Σεβίλλη – Μάλαγα 4-1

Γιώργος Καραμάνος
Τρομεροί οι Σεβιγιάνοι έβαλαν στο ξεκίνημα τέσσερα γκολ σε 11 λεπτά και διέλυσαν με 4-1 την Μάλαγα, για να προσπεράσουν ακόμα και την Μπαρτσελόνα.

Αήττητη για πέντε αγωνιστικές η Μάλαγα έκανε το κοντινό ταξίδι για την γειτονική Σεβίλλη. Ωστόσο, στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» οι Σεβιγιάνοι πραγματοποίησαν το κορυφαίο 11λεπτο της σύγχρονης ιστορία τους και διέλυσαν με 4-1 τους αντίπαλούς τους. Από το 25' έως το 35' έβαλαν τέσσερα γκολ και κάτι αντίστοιχο είχαν κάνει πολύ πίσω στο χρόνο, στο μακρινό 1952.

Η Μάλαγα έπαιξε με την άμυνα ψηλά και έτσι δέχτηκε το πρώτο (25' Βιέτο) και το τρίτο γκολ (34' Μπεν Γιεντέρ). Ενδιάμεσα, ο Βιέτο (28') και στο τέλος ο Βιτόλο (35') σκόραραν εξ επαφής. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και έχασαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός τους και στο 61' έμειναν με παίκτη λιγότερο (αποβολή Ραμί).

Στο 64' η Μάλαγα μείωσε με εκτέλεση φάουλ του Σάντρο, ο οποίος πανηγύρισε το τρίτο φετινό του με αυτόν τον τρόπο, ξεδιπλώνοντας ένα ταλέντο που κανείς δεν γνώριζε στην Μπαρτσελόνα. Μέχρι το φινάλε πίεσαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά ήταν τεράστια η απόσταση που έπρεπε να καλύψουν στο σκορ και είδαν την Σεβίλλη να απογειώνεται στους 33 βαθμούς και στην 2η θέση, ξεπερνώντας κατά δύο ακόμα και την Μπαρτσελόνα.