Ο Μπενζεμά μήνυσε τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών

Ο Μπενζεμά μήνυσε τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών

karim_benzema_al_ittihad

bet365

Ο Καρίμ Μπενζεμά κατέθεσε μήνυση κάτα του Γάλλου υπουργό Εσωτερικών για συκοφαντική δυσφήμηση μετά το σχόλιο για σχέσεις με τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα».

Στα δικαστήρια η «διαμάχη» του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών με τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο φορ της Αλ Ιτιχάντ κατέθεσε μήνυση για δυσφήμιση εναντίον του Ζεράλ Νταρμανέν, δυο μήνες περίπου αφού ο υπουργός τον κατηγόρησε ότι έχει διασυνδέσεις με τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα».

O Νταρμανέν δήλωσε τον Οκτώβριο ότι ο Καρίμ Μπενζεμά «έχει διαβόητη σχέση» με τη σουνιτική μουσουλμανική ισλαμιστική ομάδα και σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γάλλου σταρ, το σχόλιο «υπονομεύει» την τιμή, αλλά και τη φήμη του.

Το σχόλιο του Νταρμανέν έγινε αφού ο παίκτης ανάρτησε στο Twitter την υποστήριξή του στον λαό της Γάζας ως «θύματα και πάλι άδικων βομβαρδισμών που δε λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά».

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι απαγορευμένη οργάνωση σε πολλές χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία. Ο δικηγόρος του παίκτη δήλωσε στο γαλλικό κανάλι RTL ότι ο ποδοσφαιριστής είναι θύμα «πολιτικής εκμετάλλευσης» και κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών ότι «σπέρνει τον διχασμό στη Γαλλία». «Σπέρνουμε διχασμό στη Γαλλία, έχουμε πολλούς ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν αυτό το είδος του λόγου, κάποιοι που αποκλείουν τον Καρίμ Μπενζεμά και άλλοι που αισθάνονται αποκλεισμένοι από αυτά που λέμε γι αυτόν. Αυτό είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει ένας άνθρωπος που αυτοαποκαλείται πολιτικός».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα