Κολομβία - Ουρουγουάη 2-0

Κολομβία - Ουρουγουάη 2-0

bet365

Η Ουρουγουάη χωρίς τον Σουάρες ήταν σκιά του εαυτού της και η Κολομβία με τον Ροδρίγκες να πετυχαίνει δύο γκολ (το ένα για βραβείο) νίκησε με 2-0 και είναι στους «8»!

Ο Σουάρες έλειπε και η «αγνώριστη» Ουρουγουάη έπεσε θύμα του εκπληκτικού Τζέιμς Ροδρίγκες και της Κολομβίας. Ο μέσος της Μονακό πέτυχε το γκολ του τουρνουά, για να ξεκλειδώσει την άμυνα των Ουρουγουανών και τελείωσε το παιχνίδι με δεύτερο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, για να στείλει τους Κολομβιανούς στους «8», όπου θα βρουν απέναντί τους την Βραζιλία.

Από το ξεκίνημα ήταν εμφανές ότι η τακτική του Ταμπάρες ήταν… άμυνα και ό,τι βγει. Οι Ουρουγουανοί έδωσαν χώρο, κλείστηκαν στο δικό τους μισό και αμύνθηκαν σωστά, μπλοκάροντας τους αντιπάλους τους. Οι Κολομβιανοί προσπαθούσαν μόνο με ατομικές ενέργειες, δεν μπορούσαν με τίποτα να αναπτυχθούν από τον άξονα και το παιχνίδι κυλούσε χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.

Η πρώτη καλή τελική ήρθε στο 12’ με το μακρινό σουτ του Ζουνίγκα, που ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για τους Ουρουγουανούς αμυντικούς, όμως στη συνέχεια τίποτα. Οι παίκτες του Ταμπάρες… κατέστρεφαν και εκείνοι του Πέκερμαν προσπαθούσαν χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν εμφανές ότι μόνο μία ατομική ενέργεια θα άλλαζε τα δεδομένα. Και αυτή ήρθε στο 28’. Σε μία στιγμή… μαγείας, ο Γιέπες προωθήθηκε, έδωσε την μπάλα με κεφαλιά στον Ροδρίγκες και εκείνος αφού στόπαρε την έστειλε με εκπληκτικό σουτ αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Μουσλέρα για το 1-0!

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ουρουγουάη ήρθε στο 33’, όταν ο Καβάνι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η αλήθεια είναι ότι η Σελέστε δεν άξιζε περισσότερα από το ματς, με το 1-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο και τους Κολομβιανούς να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τελείωσε και το παιχνίδι. Το… καρτέλ της Κολομβίας συνδυάστηκε άψογα, με τον Αρμέρο να βγάζει την σέντρα από αριστερά, το Κουαδράδο να κάνει την ασίστ με κεφαλιά και τον Ροδρίγκες από κοντά να κάνει το 2-0 στο 50’ με το 5ο του γκολ στο τουρνουά!

Ήταν εμφανές ότι οι παίκτες του Ταμπάρες ήθελαν, όμως δεν μπορούσαν. Καμία ιδέα στην επίθεση, κακή ανάπτυξη και ο Καβάνι να παλεύει μόνος του στην επίθεση. Σιγά-σιγά οι Ουρουγουανοί έγιναν πιο επιθετικοί, όμως μάταια. Ο Οσπίνα ήταν σταθερός και κράτησε το μηδέν, βγάζοντας τα μακρινά σουτ των Ροδρίγκες (64’) και Καβάνι (84’) και το τετ α τετ με τον Περέιρα (79’), που έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία για την ομάδα του.

Οι Κολομβιανοί από την άλλη ήταν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση, με τον Κουαδράδο να κάνει ακόμη ένα εκπληκτικό παιχνίδι, όμως είχαν ήδη χαλαρώσει, είχαν δώσει χώρο και απλά περίμεναν να περάσει η ώρα, για να πανηγυρίσουν την μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά, που θα τους βρει απέναντι στη Βραζιλία!

MVP: Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον… Βαρόνο Ροδρίγκες, που είναι μέχρι τώρα ο καλύτερος του τουρνουά, ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος υποψήφιος για το καλύτερο γκολ! Το δικό του εκπληκτικό τέρμα άνοιξε τον δρόμο, ξεκλειδώνοντας την άμυνα της Ουρουγουάης, ενώ το 2ο έκανε τα πράγματα πολύ πιο απλά.

POINT: Η τακτική του Ταμπάρες απέδιδε καρπούς κατά το… ήμισυ. Η Ουρουγουάη ήταν εξαιρετική αμυντικά απέναντι στους ταχύτατους Κολομβιανούς, όμως ανύπαρκτη επιθετικά. Έτσι, έγινε από νωρίς κατανοητό ότι μόνο με μία μεγάλη ενέργεια θα άλλαζε το σκηνικό. Αυτή ήρθε από τον Ροδρίγκες, που άνοιξε το σκορ και έβαλε δύσκολα στην Σελέστε. Όταν πηγαίνεις σε ένα ματς με ξεκάθαρο αμυντικό πλάνο, είναι πολύ δύσκολο να το αλλάξεις στη συνέχεια, ειδικά αν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ. Η φάση του 28’ έκρινε και το ματς.

STAT ATTACK: Ο Χουάν Κουαδράδο είναι ο πρώτος παίκτης, που φτάνει τις 4 ασίστ σε ένα Μουντιάλ μετά τους Ρικέλμε και Τότι το 2006.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Κολομβία πήρε πανάξια την μεγάλη πρόκριση. Κυριάρχησε, έδειξε διάθεση να επιτεθεί από το ξεκίνημα και παρά το γεγονός ότι μπλοκαρίστηκε, έχει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όταν προηγήθηκε, δεν άφησε και πολλά περιθώρια στους Ουρουγουανούς, που χωρίς τον Σουάρες είναι άλλη ομάδα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρμέρο, Ζαπάτα, Γιέπες, Ζούνιγκα, Αγκιλάρ, Σάντσες, Κουαδράδο (81' Γκουαρίν), Ροδρίγκες (85' Ράμος), Γκουτιέρες (68' Μεχία), Μαρτίνες

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Γκοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Ρίος, Γκονσάλες (67' Ερνάντες), Α. Περέιρα (53' Ραμίρες), Ροδρίγκες, Φορλάν (53' Στουάνι), Καβάνι

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: «Βαρόνος» Ροδρίγκες!

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Μουσλέρα... ίπταται, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα στο εκπληκτικό σουτ του Ροδρίγκες, για να αποτρέψει το 1-0


 

Τελευταία Νέα