Νίκησε και… πόνεσε η Μπάρτσα (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Νίκησε και… πόνεσε η Μπάρτσα (vid)

bet365

Η νέα θλάση του Μέσι δεν επέτρεψε στη Μπαρτσελόνα να απολαύσει το πέρασμα της (4-1) από τη Μπέτις που την έφερε στο +3 από την Ατλέτικο.

Η βραδιά στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» δεν ξεκίνησε καλά. Παρά τις πολλές απουσίες της η Μπέτις απειλούσε από την αρχή. Χρειάστηκε η αμέριστη συμβολή του Βαλδές στο πλασέ του Χόρχε Μολίνα (17’) και την κεφαλιά του Χουάν Κάρλος (18’), ώστε να μην γίνει η ζημιά. Ωστόσο, το χειρότερο θα συνέβαινε δύο λεπτά αργότερα. Ο Λιονέλ Μέσι έπεσε κάτω και έμεινε εκεί να πιάνει το πόδι του. Λίγο αργότερα θα παραχωρούσε την θέση του στον Ινιέστα, έχοντας υποστεί ακόμα μία θλάση. Η αντικατάσταση του μάλιστα ήταν η 9η στο 2013, όταν συνολικά σε 2011 και 2012 αυτό συνέβη μόλια μία φορά για οποιονδήποτε λόγο. Η ομάδα όμως φαίνεται πως έχει μάθει να ζει και χωρίς τον ηγέτη της και κατάφερε να διαλύσει τους Βερδιμπλάνκος με 4-1 και να βρεθεί στο +3 από την Ατλέτικο.

Κάπως έτσι λοιπόν ο Μέσι παρέμεινε για 5ο σερί ματς χωρίς να σκοράρει, κάτι που είχε να του συμβεί από τον Φεβρουάριο του 2008. Για καλή τύχη όμως του Τάτα Μαρτίνο βρέθηκαν σε σούπερ κατάσταση οι Πέδρο, Νεϊμάρ και Φάμπρεγας. Στο 36’ ο Αργεντινός άνοιξε τον χορό των γκολ με πλασέ εξ επαφής (4 γκολ, 7 ασίστ) και δύο λεπτά αργότερα ο Πέδρο ολοκλήρωσε πολύ γρήγορα και πετυχημένα μία αντεπίθεση για το 2-0. Στο 45’ θα μπορούσε να είχε κάνει «ντομπλέτα», αλλά την ύστατη στιγμή τον πρόλαβε ο Ζορντί.

Στην επανάληψη η Μπέτις μπήκε ξανά φουριόζα και είχε δοκάρι με τον Νόνο (51’). Λίγο αργότερα όμως θα ερχόταν η καταστροφή για τους γηπεδούχους. Στο 60’ ο Νεϊμάρ έδωσε το στίγμα, αλλά ο Σάρα τον σταμάτησε στη διπλή προσπάθεια του. Τρία λεπτά αργότερα ο Αργεντινός πορτιέρο δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι στην προβολή του Φάμπρεγας μετά την ασίστ του Μοντόγια. Στο 74’ με κεφαλιά ο Σεσκ θα ολοκλήρωνε με κεφαλιά το καρέ των Καταλανών, οι οποίοι έχουν βάλει τα 13 τελευταία γκολ τους χωρίς τον Μέσι για σκόρερ.

Πιο δύσκολα απ΄ ότι δείχνει το εύρος του σκορ και παίζοντας κυρίως με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και όχι με ποδόσφαιρο πλήρους κατοχής, οι Καταλανοί πήραν αυτό που ήθελαν και απολαμβάνουν την άνεση της κορυφής. Το φινάλε όμως τους στέρησε ένα μικρό ρεκόρ. Στις καθυστερήσεις ο Ντάνι Αλβες που έκανε πέναλτι (ίσως τραβηγμένο) στον Ματίγια και κατ’ επέκταση ο Χόρχε Μολίνα που ευστόχησε από την άσπρη βούλα, δεν επέτρεψαν στον Βαλδές να υπερηφανεύεται ότι θα είχε δεχτεί μόλις δύο γκολ εκτός έδρας σε 13 αγωνιστικές, κάτι που δεν είχε κάνει στο παρελθόν κανένας τερματοφύλακας της Μπάρτσα.

Προς το ρεκόρ πάντως βαδίζει ο προπονητής του. Ο Μαρτινο παραμένει αήττητος σε 19 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις κάτι που στην Ισπανία στην πρώτη τους χρονιά σε πάγκο έχουν κάνει ο Ζοσέ Μουρίνιο (επίσης 19) και ο Φάμπιο Καπέλο (25).

Μπέτις (Πέπε Μελ): Σάρα, Κάρο, Ζορντί, Στάινχοφερ, Νάτσο, Τσάβι Τόρες, Νόνο (74’ Ματίγια), Βερδού (63’ Τσούλι), Χουάν Κάρλος (66’ Ντιντάκ), Βαδίγιο, Χόρχε Μολίνα

Μπαρτσελόνα (Χεράρδο Μαρτίνο): Βαλδές, Πουγιόλ, Μπαρτρά, Ντάνι Αλβες, Μοντόγια, Σονγκ, Φάμπρεγας (79’ Σέρζι Ρομπέρτο), Τσάβι, Πέδρο, Μέσι (21’ Ινιέστα), Νεϊμάρ (72’ Τέγιο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα