Καραμπάχ - Ρόμα 1-2

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Καραμπάχ - Ρόμα 1-2

bet365

Με τον Ελληνα στόπερ να σκοράρει, οι Τζαλορόσι νίκησαν με 2-1 την Καραμπάζ στο Αζερμπαϊτζάν και είναι στον σωστό δρόμο για την πρόκριση στους «16».

Στην πρεμιέρα των ομίλων η Ρόμα κατάφερε, έστω με την τύχη για σύμμαχο, να πάρει τον βαθμό (0-0) κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τώρα έκανε το καθήκον της απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ. Με τον Μανωλά να ανοίγει το σκορ και τον Τζέκο να γίνεται να γίνεται ο πρώτος Βόσνιος σκόρερ στο Champions League (ξεπέρασε τον Χασάν Σαλιχάμιτζιτς) αλλά και ο πρώτος Βόσνιος που σκόραρε σε... Βόσνιο, οι Ρωμαίοι δεν έπαθαν ζημιά από το γκολ του Πέδρο Ενρίκε, το οποίο ήταν το πρώτο στην ιστορία της Καραμπάχ στην κορυφαία διοργάνωση.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την Ρόμα, αφού στο 7' από το κόρνερ του Κολάροβ η μπάλα, μετά την παρέμβαση του Πελεγκρίνι, κατέληξε στον Μανωλά για να σκοράρει με κεφαλιά (0-1). Η ομάδα του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο δεν έμεινε εκεί αλλά έψαξε και δεύτερο γκολ, το οποίο βρήκε στο 15' από το ωραίο κατέβασμα και τελείωμα του Τζέκο μετά την μπαλιά του Ελ Σαράουι (0-2). Οι Τζαλορόσι πλησίασαν σε τρίτο γκολ με την κεφαλιά του Γκοναλόνς αλλά ο Σέχιτς απέκρουσε και στο 28' ο Πέδρο Ενρίκε με πολύ ωραία προσπάθεια νίκησε από κοντά τον Αλισον, μειώνοντας σε 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στους οποίους, όμως, δεν δόθηκε συνέχεια.

Η Ρόμα θα μπορούσε να βάλει τρίτο γκολ στο πρώτο μέρος, δεν το έκανε και στο δεύτερο 45λεπτο δυσκολεύτηκε περισσότερο. Τα λάθη που γίνονταν είχαν ως συνέπεια να υπάρξει μια υποτιθέμενη πίεση από την Καραμπάχ, η οποία είχε την καλύτερη της στιγμή στο 90' με την κεφαλιά του Εντλόβου που έφυγε ελάχιστα άουτ. Κι αφού δεν μπήκε εκεί το γκολ, η Ρόμα πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Champios League έπειτα από αυτή επί της Βασιλείας πριν... 2520 μέρες (Νοέμβριος 2010)!

Καραμπάχ (Οσμάν Γκουρμπάν Γκουρμπάνοβ): Σέχιτς, Μεντβέντεβ, Χουσεΐνοβ, Σαντίγκοβ, Αγκόλι, Ρίτσαρντ, Γκαραγιέβ, Πέδρο Ενρίκε (75' Ελιουνούσι), Μίτσελ, Μαντάτοβ (82' Γκουεριέρ), Εντλόβου.

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Αλισον, Μπρούνο Πέρες, Μανωλάς, Ζουάν Ζέσους, Κολάροβ, Πελεγκρίνι (82' Στρούτμαν), Γκοναλόνς (67' Ντε Ρόσι), Ναϊνγκολάν, Ντεφρέλ (57' Φλορέντσι), Τζέκο, Ελ Σαράουι.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα