Ελα να... εξομαλυνθούμε ντάρλινγκ

Inspector Gazzet Inspector Gazzet
Ελα να... εξομαλυνθούμε ντάρλινγκ

bet365

Ο Inspector Gazzet σας δίνει φρέσκο παρασκήνιο από τη νέα επιτροπή, τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης (!) και νιώθει περήφανος για μία ακόμα επιβεβαίωση.

Πιστέψτε με. Δεν θέλω να πλέκω το εγκώμιο μου. Αλλά δεν φταίω εγώ που σας το γράφω Σάββατο και την Δευτέρα επιβεβαιώνομαι. Θα συμβαίνει συχνά. Θα σας το αναφέρω συχνά. Επειδή ακόμα δεν με διαβάζουν οι πάντες, αν κι έχω γίνει talk of the town που λεν και στο Νιου Γιόρκ, θα σας θυμίσω τι είχα γράψει το Σάββατο.

Από την Κυριακή λοιπόν έγινε γνωστό ότι ο Αμανατίδης μας τελείωσε στον Ηρακλή κι όλα δείχνουν Παντελίδη (99%). Ο Σάββας (καλός προπονητής τα λέγαμε παλιά στον Κορυδαλλό) ήταν ο ένας υποψήφιος που σας έγραφα. Θα σας αφήσω λίγο ακόμα να σκεφτείτε ποιος ήταν ο άλλος υποψήφιος που κάνει διακοπές μαζί με τον Παπαθανασάκη. Πάντως βελτιώνεστε. Και στο twitter και στα σχόλια κάποιοι τον βρήκατε. Bravo.

Βεβαίως δεν μπορούσα να φανταστώ κι όλα όσα έγιναν στην Λάρισα. Μ' έπιασε στον ύπνο ο Αλέξης ο Κούγιας. Δικαιολογούμαι γιατί βρισκόμουν για σοβαρή μπίζνα στην Γαλλία. Θα σας έχω... ψωμάκι από εκεί μέσα στην εβδομάδα.

ΒΓΑΛΤΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ
Δευτέρα σήμερα. Καλή εβδομάδα να έχουμε Gazzetόπαιδα. Θα μπω δυναμικά. Με πληροφορίες από πηγές πολύ μέσα από την κυβέρνηση. Δεν έχετε καταλάβει την δύναμη που έχω, αλλά ένα θα σας πω. Ο Κέβιν Σπέισι στο House of Cards θα με ζήλευε. Η διαφορά μου είναι ότι με κέρδισε το ποδόσφαιρο και όχι η πολιτική. Αλλωστε η ίντριγκα και το παρασκήνιο που υπάρχει στον χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μικροσυμφέροντα της ελληνικής πολιτικής.

Βγάλτε χαρτί και μολύβι (εγώ έχω μόνο πένα συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία διαφημιζόταν και στο gazzetta) για τα όσα θα σας μεταφέρω. Τι μου είπαν λοιπόν οι «κοριοί» μου στο Μαξίμου; «Inspector να ξέρεις κάτι. Η νέα επιτροπή εξομάλυνσης της ΕΠΟ αποτελεί νίκη Κοντονή». Συνδυασμός πολιτικής και ποδοσφαίρου. ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. Αρχισα τις ερωτήσεις για να μπω στο ψητό. «Νίκη του Σταύρου; Για πες μου περισσότερα...».

«Οπως στα λέω ναι. Ο Κοντονής είχε λόγο και στα έξι άτομα της νέας επιτροπής», συνέχισε η πηγή μου. Στο πηγαδάκι που είχαμε ανοίξει στο Κολωνάκι μαζεύτηκαν κι άλλοι... καλοθελητές οι οποίοι λάλαγαν ασταμάτητα. «Εχω να σου πω κι εγώ», ο ένας «ξέρω για ανασχηματισμό», ο άλλος. Δεν το περίμενα πως υπάρχουν τόσο δυνατές... πηγές στο κυβερνητικό ρεπορτάζ.

«Για να είναι σίγουρος ότι όλα θα πηγαίνουν καλά», πρόσθεσε ο πρώτος (που μου έκανε εντύπωση που δεν φόραγε γραβάτα) «έβαλε και τον διευθυντή του γραφείου του και έμπιστο του, Ιάκωβο Φιλιππούση ως σύμβουλο διεύθυνσης και επικοινωνίας με FIFA και UEFA . Ετσι δεν θα του ξεφύγει τίποτα και θα προχωρήσει η ΕΠΟ όπως την θέλει αυτός...».

Στο άκουσμα «Φιλιππούση» πετάχτηκε αυτός που μου έλεγε για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. «Δεν θα σου πω περισσότερα για τα Υπουργεία. Θα σου πω αυτό που σ' ενδιαφέρει. Η αποχώρηση του Φιλιππούση από τη θέση του διευθυντή του γραφείου του Κοντονή, αποτελεί για κάποιους και μία ισχυρή ένδειξη ότι στον επόμενο ανασχηματισμό ο Σταύρος Κοντονής θα αφήσει το υφυπουργείο Αθλητισμού», μου είπε κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι.

Παραλίγο να μου βγει ο καπουτσίνο από τη μύτη. Πως θ' άφηνε το υφυπουργείο Αθλητισμού ο Κοντονής; Η απάντηση ήταν άμεση. «Ο ίδιος δεν το επιθυμεί αλλά εάν του το ζητήσει ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αρνηθεί, καθώς θα του δώσει θέση Υπουργού, κάτι που φυσικά αποτελεί αναβάθμιση, αναγνωρίζοντας το έργο που έχει κάνει στον αθλητισμό».

«Ξέρω εγώ για που προορίζεται ο Κοντονής», φώναξε ο Βarista. Αλήθεια Gazzettόπαιδα τέτοιο «καφενείο» δεν είχα συναντήσει ούτε στις παλιές καλές εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολοι ήξεραν και κάτι. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου (το έπαιζε και κονιόρδος ο Barista) , “παίζει” για Υπουργός Πολιτισμού και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μην σου πω και για Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης».

Και μόνο που σκεφτόμουν οτι θα τα γράψω όλα στο gazzetta.gr με είχε πιάσει ο αμόκ. Οπως αμόκ είχε πιάσει και τον Barista ο οποίος δεν σταματούσε να μιλάει και πλέον όλοι είχαμε κάτσει και τον ακούγαμε με προσοχή.

«Αυτό που επίσης άκουσαν τα αυτιά μου, μέσα από το κτίριο της ΓΓΑ (τι διάολο παντού καφέδες φτιάχνει αυτός), είναι ότι όλα είναι ανοιχτά με τη διάρκεια ζωής της επιτροπής εξομάλυνσης».

Τον ρώτησα τι εννοεί. «Τι εννοώ ρε Inspector; Δηλαδή, μπορεί να έχει δηλώσει ο Κουτσοκούμνης ότι θα μείνει στη θέση της μέχρι το Μάιο για να προετοιμάσει τις εντολές, αλλά μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό. Ηδη στα μέλη της επιτροπής, ο Κουτσοκούμνης τους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της χρονικής διάρκειας, ενώ στο βαθμό που μπορούν, θα ξεκινήσουν και έλεγχο στα διοικητικά πεπραγμένα της ΕΠΟ, γεγονός που δεν μπορεί να γίνει μέσα σε λίγους μήνες».

Ηπια την τελευταία γουλιά του καπουτσίνο και σκέφτηκα πως «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού...».

Η παρέα μεγαλώνει στο twitter. Ακολουθήστε με στο @InspectorGazzet και περιμένω τις δικές σας πληροφορίες για όλα τα θέματα. Τα quiz θα συνεχίζονται...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Inspector Gazzet
Inspector Gazzet