Νέα Ζηλανδία - Φιλιππίνες 0-1: Με ηρωίδα τη Μπόλντεν οι Φιλιππίνες πήραν την πρώτη τους νίκη σε Μουντιάλ (vid)

Philippines

bet365

Το γκολ της Σαρίνα Μπόλντεν ήταν υπεραρκετό για τις Φιλιππίνες για να «πληγώσουν» τη Νέα Ζηλανδία (0-1) και να πάρουν την πρώτη τους νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο τρόπος που ολόκληρη η αποστολή των Φιλιππινών έζησε τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τη Νέα Ζηλανδία, ο τρόπος που πανηγύρισαν με την ψυχή τους ξεσπώντας αφότου ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα, τα λέει όλα για τη σημασία του αποτελέσματος. Για την απερίγραπτη χαρά που φέρνει η πρώτη νίκη ever της χώρας σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Οι σκηνές στο «Wellington» ήταν εκπληκτικές.

Οι Φιλιππίνες εκτέλεσαν άψογα το πλάνο τους στο παιχνίδι με αντίπαλο μία εκ των διοργανωτών, τη Νέα Ζηλανδία, απορρόφησαν από νωρίς την πίεση, έπαιξαν με υπομονή και συγκέντρωση και «χτύπησαν» στην αντεπίθεση με την Σαρίνα Μπόλντεν που άνοιξε το σκορ για την ομάδα της στο 24ο λεπτό του αγώνα πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της χώρας στο στη διοργάνωση και ύστερα επικεντρώθηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Η συμπρωταγωνίστρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου κυνήγισε την ισοφάριση, όμως οι Φιλιππίνες άντεξαν στην πίεση και παρά την απογοητευτική εμφάνιση στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση (δεν έκαναν ούτε ένα σουτ στον στόχο κόντρα στην Εβλετία), έφτασαν σε μια ιστορική νίκη πυροδοτώντας απίστευτες σκηνές χαράς! Πλέον στον Όμιλο Α' οι Φιλιππίνες –η πρώτη από τις 8 πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες που κερδίζει– έχουν την ευκαιρία να γράψουν ακόμα μεγαλύτερη ιστορία φτάνοντας στις νοκ άουτ φάσεις με ένα παιχνίδι να απομένει.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα