Παίζει την πρόκριση η Ντόρτμουντ

Θοδωρής Βασίλης
Η Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη Νάπολι σοτ ματς της ημέρας με τους Γερμανούς να χρειάζονται μόνο. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Άρσεναλ, ενώ Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα θα αγωνιστούν με μισή ομάδα κόντρα σε Ζενίτ και Άγιαξ.

Ε Όμιλος

Η Βασιλεία που είχε κάνει το μπαμ στην πρεμιέρα νικώντας μέσα στο Λονδίνο την Τσέλσι περιμένει τώρα την ομάδα του Μουρίνιο με στόχο να κάνει ξανά την έκπληξη και να παραμείνει ζωντανή στο όνειρο της πρόκρισης. Η Τσέλσι δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα αν και δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού. Ο Μαρσέλο Ντίας και ο Μπεχράνγκ Σαφάρι θα απουσιάσουν από τους γηπεδούχους, την ώρα που ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει μαζί του τον Νταβίντ Λουίς.
Την ίδια ώρα, η Στεάουα υποδέχεται τη Σάλκε στο Βουκουρέστι με τους γηπεδούχους να τερματίζουν λογικά στην τελευταία θέση του ομίλου έχοντας δείξει ότι δεν είναι για κάτι παραπάνω. Η Σάλκε θέλει να παραμείνει στην δεύτερη θέση και αν γίνεται να ξεφύγει από την Βασιλεία ώστε να την περιμένει την τελευταία αγωνιστική άνετη. Αρκετές απουσίες για τους φιλοξενούμενους αφού εκτός είναι ο Χούντελααρ, Παπαδόπουλος, Χέγκερ, Ομπάσι, Χίλντεμπραντ και Γκορέτσκα.

Το πρόγραμμα

Βαθμολογία

Τσέλσι 9
Σάλκε 6
Βασιλεία 5
Στεάουα Βουκουρεστίου 2

Επόμενη αγωνιστική

Τσέλσι-Στεάουα
Σάλκε-Βασιλεία

ΣΤ Όμιλος

Το ματς της ημέρας. Η Ντόρτμουντ κινδυνεύει με αποκλεισμό και περιμένει τη Νάπολι με μοναδικό στόχο τη νίκη, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αρχίζει να συμβιβάζεται με την ιδέα ότι θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα η Ντόρτμουντ προέρχεται από βαριά ήττα με 3-0 από την Μπάγερν μία ήττα που την έριξε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στα αγωνιστικά ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει στους Σούμποτιτς, Χούμελς, Γκιουντογκάν και Σμέλτσερ. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στη Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» γνώρισαν δύο συνεχόμενες ήττες με συνέπεια να πέσουν στο -6 από την κορυφή. Την προηγούμενη αγωνιστική ο Κασάνο έκανε κηδεία στο «Σαν Πάολο»με την ομάδα του Μπενίτεθ φανερά να ταξιδεύει στην Γερμανία. Τα άσχημα δεν ήταν μόνο η ήττα, αλλά και ο τραυματισμός του Χάμσικ ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή το Σάββατο. Τα πράγματα για τους Ναπολιτάνους δυσκολεύει και η άσχημη παράδοση που έχουν στην Γερμανία αφού τελευταίο θετικό αποτέλεσμα ήταν πριν από 24 χρόνια όταν ακόμα έπαιζε ο Ντιέγκο Μαραντόνα.
Στο άλλο ματς του ομίλου, η Άρσεναλ υποδέχεται τη Μαρσέιγ και με νίκη κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση. Στο πρωτάθλημα οι «κανονιέρηδες» πήραν το τρίποντο με την Σαουθάμπτον και συνεχίζουν να απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής. Η Μαρσέιγ άποντη μέχρι στιγμής είναι ο αδύναμος κρίκος του ομίλου. Τουλάχιστον στο πρωτάθλημα πάει καλύτερα και πήρε νίκη-ανάσα στην Κορσική απέναντι στην Αζαξιό. Αντρέ Αγιού και Φανί δεν θα αγωνιστούν.

Το πρόγραμμα

Ντόρτμουντ-Νάπολι
Άρσεναλ-Μαρσέιγ

Βαθμολογία

Άρσεναλ 9
Νάπολι 9
Ντόρτμουντ 6
Μαρσέιγ 0

Επόμενη αγωνιστική

Νάπολι-Άρσεναλ
Μαρσέιγ-Ντόρτμουντ

Ζ Όμιλος

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση όπως έδειξε και το 7-0 επί της Χετάφε και με την ψυχολογία στα ύψη αλλά και καπαρωμένη την πρόκριση και την πρώτη θέση η ομάδα του Σιμεόνε θα αγωνιστεί στην κρύα Αγία Πετρούπολη. Για τον λόγο αυτό ο Ντιέγκο Σιμεόνε άφησε εκτός σχεδόν όλη την βασική ενδεκάδα (Ντιέγκο Κόστα, Βίγια, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Αρντά Τουράν, Συάρεθ, Τιάγκο έμειναν Μαδρίτη). Η Ζενίτ από την πλευρά της καίγεται για τη νίκη που θα της δώσει το δικαίωμα να γίνει το μεγάλο φαβορί για την δεύτερη θέση. Ο Σπαλέτι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αφού πολλοί θεωρούν ότι η Ζενίτ θα έχει εύκολο έργο με τα δεύτερα της Ατλέτικο. Στα αγωνιστικά ο Ιταλός τεχνικός δεν θα έχει τους Ανσάλντι και Ντάνι.
Η Πόρτο από την πλευρά της που περιμένει στην γωνία στραβοπάτημα της Ζενίτ, φιλοξενεί την αδύναμη Αούστρια Βιέννης και η νίκη είναι αυτοσκοπός. Ο εμβληματικός πρόεδρος των «δράκων» Πίντο Ντα Κόστα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν αποκλείεται να αφήσει τον προεδρικό θώκο. Στο πρωτάθλημα η ομάδα έκανε γκέλα με τη Νασιονάλ στο «Ντραγκάο» με τον Πάουλο Φονσέκα να τα χώνει στους παίκτες του. Η Αούστρια Βιέννης ταξίδεψε στην Πορτογαλία χωρίς τους τιμωρημένους Χόζινερ και Ράμσεμπνερ.

Το πρόγραμμα

Ζενίτ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Πόρτο-Αούστρια Βιέννης

Βαθμολογία

Ατλέτικο Μαδρίτης 12
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 5
Πόρτο 4
Αούστρια Βιέννης 1

Επόμενη αγωνιστική

Ατλέτικο-Πόρτο
Αούστρια Βιέννης-Ζενίτ

Η Όμιλος

Η Μπαρτσελόνα άνετη έχοντας εξασφαλίσιε την πρόκριση ταξιδεύει στο Άμστερνταμ για να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ που καίγεται για βαθμούς. Ο Αίαντας είναι στην τρίτη θέση κι έχει ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και για τον λόγο αυτό χρειάζεται μόνο τη νίκη. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές απουσίες αφού τραυματίες είναι οι Μέσι, Βαλντές, Αντριάνο, Αλέξις, Άλμπα, Άλβες, Τέγιο, Ντος Σάντος και Αφελάι, ενώ εκτός έμεινε και ο Κουένκα. Απουσίες όμως έχει και ο Άγιαξ αφού ο Ντε Μπουρ δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Μπόγιαν, Σίγκθορσον και Ντε Γιονγκ.
Στο άλλο ματς του ομίλου η τραγική φέτος Μίλαν δοκιμάζεται στην Γλασκώβη κόντρα στην Σέλτικ η οποία θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι στους δύο βαθμούς και οι «ροσονέρι» θα περάσουν δύσκολα αν σκεφτεί κανείς ότι αγωνιστικά η ομάδα δεν βλέπεται, ενώ ταλανίζεται και από εσωτερικά προβλήματα. Για άλλο ένα αγώνα ο Αλέγκρι δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Ελ Σαραουι, Πατζίνι, Ντε Σίλιο, Αμέλια και Τζακάρντο.

Το πρόγραμμα

Άγιαξ-Μπαρτσελόνα
Σέλτικ-Μίλαν

Βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 10
Μίλαν 5
Άγιαξ 4
Σέλτικ 3

Επόμενη αγωνιστική (11/12)

Μπαρτσελόνα-Σέλτικ
Μίλαν-Άγιαξ