Ξεμούδιασμα με εξάρα!

Ξεμούδιασμα με εξάρα!

Νίκος Αθανασίου
Ξεμούδιασμα με εξάρα!

bet365

Με τον Εμίρ Μπαϊράμι να σκοράρει δις και τον Νίκο Κουσίδη να κλέβει τις εντυπώσεις, ο Παναθηναϊκός νίκησε 6-1 την Χέδερλαντ στο πρώτο του φιλικό. Γκολάρα Σταματάκη. ΑΡΝΕΜ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Σύμφωνοι, ένα φιλικό με... κάποια Χέδερλαντ δεν μπορεί να σε οδηγήσει σε κάποιο σοβαρό συμπέρασμα. Ειδικά όταν ο Παναθηναϊκός αναμένεται να προσθέσει στο ρόστερ του, τους Μπεργκ, Μέντες και 6-7 ακόμη νέους ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά μπορείς να δεις πράγματα που έχουν να κάνουν με όσα δουλεύει και θέλει ο Αναστασίου αλλά και να σταθείς σε κάποια πρόσωπα που διακρίθηκαν στο αποψινό ματς του Άρνεμ. Το τελικό 6-1, εξάλλου, που θα μπορούσε να είναι και παραπάνω δείχνει την τεράστια διαφορά των δύο ομάδων.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιάννης Αναστασίου σαν... γνήσιο παιδί του ολλανδικού ποδοσφαίρου, δεν θα μπορούσε παρά να χρησιμοποιεί το αγαπημένο σύστημα αυτής της σχολής. Το 4-3-3. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο της άμυνας ο Κουτρουμπής με τον Αάραμπ. Ο Λαγός σε ρόλο «κόφτη», με τους Ζέκα και Δώνη μπροστά του. Δεξί εξτρέμ ο Ντίνας, αριστερό ο Κουσίδης και στη κορυφή της επίθεσης ο Αποστολόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος ο Λαγός έπαιξε αριστερό μπακ, ο Ρισβάνης στόπερ δίπλα στον Ααράμπ ενώ δεξί μπακ ο Σταματάκης. Ο Δώνης σε ρόλο εξαριού, έχοντας μπροστού του Σταματάκη και Γιαννιτσάνη. Δεξιά ο Μουζακίτης, αριστερά ο Κουσίδης και στη κορυφή η Αποστολόπουλος. Στο ματς πέρασε ο Μπαϊράμι στο 60 πηγαίνοντας στο αριστερό «φτερό» και στην κορυφή ο Γιαννιτσάνης.

Αυτό που έδειξε το «τριφύλλι» και που βλέπουμε καθημερινά στις προπονήσεις είναι το εξής: Πίεση ψηλά για να οδηγηθεί στο λάθος ο αντίπαλος και γρήγορη ανάπτυξη τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα. Δεν είναι τυχαίο πως και τα δύο γκολ του πρώτου ημιχρόνου ήρθαν από ταχύτατες εναλλαγές της μπάλας ενώ το πέμπτο από κλέψιμο ψηλά. Καλή κυκλοφορία της μπάλας και παρά το γεγονός πως είναι ακόμη πολύ νωρίς, οι πιτσιρικάδες έδειξαν να αφομοιώνουν κάποια από τα θέλω του Αναστασίου.

ΔΥΟ Ο ΜΠΑΪΡΑΜΙ, ΛΑΜΨΗ ΚΟΥΣΙΔΗ, ΓΚΟΛΑΡΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ

Πρώτη επαφή με την μπάλα, δίχτυα. Ο Μπαϊράμι έκανε πλάκα απέναντι στους παίκτες της Χέδερλαντ. Με πέναλτι άνοιξε το σκορ ενώ στο 76' τελειώνει ιδανικά το τετ-α-τετ από την πάσα του Δώνη. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για τον Σουηδό, είναι γνωστή η ποιότητα του και δεν θα κριθεί από αυτό το φιλικό.

Από κει και πέρα, και όσον αφορά τους πιτσιρικάδες, αν ξεχώρισε κάποιος από το πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στη Χέδερλαντ, αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκο Κουσίδη. Ο νεαρός εξτρέμ πέτυχε με καταπληκτική προσπάθεια το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού ενώ στο δεύτερο «βγάζει» πολύ έξυπνη ασίστ με το κεφάλι για τον Ζέκα. Σωστός τακτικά, έδειξε ότι διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση(τελείωμα με το αριστερό) αλλά και οξυδέρκεια στο 2-0.

Κερασάκι στη... τούρτα από τον Σταματάκη το 6-1 με έναν φοβερό «κεραυνό» έξω από την περιοχή ενώ πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο νεαρός Μουζακίτης στο δεξί άκρο της επίθεσης.

ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΑΑΡΑΜΠ

Όπως σας ενημερώσαμε, ο Ναίμ Ααράμπ δοκιμάζεται από τον Παναθηναϊκό και έπαιξε στο αποψινό φιλικό σε όλη την διάρκεια του. Είχε μια σοβαρή εμφάνιση στο κέντρο της άμυνας αλλά προφανώς δεν μπορεί να κριθεί κόντρα στη Χέδερλαντ. Οπότε για τον Βέλγο τα... σπουδαία είναι στις προπονήσεις και στα φιλικά με Ανόρθωση και Γκεντ.

Παναθηναϊκός: Αναγνωστόπουλος, Ααράμπ, Κουτρουμπής (45' Ρισβάνης), Σπυρόπουλος (45' Αναστασόπουλος), Χουχούμης (45' Γιαννιτσάνης), Λαγός, Δώνης, Ζέκα (45' Σταματάκης), Κουσίδης, Ντίνας (45' Μουζακίτης), Αποστολόπουλος(60΄ Μπαϊράμι).

Τα γκολ: 5' Κουσίδης, 22' Ζέκα, 53' Αποστολόπουλος, 63', 76' Μπαϊράμι, 87' Σταματάκης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα