Μουντιάλ Γυναικών 2023: Έγραψε ιστορία η Ναχίλα Μπενζίνα του Μαρόκου, πρώτη παίκτρια που αγωνίστηκε με χιτζάμπ (vid)

Μουντιάλ Γυναικών 2023: Έγραψε ιστορία η Ναχίλα Μπενζίνα του Μαρόκου, πρώτη παίκτρια που αγωνίστηκε με χιτζάμπ (vid)

Newsroom
στορία γράφτηκε στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Νότια Κορέα και Μαρόκο, με την Μπενζίνα να είναι η πρώτη παίκτρια στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που αγωνίζεται με χιτζάμπ.

bet365

Ιστορία γράφτηκε στην αναμέτρηση ανάμεσα στο Μαρόκο και τη Νότια Κορέα για το Μουντιάλ Γυναικών 2023, με την Μπενζίνα να είναι η πρώτη παίκτρια στην ιστορία της διοργάνωσης που αγωνίζεται με χιτζάμπ.

Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο για την αναμέτρηση του Μαρόκου με τη Νότια Κορέα για το Μουντιάλ Γυναικών 2023, η αμυντικός των "Λεαινών του Άτλαντα", Ναχίλα Μπενζίνα, έγραψε ιστορία ως η πρώτη παίκτρια της διοργάνωσης που αγωνίζεται φορώντας χιτζάμπ. Το κάλυμμα δηλαδή που φορούν οι μουσουλμάνες στο κεφάλι, καλύπτοντας τα μαλλιά, τον λαιμό και τα αυτιά τους, αλλά αφήνοντας ορατό το πρόσωπό τους.

Το 2007 η FIFA είχε απαγορεύσει τις καλύψεις κεφαλιών όλων των ειδών θεωρώντας το ένδυμα "κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια". Ωστόσο, η απόφαση αυτή ήρθη το 2014 ύστερα από παρεμβάσεις ακτιβιστών, αθλητών και αξιωματούχων από τον χώρο της πολιτικής και του ποδοσφαίρου. Βέβαια, πολλές χώρες και ομοσπονδίες, όπως η Γαλλία και η FFF, εξακολουθούν να αποκλείουν τις παίκτριες που φορούν χιτζάμπ από τη συμμετοχή στο άθλημα.

Από τις 736 παίκτριες, η Μπενζίνα θα είναι η μόνη που θα φοράει χιτζάμπ, αλλά ο αντίκτυπος που θα έχει εκτός γηπέδου θα γίνει αισθητός σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η παίκτρια δεν είχε πάρει χρόνο στην πρεμιέρα με τη Γερμανία και χρειάστηκε να περιμένει έξι ημέρες για να ξεκινήσει βασική στο παιχνίδι της ομάδας της για τη 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου.

 

Τελευταία Νέα