό, όμως ο ατσάλινος, Νόιερ, έβγαλε με το ένα χέρι το πολύ δυνατό σουτ του Μπενζεμά στο 94'.

MVP: Ματς Χούμελς. Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός παίρνει τον τίτλου του καλύτερου στο ματς αφού ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ του πρώτου προημιτελικού ενώ ήταν καθοριστικός και στα καθήκοντά του στην άμυνα. Μαζί με τον Μπόατενγκ καθάρισαν όποια μπάλα βρισκόταν στον αέρα και αλλά και στις μοναχίες εδάφους δεν υστέρησε. Η επιστροφή του «έσφιξε» την ομάδα του Λεβ, ενώ έκανε τη δουλειά και στην άλλη άκρη του γηπέδου.

POINT: Ο Μανουέλ Νόιερ επιβεβαίωσε ότι στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Με το ρολόι στο 94' ο Καρίμ Μπενζεμά πήρε τη μπάλα μετά από ωραίο «1-2» και επιχείρησε να τινάξει τα δίχτυα του όμως ο Γερμανός κίπερ με το χέρι ύψωμένο απορρόφησε όλη τη δύναμη της φωτοβολίδας του Γάλλου, ο οποίος μάλλον δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Η σιγουριά που έδινε ο Νόιερ ήταν εμφανής στο ματς και ο ίδιος μάλλον ο δεύτερος καλύτερος μετά τον Χούμελς.

STAT ATTACK: Η Γερμανία έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει τέσσερις σερί φορές στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και για ακόμα μία φορά έδειξε τον winner χαρακτήρα που έχει μέσα στα χρόνια. Από τα 31 ματς που έχει παίξει σε Mundial στα οποία κρίνεται κάτι (πρόκριση από όμιλο, νοκ άουτ, τίτλος) έχει νικήσει μαζί με το σημερινό τα 28. Στην άλλη πλευρά, αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ντιντιέ Ντεσάν στην κορυφαία διοργάνωση, αφού σαν παίκτης/προπονητής είχε 8 νίκες και 2 ισοπαλίες.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Γερμανία έδειξε ότι και χωρίς να εντυπωσιάσει μπορεί να κάνει τη δουλειά. Κόντρα σε ένα σύνολο με πολύ ταλέντο όπως είναι η Γαλλία, τα Πάντσερ είχαν πολλούς τρόπους να παίξουν μέχρι το τέλος, ένιωσαν απειλή σε μετρημένες φάσεις και έδειξαν σε ακόμα μία διοργάνωση γιατί είναι Legend Εθνική.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Σακό (72' Κοσιελνί), Βαράν, Ματουιντί, Καμπάιγ (73' Ρεμί), Πογκμπά, Βαλμπουενά (85' Ζιρού), Γκριεζμάν, Μπενζεμά.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Οζίλ (83' Γκέτσε), Κροος (92' Κράμερ), Μίλερ, Κλόζε (69' Σίρλε).

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Το χέρι του... Θεού, Νόιερ

Η PHOTO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οπως έλεγαν και τα παιδιά στο Live, κρίμα για τη... θλιμμένη Πριγκίπισα

 

Τελευταία Νέα