Μπέρνλι – Τσέλσι 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπέρνλι – Τσέλσι 1-1

bet365

Οι Μπλε προηγήθηκαν, αλλά η δύναμη της έδρας της Μπέρνλι και το ωραίο φάουλ του Μπρέιντι τους σταμάτησαν, αφήνοντας τους βέβαια στο εξαιρετικό +10 από την 2η θέση.

Η Τότεναμ είχε ηττηθεί το Σάββατο και εάν η Τσέλσι νικούσε την Μπέρνλι, θα απογειωνόταν στο +12, αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα τίτλου. Επρεπε όμως να περάσει από το «Τερφ Μουρ», που φέτος είναι πραγματικό άντρο. Εκεί οι Κλάρετς μετρούσαν πέντε διαδοχικές νίκες και γενικά έχουν το τέταρτο καλύτερο ρεκόρ εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Κάπως έτσι λοιπόν σταμάτησαν τους πρωτοπόρους, που κόλλησαν στο 1-1. Ακόμα και έτσι όμως, ανέβασαν τη διαφορά από τους διώκτες τους κατά έναν πόντο.

Οι Μπλε πάντως προηγήθηκαν νωρίς. Στο 7' ο Πέδρο ξεκίνησε την εξαιρετική αντεπίθεση, έκανε το σπριντ, ξαναπήρε την μπάλα, πέρασε τον αντίπαλό του με ανοικτό κοντρόλ και πλάσαρε στην δεξιά γωνία για το έκτο φετινό του τέρμα στην Premier League. Με το καλησπέρα ο Αντόνιο Κόντε έτριβε τα χέρια του, καθώς θα μπορούσε να το κλειδώσει και να χτυπήσει ξανά στην κόντρα. Δεν συνέβη όμως έτσι. Φρόντισε γι' αυτό ο Μπρέιντι (24') με το εκπληκτικό χτύπημα φάουλ, στέλνοντας το τόπι στο δεξί παράθυρο του Κουρτουά, που δεν μπορούσε να το πιάσει.

Κάλιαρι - Γιουβέντους με επιστροφή, αν ο Ιγουαΐν σκοράρει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι εκεί πήραν και τα ηνία, με τον Κουρτουά να σώζει την κατάσταση για τους Λονδρέζους σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά με τα πόδια στο πλασέ του Λόουτον (36') και έπειτα σε τετ α τετ τον Γκρέι (47'). Στην επανάληψη όμως γενικά ο ρυθμός έπεσε και άλλη καθαρή φάση δεν υπήρξε. Ετσι η Μπέρνλι πήρε έναν τιμητικό-πολύτιμο βαθμό κόντρα στην κορυφαία αντίπαλο και η Τσέλσι διεύρυνε στα πέντε ματς το αήττητο σερί μετά την ήττα που είχε αρχές του χρόνου από την Τότεναμ.

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Λόουτον, Μι, Κιν, Γουόρντ, Μπόιντ, Μπάρτον, Γουέστγουντ, Μπρέιντι (64' Αρφιλντ), Γκρέι (82' Βόουκς), Μπαρνς

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Μόουζες (72' Γουίλιαν), Μάρκος Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Μάτιτς (67' Φάμπρεγας), Πέδρο (87' Μπατσουαγί), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα