Μπάγερν - Χόφενχαϊμ 3-3 (vid)

Ματς... ροντέο στο Μόναχο, όπου Μπάγερν και Χόφενχαϊμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Οι Βαυαροί δέχθηκαν 3 γκολ για πρώτη φορά φέτος στην Μπουντεσλίγκα.

Ο Γκουαρδιόλα έλεγε συνεχώς ότι οι παίκτες του είναι συγκεντρωμένοι για το παιχνίδι, όμως η αλήθεια είναι ότι μία «τρελή» ομάδα όπως η Χόφενχαϊμ θα μπορούσε να κόψει βαθμούς από την Μπάγερν. Μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, που βρήκε τους Βαυαρούς να δέχονται για πρώτη φορά φέτος 3 γκολ στην Μπουντεσλίγκα, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τον βαθμό, με το ρεκόρ νικών των πρωταθλητών να σταματάει στα 19 παιχνίδια.

Το… τρελό παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Γκίσντολ να πιέζουν πολύ ψηλά και να δυσκολεύουν τους γηπεδούχους. Μετά από κάποιες καλές στιγμές με τους Μοντέστ, Φόλαντ και Πισάρο, η Χόφενχαϊμ έφτασε πρώτη στο γκολ στο 23’. Η άμυνα της Μπάγερν βρέθηκε πολύ ψηλά, ο Φόλαντ έβγαλε πολύ ωραία ασίστ στον Μοντέστ, που ξεκίνησε πίσω από τη μεσαία γραμμή (!), ο Φαν Μπούιτεν όπως είναι φυσικό δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει και παρά την πρώτη απόκρουση του Στάρκε, ο Γάλλος με δεύτερη έκανε το 0-1!

Στο 25’ τα άσχημα νέα για την Μπάγερν συνεχίστηκαν, με το Τιάγκο να αποχωρεί τραυματίας, όμως μετά την ευκαιρία του Πισάρο (27’) οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έκαναν μέσα σε λίγα λεπτά την ανατροπή. Στο 31’ μετά από σέντρα του Σακίρι από δεξιά, ο Πισάρο με πανέμορφη κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ στο 31’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Περουβιανό να στρώνει και τον Σακίρι να κάνει το 2-1! Το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με τον Πισάρο να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 36’, όμως να είναι πιο εύστοχος στο 40’ και μετά από γύρισμα του Ριμπερί από αριστερά να κάνει το 3-1! Τα πάντα έδειξαν να τελειώνουν, όμως στο 44’ ο Σαλίχοβιτς με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 3-2 για την Χόφενχαϊμ με το 10ο φετινό του γκολ!

Στο δεύτερο 45λεπτο τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς οι γηπεδούχοι για μεγάλο διάστημα έδειχναν να έχουν πέσει σε… λήθαργο και να μην δείχνουν καμία απολύτως διάθεση. Η κεφαλιά του Φιρμίνιο (53’) ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε μέχρι το 70’, όταν ο ρυθμός ανέβηκε ξανά. Η δυνατή κεφαλιά του Βέστεργκαρντ ήταν πάνω στον Στάρκε στο 74’, όμως στο 75’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ξανά στο γκολ με τον εκπληκτικό Φιρμίνιο, που έκανε το 3-3! Μέχρι το τέλος, μάλιστα, χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες, με τους Στάρκε και Γκραλ να κάνουν εντυπωσιακές αποκρούσεις. Φόλαντ (84’), Ελιγιουνούσι (88’) και Ρούντι (90’) απείλησαν για την Χόφενχαϊμ, ενώ στο 87’ ο Ρόμπεν έχασε τετ α τετ, για να μείνει το 3-3 μέχρι το τέλος.

*Τα 20 σουτ της Χόφενχαϊμ στο Μόναχο είναι η καλύτερη επίδοση για φιλοξενούμενο εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια.

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Στάρκε, Κοντέντο, Ντάντε, Φαν Μπούιτεν, Ραφίνια, Τιάγκο (25' Λαμ), Σβάινσταϊγκερ, Γκέτσε (46' Μάντζουκιτς), Σακίρι, Ριμπερί (76' Ρόμπεν), Πισάρο

Χόφενχαϊμ (Μάρκους Γκίσντολ): Γκραλ, Τζόνσον, Βέστεργκαρντ, Στρομπλ, Μπεκ, Ρούντι, Πολάνσκι, Φιρμίνιο, Φόλαντ (89' Καραμάν), Σαλίχοβιτς (60' Χέρντλινγκ), Μοντέστ (32' Ελιγιουνούσι)