Αλγερία - Ρωσία 1-1 (vids)

Αλγερία - Ρωσία 1-1 (vids)

bet365

Ο Ακινφέεβ τα έκανε ξανά... μαντάρα και η Αλγερία, που πήρε ισοπαλία 1-1 από τη Ρωσία, θα δώσει για πρώτη φορά το παρών στους «16».

Η μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε. Η Αλγερία βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε να πάρει τον βαθμό απέναντι στους Ρώσους και μαζί την πρόκριση για τη φάση των «16» για πρώτη φορά στην ιστορία της! Πρωταγωνιστές του αγώνα ο Ακινφέεβ, που ουσιαστικά ήταν η αιτία του αποκλεισμού των Ρώσων και ο Σλιμανί, που έκανε το τελικό 1-1 στο 60’.

Ήταν ο «τελικός» του ομίλου, με τους Ρώσους να θέλουν μόνο νίκη και να μπαίνουν επιθετικά. Τα λάθη πολλά και από τις δύο ομάδες, όμως το γκολ ήρθε γρήγορα. Η επιλογή του Καπέλο να ξεκινήσει μαζί τους Κερζακόβ και Κοκόριν του βγήκε, καθώς ο δεύτερος με πολύ ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ μόλις στο 6’ μετά από σέντρα του Κομπάροβ από αριστερά!

Οι φάσεις ήταν λιγοστές στο πρώτο ημίχρονο, με τους Μπραχιμί και Μπενταλέμπ να μην βρίσκουν ρυθμό και τον Φεγκουλί να προσπαθεί περισσότερο να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Ρώσων. Οι παίκτες του Καπέλο απειλήθηκαν ελάχιστα και όταν έβλεπαν τους αντιπάλους να ανεβάζουν ταχύτητα, έριχναν αμέσως τον ρυθμό.

Σάτοβ (26’) και Μεσμπά (27’) απείλησαν, με το παιχνίδι να έχει πάθος και δυνατές μονομαχίες και τους παίκτες του Χαλίλχοτζιτς να τα χαλάνε στην επίθεση. Ο Σλιμανί… προειδοποίησε από κόρνερ στο 43’, με την κεφαλιά του να πηγαίνει πάνω στον Ακινφέεβ και το 0-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σαμέντοβ να χάνει τεράστια ευκαιρία, για να τελειώσει το παιχνίδι και τον Μπολί να κρατάει όρθια την Αλγερία με εκπληκτική απόκρουση. Το παιχνίδι στη συνέχεια είχε πολλά φάουλ και φαινομενικά οι Ρώσοι είχαν τον έλεγχο. Μέχρι τη στιγμή που άρχισαν να παραχωρούν στημένα γύρω από την περιοχή τους.

Σε ένα από αυτά ο Μπραχιμί εκτέλεσε το κόρνερ στο 60’, ο Ακινφέεβ έκανε λάθος έξοδο και ο αμαρκάριστος Σλιμανί έκανε με κεφαλιά το 1-1! Το παιχνίδι, όπως ήταν φυσικό, πήρε… φωτιά. Ο Καπέλο έκανε τις αλλαγές του, βάζοντας τον Τζαγκόεβ, όμως το άγχος ήταν εμφανές στις κινήσεις των Ρώσων. Στο 70’ ο Μπολί έβγαλε το καλό διαγώνιο σουτ του Κερζακόβ, με τους Αλγερινούς να ψάχνουν την αντεπίθεση και τον Φεγκουλί να απειλεί στο 74’.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο φαινόταν και η αυτοπεποίθηση των παικτών του Χαλίλχοτζιτς, που η αλήθεια είναι ότι δεν απειλήθηκαν μέχρι το τέλος, για να μείνει το 1-1 και η Αλγερία να βρεθεί απέναντι στην Γερμανία στη φάση των «16».

MVP: Ο Σλιμανί από το ξεκίνημα έδωσε τις μάχες του στην περιοχή των Ρώσων. Δεν τροφοδοτήθηκε πολύ, όμως ήταν πάντα επικίνδυνος στα στημένα. Τελικά, από την εκτέλεση κόρνερ του Μπραχιμί, έκανε τη… ζημιά και το τελικό 1-1, δίνοντας την μεγάλη πρόκριση στην Αλγερία.

POINT: Ο Καπέλο αποφάσισε να στηρίξει τον Ακινφέεβ μετά την γκέλα του στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Κορέα. Τελικά, ο γκολκίπερ της ΤΣΣΚΑ δεν του ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη… Τη στιγμή που η ομάδα του είχε τον έλεγχο, έκανε ξανά το λάθος και ο Σλιμανί το 1-1. Στη συνέχεια οι συμπαίκτες του φορτώθηκαν με άγχος και η νίκη δεν ήρθε. Αναμφίβολα η φάση που άλλαξε τα πάντα.

STAT ATTACK: Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Αλγερίας, που καταφέρνει να πάρει την πρόκριση στους «16». Επίσης, ο Σλιμανί έφτασε τα 2 γκολ σε Μουντιάλ και έπιασε στην πρώτη θέση των σκόρερ των Άσαντ.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Όταν παίρνεις το προβάδισμα από νωρίς, βασικό σου μέλημα είναι και να τελειώσεις το παιχνίδι από νωρίς. Ο Καπέλο αυτή τη φορά ξεκίνησε πιο επιθετικά, όμως ξανά κατά τη διάρκεια του ματς ήταν άτολμος. Οι Αλγερινοί το πίστεψαν. Με ένα γκολ στην πλάτη προσπάθησαν, έπαιξαν προσεκτικά και εκμεταλλεύτηκαν τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησαν. Ο Ακινφέεβ «κρέμασε» τους Ρώσους και ο Σλιμανί ήταν εκεί για να κάνει το 1-1 και να δώσει… φτερά στους συμπαίκτες του, που έτρεξαν πολύ και κράτησαν τον βαθμό της πρόκρισης μέχρι το τέλος. Πανάξια πρόκριση για μία από τις εκπλήξεις του Μουντιάλ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αλγερία (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Μπολί, Μπελκαλέμπ, Χαλίτσι, Μεσμπά, Μετζανί, Μαντί, Τζαμπού (77' Γκιλάς) Μπενταλέμπ, Φεγκουλί, Μπραχιμί (71' Γιεμπντά), Σλιμανί (90+1' Σουντανί)

Ρωσία (Φάμπιο Καπέλο): Ακινφέεβ, Κοζλόβ, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ (46' Ντενίσοβ), Φαϊζούλιν, Σάτοβ (67' Τζαγκόεβ), Σαμέντοβ, Κοκόριν, Κερζακόβ (81' Κανούνικοβ)

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: «Έξοδος» με Ακινφέεβ

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Τη στιγμή που ο Κοζλόβ έχει πέσει στα γόνατα μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας, Μπελκαλέμπ και Χαλίλχοτζιτς πανηγυρίζουν την πρόκριση της Αλγερίας.

 

Τελευταία Νέα