Ντάνι Άλβες: Σε δίκη ο Βραζιλιάνος, με 28 μάρτυρες και 270 διαπιστευμένους δημοσιογράφους

Ντάνι Άλβες: Σε δίκη ο Βραζιλιάνος, με 28 μάρτυρες και 270 διαπιστευμένους δημοσιογράφους

dani_alves

bet365

Ο Βραζιλιάνος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δώδεκα ετών για φερόμενο βιασμό.

Η δίκη του Ντάνι Άλβες για φερόμενη σεξουαλική επίθεση αρχίζει αυτή τη Δευτέρα (05/02), στο δικαστήριο της Βαρκελώνης και θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της Τρίτης και της Τετάρτης. Η Εισαγγελία ζητά εννέα χρόνια φυλάκιση και η καταγγέλουσα ζητά τη μέγιστη ποινή, δώδεκα. Η υπεράσπιση προσπαθεί να καταλήξει σε μια συμφωνία για να αποτρέψει τη διεξαγωγή της δίκης, κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμη και λίγο πριν από την έναρξή της.

Το φερόμενο έγκλημα του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή συνέβη τη νύχτα της 30ης προς 31η Δεκεμβρίου 2022 σε ένα μπάνιο του νυχτερινού κέντρου Sutton στη Βαρκελώνη. Από τις 20 Ιανουαρίου του περασμένου έτους, ο Άλβες βρίσκεται υπό προληπτική κράτηση. Η υπεράσπιση του παίκτη έχει επανειλημμένα ζητήσει την αποφυλάκιση υπό όρους, που απορρίπτεται συστηματικά από τη Δικαιοσύνη λόγω του υψηλού κινδύνου φυγής .

Δίκη στα μέσα ενημέρωσης και έκτακτα μέτρα

Η υπόθεση του Ντάνι Άλβες βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τον Ιανουάριο του 2023 και η δίκη, όπως ήταν αναμενόμενο, θα έχει μεγάλη απήχηση στα μέσα ενημέρωσης. Περισσότεροι από 270 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο έχουν διαπιστευτεί για να καλύψουν την προφορική ακρόαση στο δικαστήριο της Βαρκελώνης τη Δευτέρα. Ο φερόμενος βιασμός από τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή ξεπερνά το αθλητικό επίπεδο και έχει πρωταγωνιστήσει σε προγράμματα και συγκεντρώσεις κάθε είδους αυτούς τους μήνες.

Οι Αρχές έχουν επιβάλει αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσουν τη σχετική ιδιωτικότητα της διαδικασίας και, κυρίως, να διαφυλάξουν την ταυτότητα του φερόμενου ως θύματος. Τα μέσα ενημέρωσης θα μπορούν να παρακολουθούν τη δίκη σε παρακείμενη αίθουσα μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και δεν θα μπορούν να καταγράφουν εικόνα ή ήχο.

Ναι, θα μπορούν να μεταδίδουν, γραπτώς και ζωντανά, τις καταθέσεις του Άλβες και των διαφόρων μαρτύρων (28) που παρατίθενται τη Δευτέρα και την Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση, όταν το φερόμενο ως θύμα είναι εκείνο που θα καταθέσει, οι δημοσιογράφοι δεν θα μπορούν να το παρακολουθήσουν: είναι το μόνο μέρος της δίκης που δεν θα διεξαχθεί ανοιχτά!

Επιπλέον, για να αποφευχθούν πιθανές διαρροές και η αποκάλυψη της ταυτότητάς της, η φωνή της θα είναι παραμορφωμένη και η εικόνα θα είναι με πίξελς. Από την άλλη πλευρά, μια οθόνη θα χωρίζει τον ποδοσφαιριστή από την καταγγέλλουσα για να αποφευχθεί κάθε είδους οπτική επαφή μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Οι διαφορετικές αλλαγές στις καταθέσεις του Άλβες

Ο Ντάνι Άλβες αλλάζει την εκδοχή του για τα γεγονότα σε τακτική βάση από τον περασμένο Ιανουάριο του 2023. Ο ποδοσφαιριστής έχει περάσει από 1. το να αρνείται ότι γνώριζε την κοπέλα 2. στο να δηλώνει ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή, αλλά ότι συνίστατο σε πεολειχία στο μπάνιο. Οι εξετάσεις DNA έδειξαν ότι υπήρξε πράγματι διείσδυση, κάτι που ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος πάντα υποστήριζε ότι ήταν μια συναινετική σεξουαλική επαφή, έπρεπε να αναγνωρίσει.

Ο Βραζιλιάνος έχει υποστηρίξει ότι οι αλλαγές στην εκδοχή του, έως και πέντε από την πρώτη του δήλωση, οφείλονται στο γεγονός ότι είχε σκοπό να σώσει το γάμο του. Η τελευταία κίνηση της υπεράσπισης του Άλβες, είναι να τονίσει ότι ο παίκτης ήταν «σοβαρά επηρεασμένος από το αλκοόλ» και οι ικανότητές του «επηρεάστηκαν», κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει ελαφρυντικό αν είναι ένοχος για βιασμό.

Η ιστορία της καταγγέλλουσας

Το φερόμενο ως θύμα εξηγεί στην ιστορία της, στην οποία είχε πρόσβαση η La Vanguardia, ότι μπήκε οικειοθελώς στη μικρή τουαλέτα του νυχτερινού κέντρου και ότι, μετά από μερικά φιλιά, θέλησε να φύγει. Ο Άλβες, εξήγησε, κλείδωσε την πόρτα, τη χτύπησε και την πέταξε στο πάτωμα και τη βίασε αφού πρώτα προσπάθησε να την αναγκάσει σε πεολειχία. «Αντιστάθηκα, αλλά ήταν πολύ πιο δυνατός από μένα», είπε. Εκείνη επέμενε ότι ήθελε να φύγει από εκεί, αλλά ο ποδοσφαιριστής την αγνόησε εντελώς.

 

Τελευταία Νέα