Από τον άλλο δρόμο...

Από τον άλλο δρόμο...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Από τον άλλο δρόμο...

bet365

Η φετινή διαφορά της ομάδας του Ολυμπιακού εν όψει... προκριματικών και οι καλύτερες πιθανότητες για την συνέχεια. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.
Ενδιαφέρουσα συγκυρία. Στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού με το ρόστερ, όπως ακριβώς το ήθελε ο προπονητής του. Και με το περιθώριο σχεδόν δύο εβδομάδων για την τελική προετοιμασία πριν από την είσοδο σε μια διαδικασία που εάν και εφόσον οδηγεί ως τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός επέλεξε ένα σχέδιο, το ακολούθησε μέσα στις ημερομηνίες που έπρεπε, και ουσιαστικά από εδώ και στο εξής ασχολείται μόνο με ότι φέρει μπροστά του, η κλήρωση της Νιόν.
Αν έχει διαφορά από πέρσι; Τεράστια. Ουσιαστικά οι Πειραιώτες άλλαξαν την στρατηγική τους, έχοντας κατά νου και την... Μπέερ Σεβά, αλλά κυρίως το γεγονός ότι το ρόστερ τους είχε πραγματική ανάγκη ενίσχυσης. Το προηγούμενο καλοκαίρι η επιλογή ήταν κάτι σαν «επένδυση στην ομοιογένεια». Στο πρώτο ματς με τους Ισραηλινούς είχαν αγωνιστεί ως «νέοι» μόνο οι δύο μπακ. Ο Φιγκέιρας και ο Ντε Λα Μπέγια. Επιλέχθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κορμός της προηγούμενης σεζόν, πλην του Ρομπέρτο που ήδη είχε επιστρέψει στην Ισπανία.
Τι πλήρωσαν οι πρωταθλητές; Την... άγνοια της διαδικασίας. Την επιλογή του Σάντσεθ να φορτώσει την ομάδα με ένα «κανονικό» πρόγραμμα προετοιμασίας λες και δεν υπήρχαν προκριματικά. Και την χρακτηριστική αφλογιστία τους, καθώς σε 180΄με τους Ισραηλινούς έμειναν στο μηδέν.
Φέτος ο προπονητής επιλέχθηκε με βασικό κριτήριο (όπως ο ίδιος παραδέχθηκε) την κατάρτιση σε αυτή την περιπέτεια. Φέτος ο Ολυμπιακός ξόδεψε 10 εκατ ευρώ για την ενίσχυση του πριν από τα προκριματικά, έχοντας μάλιστα προλάβει να κλείσει ήδη τον πρώτο κύκλο μεταγραφών. Και βέβαια φρόντισε να ενισχύσει πολύ το κομμάτι του από τη... μέση και μπροστά.
Ο Οφόε (14 ασίστ πέρσι), ο Καρσελά, o… Πάρντο 2015 είναι πρωτίστως καλοί δημιουργοί. Με τον Χάσι να πιστεύει πως ειδικά ο Οφόε θα στείλει τον Φορτούνη πιο κοντά στην περιοχή. Εκεί όπου πλέον υπάρχει και ο Εμενίκε. Και είναι και ο Μάριν με τον Σεμπά. Είναι και ο Μπεν με τον Ανσαριφάρντ και τον Ανδρούτσο. Ακόμη και ο Μάρτινς με τον Μανθάτη. Γέμισε από επιλογές το ρόστερ. Έχει έναν σωρό από συνδυασμούς στα χέρια του ο προπονητής.
Δείχνει λοιπόν καλύτερη η φετινή «εκδοχή». Πιο έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, αυτού του καλοκαιρινού μπελά ο οποίος κρίνει ένα μεγάλο κομμάτι ολόκληρης της σεζόν. Και είναι και ο κόσμος πιο έτοιμος. Πιο...υποψιασμένος. Υπάρχουν καλές ομάδες που μπορεί να βρεθούν απέναντι. H Ριέκα για παράδειγμα. Η Παρτιζάν και η Σλάβια Πράγας. Μάλμε και Ρόζενμποργκ που έχουν ήδη παίξει... μισό πρωτάθλημα σε Σουηδία και Νορβηγία. Ακόμη και η ίδια η περσινή Μπέερ Σεβά. Θα είναι άλλος όμως ο Ολυμπιακός. Και αυτή μοιάζει ως η καλύτερη «υποθήκη» για μια κουβέντα που μόλις άρχισε...
ΥΓ. Τακτικοί δικαστές «έριξαν» χθες την ερυθρόλευκη τιμωρία για τον Πλατανιά. Αυτοί που ήθελαν δηλαδή να αποφασίζουν για τέτοιες υποθέσεις, όσοι από χθες άρχισαν πάλι... τα δικά τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής