Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-3

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-3

bet365

Κόκκινοι Διάβολοι ήταν εκείνοι της Λίβερπουλ που έκαναν «κόλαση» (0-3) το «Ολντ Τράφορντ» και έθεσαν εκ νέου υποψηφιότητα τίτλου (3 πέναλτι εκτέλεσε ο Τζέραρντ).

Ιστορικές στιγμές για την Λίβερπουλ που πήρε τεράστια νίκη στην έδρα της αιώνιας αντιπάλου και πλέον μπορεί να ονειρεύεται την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1990. Οι Reds με δύο πέναλτι του Τζέραρντ προς το τέλος του πρώτου μέρους και στο ξεκίνημα του δεύτερου έβαλαν γερές βάσεις νίκης και την πήραν με 0-3 κόντρα σε μία Γιουνάιτεντ που ήταν ανίκανη να κάνει το παραμικρό για να αντιδράσει. Η κατρακύλα για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League συνεχίζεται, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες να παραμένει εκτός της 6άδας και των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη. Ο captain της Λίβερπουλ θα μπορούσε να πετύχει χατ τρικ από τη βούλα αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο τρίτο πέναλτι το οποίο έφερε την αποβολή του Βίντιτς πριν ο Σουάρες δώσει στη νίκη χαρακτήρα πάρτι. Οι Μερσεϊσάιντερς πλέον βρίσκονται στο -4 από την πρωτοπόρο Τσέλσι και έχοντας ματς λιγότερο, έχουν τη δυνατότητα να... αγγίξουν την κορυφή της Premier League.

*Με 4-4-1-1 παρέταξε την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ντέιβιντ Μόγιες. Στο τέρμα ο Ντε Χέα, δεξί μπακ Ράφαελ, αριστερά Εβρά, στόπερ Βίντιτς-Τζόουνς, κεντρικά χαφ Κάρικ-Φελαϊνί, αριστερά Γιανουζάι, δεξιά Μάτα, μοναδικός φορ ο Φαν Πέρσι και πίσω του ελεύθερος ο Ρούνεϊ.

Η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε καλή στιγμή με τον Στάριτζ (13'), ενώ η Γιουνάιτεντ πάτησε καλύτερα μετά το 20' όμως οι φάσεις δεν έρχονταν. Στο 28' ο Αλεν από πλευράς φιλοξενούμενων έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Ντε Χέα από καλή θέση και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 34' ο Ράφαελ βρήκε τη μπάλα καθαρά με το χέρι σε προσπάθεια του Σουάρες και ο Τζέραρντ με τέλεια εκτέλεση από τη βούλα έγραψε το 0-1 το οποίο έμεινε για το πρώτο μέρος, στο οποίο η Γιουνάιτεντ το καλύτερο που είχε να δείξει ήταν κατοχή για μικρό διάστημα.

Οπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο. Με πέναλτι για την Λίβερπουλ. Σε... απρόσεκτο μαρκάρισμα ο Τζόουνς ανέτρεψε τον Αλεν και στο 47' ο Τζέραρντ εκτελώντας στην ίδια γωνία έγραψε το 0-2. Ο Αγγλος έφτασε τα 9 γκολ κόντρα στην Γιουνάιτεντ στην καριέρα του και έγινε ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών επί εποχής Premier League από τη βούλα (26), ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Κόκκινοι Διάβολοι δέχθηκαν δύο γκολ με πέναλτι στην έδρα τους.

Από το σημείο εκείνο και μετά το ματς... έσβησε. Η Λίβερπουλ ήταν σοβαρή και με μεγάλη αυτοπεποίθηση σε όλες τις γραμμές δεν επέτρεψε σε μία ανύπαρκτη Γιουνάιτεντ ούτε να ονειρευτεί ότι μπορεί να γυρίσει την κατάσταση. Στο 77' ο Στάριτζ πήγε για... όσκαρ με τη βουτιά του σε υποτιθέμενο μαρκάρισμα στον Βίντιτς, ο οποίος αφού δόθηκε πέναλτι έγινε έξαλλος και με δεύτερη κίτρινη συμπλήρωσε 4 αποβολές στην καριέρα του με αντίπαλο την Λίβερπουλ.

Ο Τζέραρντ έστησε ξανά τη μπάλα για ένα απίθανο χατ τρικ στο Ολντ Τράφορντ με πέναλτι, όμως παρότι ξεγέλασε τον Ντε Χέα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και το 0-2 παρέμεινε. Στο 83' ο Ντε Χέα έκανε επέμβαση παγκόσμιας κλάσης σε κοντινό δυνατό σουτ του Σουάρες, όμως ένα λεπτό μετά ο Ουρουγουανός πήρε την εκδίκησή του με ωραίο τελείωμα μετά την ασίστ του Σουάρες γράφοντας το τελικό 0-3.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Βίντιτς, Τζόουνς, Κάρικ, Φελαϊνί (76' Κλέβερλι), Γιανουζάι (76' Γουέλμπεκ), Μάτα (87' Φέρντιναντ), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Φλάναγκαν, Τζόνσον, Σκρτελ, Αγκερ, Τζέραρντ (86' Λούκας), Χέντερσον, Αλεν, Στέρλινγκ (72' Κουτίνιο), Σουάρες, Στάριτζ (92' Ιάγο Ασπας).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα