Πέθανε ο Σταύρος Νταϊφάς!

Πέθανε ο Σταύρος Νταϊφάς!

Gazzetta team
Πέθανε ο Σταύρος Νταϊφάς!

bet365

Ένας μεγάλος παράγοντας του Ολυμπιακού, ο πρώην πρόεδρος Σταύρος Νταϊφάς «έφυγε», βυθίζοντας στην θλίψη την «ερυθρόλευκη» οικογένεια.

Ο σπουδαίος αυτός παράγοντας αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια πολλά προβλήματα υγείας και σύμφωνα με τις πληροφορίες άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, στο Φάληρο, σε ηλικία 87 ετών. Στην συνέχεια διακομίστηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας (σ.σ. περίπου στις 2 το μεσημέρι), όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του...

Ο γεννημένος στην Καλαμάτα, Νταϊφάς ανέλαβε τον Ολυμπιακό στα τέλη του 1979 και έμεινε στον προεδρικό θώκο για έξι χρόνια. Το 1986 τον διαδέχθηκε για ένα μικρό διάστημα ο Νίκος Ευθυμίου, για να πάρει ξανά τον προεδρικό θώκο εκείνη τη χρονιά. Τη σκυτάλη την παρέδωσε το 1987 στον Γιώργο Κοσκωτά που πήρε τότε τις μετοχές της ομάδας... Kατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και ένα νταμπλ.

Η ιστορία του Νταϊφά στον Ολυμπιακό

Ο Νταϊφάς συγκαταλέγεται στην πρώτη πεντάδα των μεγαλύτερων προέδρων που πέρασαν από τον Ολυμπιακό, καθώς ανέλαβε τους Πειραιώτες έπειτα από τέσσερα πέτρινα χρόνια και κατάφερε από την πρώτη κιόλας χρονιά να τους επαναφέρει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων που έμεινε στον προεδρικό θώκο του Ολυμπιακού έφερε παίκτες όπως ο Τάσος Μητρόπουλος, ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Γιάννης Γούναρης. Με τον Σταύρο Νταϊφά στο τιμόνι του ο Ολυμπιακός την πρώτη του σεζόν (1979-80) κατέκτησε το πρωτάθλημα με 47 βαθμούς παίζοντας μπαράζ με τον Αρη και νίκησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης με 2-0.

Την αμέσως επόμενη σεζόν ήταν η τραγωδία της Θύρας 7 με τον Σταύρο Νταϊφά να είναι πάντα δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων. Την περίοδο 1981-82 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα στο μπαράζ του Βόλου κόντρα στον Παναθηναϊκό με 2-1 και ένα χρόνο αργότερα επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό!

Τις αγωνιστικές περιόδους 1984-85 και 1985-86 ο Σταύρος Νταϊφάς απείχε από τα διοικητικά και ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε τον τίτλο, όμως, επέστρεψε για να πάρει το τελευταίο του πρωτάθλημα! Ο Νταϊφάς έχει μείνει στην ιστορία για την υπόθεση του Χουάν Ραμόν Ρότσα (Μπουμπλής), αλλά και για τις ατάκες του.

Μία από αυτές ήταν προς τον διαιτητή Ζλατάνο σε έναν αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, που του είπε: «Όλοι εσείς είστε νάνοι μπροστά στον Ολυμπιακό και τον κόσμο του»...

Η ΠΑΕ για τον Νταϊφά!

Στην ανακοίνωση της για τον χαμό του Σταύρου Νταϊφά, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αναφέρει: «H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όλη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θρηνεί για το χαμό ενός μεγάλου Έλληνα, ενός μεγάλου Ολυμπιακού, του Σταύρου Νταϊφά. Η ζωή του και η διαδρομή του θα είναι πάντα ένας φωτεινός φάρος για όλους».

Συλλυπητήρια και από την ΚΑΕ

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός από την άλλη ανέφερε: «Ένας μεγάλος Ολυμπιακός, ένας ιστορικός πρόεδρος του Θρύλου έφυγε από τη ζωή και άφησε ένα μεγάλο κενό στην οικογένειά μας.Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Σταύρου Νταϊφά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα