Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (vids)

bet365

Με δύο πέναλτι του Κριστιάνο η Ρεάλ καθαρίσε 0-2 (3-0 το πρώτο ματς) την Ατλέτικο και στο «Βιθέντε Καλδερόν» και θα διεκδικήσει την 19η κούπα της στο Κόπα ντελ Ρέι.

Η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο ματς, εκεί που η Ρεάλ ήταν καλύτερη, είχε και την τύχη (δύο αυτογκόλ) και είχε νικήσει 3-0. Κανείς στην Ατλέτικο δεν έτρεφε αυταπάτες και ειδικά ο Ντιέγο Σιμεόνε που ορθά επέλεξε να κάνει αυστηρό rotation, έχοντας μπροστά του τη Μίλαν και το θαύμα του πρωταθλήματος. Με οκτώ αλλαγές οι Ροχιμπλάνκος που ούτως ή άλλως δεν έχουν βάθος στον πάγκο τους, ήταν δεδομένο πως δεν θα το γύριζαν. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τη Βασίλισσα που στο 16' είχε φροντίσει να καθαρίσει και τυπικά τη διαδικασία, σκοράροντας δύο φορές από την άσπρη βούλα, για το 2-0 που δεν θα άλλαζε μέχρι το φινάλε.

Βέβαια το πρώτο πέναλτι μάλλον δεν ήταν αν και αυτό σηκώνει κάμποση κουβέντα. Ο Μανκίγιο ακούμπησε(;) από πίσω τον Κριστιάνο (6') και εκείνος έπεσε υπερβολικά εύκολα. Ο Πορτογάλος ευστόχησε, κάτι που επανέλαβε και 10 λεπτά αργότερα στην ίδια ακριβώς γωνία. Το πέναλτι αυτή τη φορά ήταν 1.000%, με τον Ινσούα να παίρνει τα πόδια του Μπέιλ. Ενδιάμεσα, οι γηπεδούχοι είχαν την μοναδική σοβαρή στιγμή τους σε όλο το παιχνίδι, όταν ο Ραούλ Γκαρθία έστειλε τη βολίδα του στο αριστερό δοκάρι του Κασίγιας. Από εκεί μετά δεν υπήρξε άλλη καλή ευκαιρία για τους Ροχιμπλάνκος που ήταν πραγματικά πολύ κακοί και ηττήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στην έδρα τους.

Στην ουσία πάντως ούτε η Ρεάλ είχε ευκαιρίες, έως το 73' που ο Αρανθουμπία σταμάτησε εξ επαφής τον Ρονάλντο
και στην επαναφορά ο Αρμπελόα καθυστέρησε. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Μερένγκες να δίνουν ραντεβού στον 39ο τελικό της ιστορία τους (σ.σ.: έχουν κατακτήσει 18 Κύπελλα), όπου θα μάθουν την Τετάρτη το βράδυ εάν θα ανταμώσουν με τη Σοσιεδάδ ή τη Μπαρτσελόνα (2-0 η Μπάρτσα το πρώτο ματς). Η Ρεάλ δεν έφτασε όμως στον τελικό απλά, αλλά καταρρίπτοντας ένα σωρό ρεκόρ...

* Η Ρεάλ έγινε η μοναδική ομάδα σε 118 χρόνια Κυπέλλου Ισπανίας που έφτασε στον τελικό χωρίς να δεχτεί γκολ!

* Επίσης, ξεπέρασε το ρεκόρ όλων των εποχών στο Κύπελλο χωρίς να έχει δεχτεί γκολ, ξεπερνώντας εκείνο της Μπαρτσελόνα από το 1989 (696 λεπτά)!

* Ο Κασίγιας έγινε ο μοναδικός τερματοφύλακας στο Κύπελλο που δεν έχει δεχτεί γκολ για 900+ λεπτά!

* Ο Κάρλο Αντσελότι έφτασε τα 24 σερί ματς χωρίς ήττα (σε όλες τις διοργανώσεις) και καλύτερη επίδοση στον πάγκο της Ρεάλ έχουν μόνο οι Λίο Μπεενάκερ (34) και Φάμπιο Καπέλο (25)!

* Η τελευταία φορά που ηττήθηκε στο «Βιθέντε Καλδερόν» ήταν το 1999 (3-1). Τώρα τρέχει σερί οκτώ νικών, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν!

* Ο Κασίγιας είναι αήττητος κόντρα στην Ατλέτικο σε 26 αγώνες (20 νίκες, 6 ισοπαλίες)! Τις τέσσερις φορές που ήταν αναπληρωματικός απέναντι της, η Ρεάλ νίκησε μόνο μία και ηττήθηκε στα τρία! ΦΟΒΕΡΟ!!!!!!!!!!

* Είναι η πρώτη φορά στην εποχή που η Ατλέτικο γνώρισε τρεις σερί ήττες και μάλιστα χωρίς καν να σκοράρει (Ρεάλ 3-0, Αλμερία 2-0, Ρεάλ 2-0)!

Ατλέτικο: Αρανθουμπία, Μιράντα, Αλντερβάιρελντ, Ινσούα, Μανκίγιο (46' Χουανφράν), Μάριο Σουάρεθ, Κόκε, Ντιέγκο (46' Αντριάν), Σόσα, Κριστιάν Ροδρίγκες, Ραούλ Γκαρθία (60' Γκάμπι)

Ρεάλ: Κασίγιας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος (46' Νάτσο), Καρβαχάλ, Αρμπελόα, Ιγιαραμέντι, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς (67' Καζεμίρο), Ισκο, Κριστιάνο Ρονάλντο (75' Χεσέ), Μπέιλ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα