Βραζιλία: «Έφυγε» ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Μάριο Ζαγκάλο

Βραζιλία: «Έφυγε» ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Μάριο Ζαγκάλο

Ανδρέας Σουλάι
Βραζιλία: «Έφυγε» ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Μάριο Ζαγκάλο

bet365

Σε ηλικία 92 ετών ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Βραζιλίας, Μάριο Ζαγκάλο, άφησε την τελευταία του πνοή.

Θρήνος για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Ο «θρύλος» της «Σελεσάο» Μάριο Ζαγκάλο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών, σκορπώντας σε πένθος τη χώρα.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, κάτι το οποίο γνωστοποίησε πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Εντνάλντο Ροντρίγκες.

«Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του. Έφυγε ένας θρύλος του βραζιλιάνικου και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ένας ήρωας που αφήνει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη», ανέφερε ο Ροντρίγκες.

Ο Ζαγκάλο πρόκειται για έναν εκ των πιο σημαντικών ανθρώπων της «Σελεσάο», έχοντας συνεισφέρει στα τέσσερα από τα συνολικά πέντε Μουντιάλ που έχει κατακτήσει η εθνική ομάδα της Βραζιλιάς. Με τη «Σελεσάο» ο Ζαγκάλο κατέκτησε δύο Παγκόσμια Κύπελλα ως ποδοσφαιριστής, ένα ως προπονητής και ένας ως βοηθός προπονητή.

Ήταν ο πρώτος που κατάφερε να κατακτήσει το Μουντιάλ ως ποδοσφαιριστής και αργότερα ως προπονητής, ενώ πριν από τα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα ο Τίτε τον επισκέφτηκε για να του δώσει τις απαραίτητες συμβουλές.

 

Τελευταία Νέα