ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 2-0 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 2-0 (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός με... κράμα από παγκίτες και ομάδα νέων παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ο ΠΑΣ Γιάννινα με το 2-0... κλείδωσε την παραμονή του στην κατηγορία!

Μετά από άλλη μία αρνητική εμφάνιση ο Ολυμπιακός των αρκετών αλλαγών έχασε με 2-0 από τον αποφασισμένο και πολύ... διψασμένο για καλή μπάλα ΠΑΣ στα Ιωάννινα. Οι πρωταθλητές δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή ημέρα και ως εκ τούτου η ήττα ήρθε λογικά και αναμενόμενα. Η ομάδα του Πετράκη από την άλλη πέτυχε μία μεγάλη νίκη επί των Πειραιωτών, σφραγίζοντας την παραμονή της με αυτό το αποτέλεσμα.

Με 4-2-3-1 ο ΠΑΣ

Για τον ΠΑΣ ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Ντάσιος δεξί μπακ, οι Μπέριος και Μιχαήλ τα δύο στόπερ, αριστερά ο Στρούνα, ο Κολοβέτσιος με τον Τσουκαλά στον άξονα και στην επίθεση στα δύο άκρα οι Αυγενικού και Κρητικός, επιτελικός ο Βίλα και μοναδικός προωθημένος ο Ίλιτς. Ο Γιάννης Πετράκης κατέβασε διάταξη 4-2-3-1.

Με βασικούς Σαβιόλα, Σαλιάκα και Βούρο ο Μίτσελ

Για ακόμα μία αγωνιστική ο Ολυμπιακός είχε αλλαγές με τον Μίτσελ να συνεχίζει το rotation δίνοντας φανέλα βασικού στον Σαβιόλα και τους νεαρούς Βούρο και Σαλιάκα. Ο Ρομπέρτο ήταν βασικός γκολκίπερ, ο Βούρος δεξί μπακ, οι Μανωλάς και Μπονγκ στο κέντρο της άμυνας, ο Τόρες αριστερά, οι Μανιάτης και Πελέ στον άξονα, οι Σαλιάκας και Κάμπελ στα δύο άκρα και ο Σαβιόλα λίγο πιο πίσω από τον Σέποβιτς. Ουσιαστικά ήταν ένας σχηματισμός 4-4-2. Σχετικά με τους δύο πιτσιρικάδες που έκαναν ντεμπούτο στο πρωτάθλημα ο Ισπανός κόουτς τους έχει χρησιμοποιήσει στο Κύπελλο.

Γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό

Ο ΠΑΣ ουσιαστικά στην πρώτη φάση του αγώνα βρήκε δίχτυα για το 1-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό! Σκόρερ χρίστηκε ο Μιχαήλ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Ίλιτς με την άμυνα του Ολυμπιακού να εκτίθεται για τα καλά καθότι ο παίκτης των γηπεδούχων βρέθηκε μόνος του για την κεφαλιά.

Οι Γιαννιώτες αναθάρρησαν μετά το γκολ τους και επεδίωξαν να βγουν ξανά μπροστά για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο παιχνίδι στο γήπεδό τους. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός θέλησε να εξισορροπήσει γρήγορα τα πράγματα, ανακτώντας τον έλεγχο του άξονα.

Αντεπίθεση και 2-0 ο ΠΑΣ

Ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να μην έχει καλή εικόνα και το... πλήρωσε. Το 2-0 για τον ΠΑΣ έγινε σε μία αντεπίθεση με σκόρερ τον Βίλα στο 14'. Ο Ντάσιος βγήκε από πλάγια θέση, πάσαρε στον Κρητικό ο οποίος έδωσε στον Βίλα που από κοντά δεν γινόταν να αστοχήσει. Το χαρακτηριστικό ήταν πως η άμυνα του Ολυμπιακού βρέθηκε πάλι εκτός φάσης και ιδίως ο Μπονγκ, που έχασε τον Ντάσιο ενώ συμμετοχή είχε και ο Τόρες που πήγε να διώξει και έστειλε την μπάλα στα πόδια του Κρητικού.

Βελτιώθηκε ο Ολυμπιακός και έχασε ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός μετά το 2-0 ανέβασε στροφές, ανέβηκε ψηλά και άρχισε να πιέσει και να βγάζει φάσεις για γκολ. Στο 17' μετά από σέντρα του Σέποβιτς η προβολή του Κάμπελ πέρασε άουτ. Στο 20' το σουτ του Σαβιόλα αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Βελλίδη όπως και ένα λεπτό μετά η προσπάθεια του Μανιάτη.

Στο 23' Ο Σαβιόλα βγήκε κερδισμένος από μονομαχίες και κόντρες και σούταρε άουτ. Στο 31ο λεπτό ο Σαλιάκας απώλεσε μία καλή στιγμή για τους Πειραιώτες με το σουτ να περνάει λίγο άουτ. Στο 38' το σουτ από τον Κάμπελ έφυγε έξω ενώ στο 40' το φάουλ του Πελέ ήταν άουτ, φεύγοντας πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια.

Μαζεμένες αλλαγές από Μίτσελ και ανούσια υπεροχή

Ο Ισπανός τεχνικός αντέδρασε από τον πάγκο βγάζοντας έξω τον Βούρο για να βάλει τον Ιμπαγάσα και τον Σέποβιτς για να μπει ο Βαλντές. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να βγει και πάλι μπροστά κάνοντας ξανά φάσεις όπως το σουτ του Μανιάτη στο 47' ενώ στο 50' υπήρξε παράβαση πάνω στον Σαβιόλα στην μικρή περιοχή από τον Αυγενικού, που δεν δόθηκε.

Στο 56' ο νεαρός Σαλιάκας που προσπάθησε αρκετά έκανε ένα σουτ που βρήκε κόντρα και πέρασε κόρνερ. Στο 63' ένα... βολέ του Σαβιόλα δεν πήρε την τροχιά που εκείνος ήθελε και κατέληξε στην αγκαλιά του Βελλίδη. Η ώρα περνούσε και ο Ολυμπιακός όσο και εάν προσπαθούσε δεν κατάφερνε να βρει δίχτυα. Στο 71' ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Φουστέρ ενώ στα υπολειπόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Το τελικό 2-0 φυσικά αποτέλεσε αιτία έξαλλων πανηγυρισμών στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Man of the match: Ο Ντάσιος. Ο έμπειρος ακραίος αμυντικός του ΠΑΣ ειδικά στο πρώτο μέρος είχε μία καθ' όλα αξιόλογη παρουσία σε άμυνα αλλά και επίθεση με συμμετοχή και σε γκολ της ομάδας του. Βοήθησε σημαντικά στην επίτευξη αυτής της νίκης. Από κοντά του ο Ίλιτς που είχε επίσης συμβολή και στα δύο τέρματα της ομάδας των Ιωαννίνων με πολλή... δουλειά στο οργανωτικό και το επιθετικό σκέλος.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Ολυμπιακού ιδίως στο Α' μέρος. Κυρίως οι Μπονγκ και Τόρες είχαν αρκετά προβλήματα ενώ και ο Μανωλάς δεν πήγε τόσο καλά, όπως και ο πιτσιρικάς Βούρος που έχει όμως τα ελαφρυντικά του. Αρκετά αρνητική και η εικόνα του άξονα των Πειραιωτών. Εκεί όπου ο Πελέ δεν στάθηκε στο ύψος του.

Στο ύψος τους: Οι Βελλίδης, Μιχαήλ και Βίλα από τον ΠΑΣ έχουν κάνει ένα καλό παιχνίδι. Ο πρώτος κράτησε μακριά κάθε κίνδυνο για την ομάδα του και οι άλλοι δύο έβαλαν γκολ. Για τον Ολυμπιακό πάλεψαν περισσότερο οι Κάμπελ, Ιμπαγάσα καθώς και ο πιτσιρικάς Σαλιάκας που έκανε μεγάλη προσπάθεια. Ο Σαλιάκας παίζοντας στις πτέρυγες αξιοποίησε την ευκαιρία που του έδωσε ο Μίτσελ, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα καλό πρόσωπο.

Η γκάφα: Την έχει κάνει η άμυνα του Ολυμπιακού στην φάση του γκολ του Μιχαήλ στο πρώτο λεπτό. Έχει επιτρέψει στον παίκτη του ΠΑΣ να σκοράρει πανεύκολα καθώς βρέθηκε μόνος του στην... καρδιά της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής.

Το στραγάλι: Στον διαιτητή Παπαπέτρου χρεώνεται το δίχως άλλο η φάση του 50' με το μαρκάρισμα του Αυγενικού πάνω στον Σαβιόλα στην μικρή περιοχή. Γενικότερα υπήρξαν λάθη μέσα στο ματς από την τριάδα των ρέφερι.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καθ' όλα αποφασισμένος για το ματς από την αρχή. Ήξερε το τι ζητούσε και το πως θα το πάρει απέναντι σε έναν ιδιαίτερα προβληματικό και κακό Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που δεν άρεσε καθόλου για μία ακόμα αναμέτρηση. Ο Μίτσελ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές και δοκιμές που σαφέστατα επηρέασαν την ομάδα του που κυρίως έχει το μυαλό της στο Κύπελλο και το ματς με τον ΠΑΟΚ. Το αρνητικό είναι πως παίκτες που θα έπρεπε να είχαν αρπάξει την ευκαιρία που τους δόθηκε από τα μαλλιά -όπως οι Τόρες και Πελέ- δεν το έπραξαν.

Από την άλλη η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με ένα... εκρηκτικό 20λεπτο στο Α' μέρος και πολύ προσεκτικό και συντηρητικό ματς στην επανάληψη και σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας και πρωτοβουλία κινήσεων έφτασε στην κατάκτηση της νίκης. Μίας νίκης που έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων ήταν δίκαιη. Το τελικό 2-0 εξασφάλισε στον ΠΑΣ Γιάννινα και μαθηματικά την παραμονή. Ακόμα και έτσι πάντως οι ερυθρόλευκοι είχαν 18 τελικές έναντι 5 των αντιπάλων και 72%-28% κατοχή. To τελευταίο διάστημα πάντως ο Ολυμπιακός έχει 4 ήττες στο πρωτάθλημα, έχοντας χάσει από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και τώρα ΠΑΣ ενώ έχει και την ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Αυγενικού (90' Χαρίσης), Κολοβέτσιος, Κρητικός (93' Γιάκος), Ίλιτς (73' Τσάβες), Τσουκαλάς, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαής, Ντάσιος και Βίλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Βούρος (46' Ιμπαγάσα), Μανωλάς, Μανιάτης, Πελέ, Κάμπελ, Σάλιακας, Σαβιόλα (66' Φουστέρ) και Σέποβιτς (46' Βαλντές).

Δείτε ΕΔΩ γκολ και χάιλαιτς του ματς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα