Σάλκε: Το τεράστιο χρέος, ο κίνδυνος αφανισμού κι ένας σύλλογος στο... χείλος του γκρεμού! (vids)

Σάλκε: Το τεράστιο χρέος, ο κίνδυνος αφανισμού κι ένας σύλλογος στο... χείλος του γκρεμού! (vids)

schalke_04

bet365

Δραματική είναι η κατάσταση στη Σάλκε, καθώς η ιστορική ομάδα από τη Γερμανία κινδυνεύει με υποβιβασμό στην ερασιτεχνική κατηγορία ή ακόμα και με διάλυση!

Δύσκολα τα πράγματα για τη Σάλκε, η οποία κινδυνεύει με... αφανισμό λόγω χρεών και αγωνιστικής κατρακύλας.

Η ιστορική ομάδα από τη Γερμανία, που μόλις πριν από πέντε χρόνια αγωνιζόταν στο UEFA Champions League και μάλιστα έφτασε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης το 2010/11, πλέον αγωνίζεται στα... τάρταρα και την Bundesliga 2. Στη βαθμολογία παραμένει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, λόγω διαφοράς τεσσάρων γκολ από τις ισόβαθμες Μπράουνσβαϊγκ και Χάνσα Ροστόκ.

Πρόκειται για έναν σύλλογο που έχει κερδίσει αρκετά σημαντικά τρόπαια στο παρελθόν ενάντια σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου UEFA το 1996/97 εναντίον της Ίντερ. Έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα Γερμανίας, πέντε Κύπελλα Γερμανίας, ένα DFL Super Cup και ένα DFB Ligapokal.

Αν οι Βασιλικοί Μπλε δεν τα καταφέρουν και υποβιβαστούν στην τρίτη κατηγορία θα είναι αδύνατο να πάρουν την άδεια συμμετοχής, καθώς διοργανώτρια του πρωταθλήματος είναι η γερμανική ομοσπονδία και όχι η λίγκα όπως συμβαίνει στις δύο κορυφαίες κατηγορίες, με αποτέλεσμα να ισχύουν άλλοι κανόνες. Αυτή τη στιγμή δε, το χρέος της προς την DFB υπολογίζεται, σύμφωνα με το «Sport1.DE», στα 165 εκατομμύρια ευρώ.

Σε περίπτωση που επαληθευθεί το χειρότερο σενάριο, θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα μιας και τα έσοδα θα είναι πλέον ελάχιστα, ενώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι ομάδες μοιράζονται 23 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το «Sport1.DE», κάποιες από τις λύσεις είναι να βγάλει στο σφυρί την εντυπωσιακή «Βέλτινς Αρένα», όπως και τα δικαιώματα μάρκετινγκ και catering, τα τελευταία ασημικά της άλλοτε μεγάλης ομάδας του Γκελζενκίρχεν. Ακόμα όμως και αυτή η περίπτωση μοιάζει δύσκολη, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για το γήπεδο.

Επιπλέον, θα απολυθούν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι, ενώ κανένας από τους επαγγελματίες παίκτες της δεν θα έχει νόμιμο συμβόλαιο στην τρίτη κατηγορία. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αντικατασταθούν όλοι χωρίς το club να εισπράξει κάτι από την αποχώρηση των παικτών του. Στο χειρότερο σενάριο, η Σάλκε θα υποβιβαστεί στην ερασιτεχνική κατηγορία (τέταρτη κατηγορία) ή μπορεί ακόμα και να διαλυθεί.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα