Χαλ - Άρσεναλ 0-3 (vid)

Σε έναν υγιεινό περίπατο μετέτρεψε την αναμέτρηση του «KC Stadium» η Άρσεναλ, που με δύο τέρματα του Ποντόλσκι νίκησε με 3-0 την Χαλ. MVP o Ράμσεϊ με γκολ και ασίστ!

Ένας αρκετά... πληκτικός μονόλογος ήταν στο μεγαλύτερό του διάστημα το Χαλ-Άρσεναλ με τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ να είναι οι πρωταγωνιστές του γηπέδου από το ξεκίνημα του αγώνα. Το τελικό 3-0 κρίνεται και είναι απόλυτα δίκαιο ενώ το σκορ στο ματς αυτό της 35ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει πιο μεγάλες διαστάσεις. Ο Ράμσεϊ στο 31' (έπειτα από συνεργασία των Οζίλ και Καθόρλα για να φτάσει η μπάλα σε εκείνον) ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ.

Η Χαλ επιχείρησε να αντιδράσει και στο 35' ο Λίβερμορ με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στην... ρίζα του δεξιού δοκαριού του Σέζνι. Στο 45' όμως ήρθε το 0-2 για τους Λονδρέζους μετά από ωραία ενέργεια του Ράμσεϊ και σουτ στην κίνηση του Ποντόλσκι. Ο Ποντόλσκι ήταν ο σκόρερ της Άρσεναλ και στο 54' για το τελικό 3-0. Έπειτα από σέντρα του Καθόρλα, ο Ράμσεϊ σούταρε δυνατά, ο Χάρπερ απέκρουσε όμως στην επαναφορά της η μπάλα πήγε στον Γερμανό φορ, που από κοντά βρήκε πάλι δίχτυα.

Στο 64' ο Ζιρού είχε δοκάρι για την Άρσεναλ ενώ στο 78' ο Τσάμπερλεϊν ζήτησε πέναλτι το οποίο δεν δόθηκε. Έτσι η Άρσεναλ έμεινε 4η με 70 βαθμούς αφήνοντας πίσω την Έβερτον στην... μάχη για το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κανονιέρηδες» είναι στο +4 με την Έβερτον να έχει ένα ματς λιγότερο. Η Χαλ είναι έξι βαθμούς μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού όμως έχει ακόμα ματς για να μπορέσει να διασφαλίσει την παραμονή της.

Χαλ: Χάρπερ, Ελμοχαμαντί, Ροσένιορ, Χάντλστοουν, Τσέστερ, Ντέιβις, Μέιλερ, Λίβερμορ, Λονγκ (45' Φράιατ), Γέλαβιτς (70' Κουίν) και Μπόιντ (84' Κόρεν).

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Καθόρλα, Αρτέτα, Ζιρού (74' Τσάμπερλεϊν), Οζίλ (61' Φλαμινί) και Ποντόλσκι (84' Σανογκό).

* Πριν από την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε η μνήμη ενός παλαίμαχου άσου της Χαλ που είναι και ρέκορντμαν της ομάδας σε συμμετοχές. Επρόκειτο για τον Άντι Ντέιβιντσον που απεβίωσε φέτος τον Απρίλιο σε ηλικία 81 ετών.