Ισπανία - Κόστα Ρίκα 3-0: Πρεμιέρα με τριάρα για τη ρόχα στο Μουντιάλ Γυναικών

spain

bet365

Η Ισπανία χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να σκοράρει... τρις και να τελειώσει τη δουλειά απέναντι στην σαφώς πιο αδύναμη Κόστα Ρίκα και να ξεκινήσει ιδανικά το ταξίδι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Πραγματοποιώντας κυρίαρχη εμφάνιση (117 επαφές στην αντίπαλη εστία) η Ισπανία επικράτησε 3-0 της Κόστα Ρίκα και πήρε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Με ένα αυτογκόλ στο 22' και τις Μπονματί και Γκονζάλεθ στον πίνακα των σκόρερ, η «ρόχα» προσέφερε θέαμα και ουσία και παρά τα εσωτερικά της προβλήματα παρουσιάστηκε έτοιμη να κυριαρχήσει στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Η Κόστα Ρίκα από πλευράς της μπορεί να είναι περήφανη για το δεύτερο ημίχρονο που κατάφερε να εμποδίσει τις Ισπανίδες από το να βρουν πάλι δίχτυα, ενώ η 26χρονη κίπερ της ομάδας Ντανιέλα Σολέρα έκανε 10 αποκρούσεις σε όλο το ματς (απέκρουσε και το πέναλτι της Ερμόσο) και οι περισσότερες ήταν εντυπωσιακές.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αισθητή η υπεροχή της Ισπανίας στον αγωνιστικό χώρο και μπορεί να χρειάστηκε το αυτογκολ της Ντελ Κάμπο στο 22' για να ανοίξει το σκορ, όμως οι 46 τελικές (12 στον στόχο) και το ποσοστό κατοχής που έφτασε το 80% αποτυπώνουν με σαφήνεια την εικόνα του αγώνα κόντρα στην 36η στην κατάταξη της FIFA Κόστα Ρίκα που είχε μονάχα ένα σουτ σε όλο το ματς.

Για την Ισπανία, που στοχεύει να περάσει για πρώτη φορά στη φάση των «16», ήταν το ιδανικό ξεκίνημα στον Γ' Όμιλο, μετά από μια σεζόν με πολλή ένταση. Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο, η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (RFEF) ισχυρίστηκε ότι 15 μέλη της εθνικής ομάδας, δυσαρεστημένα με τις μεθόδους προπόνησης και την προετοιμασία των αγώνων, δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν αν δεν παραιτηθεί ο προπονητής Χόρχε Βίλντα. Η ομοσπονδία υποστήριξε τον προπονητή και ο ίδιος κάλεσε μόνο τρεις από αυτές τις 15 παίκτριες -τις Καλντεντέι, Μπονματί και Όνα Μπατλέ της Μπαρτσελόνα- στην ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Κόστα Ρίκα δεν είχε κερδίσει ποτέ αγώνα σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, αλλά είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στην πρεμιέρα με την Ισπανία το 2015 - το μοναδικό άλλο τουρνουά στο οποίο είχε προκριθεί. Όμως σήμερα δεν φάνηκε ικανή να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Η κάτοχος της Χρυσής Μπάλας και αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Αλέξια Πουτέγιας, είδε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα από τον πάγκο των αναπληρωματικών και αγωνίστηκε στα τελευταία 13 λεπτά καθώς βρίσκει τα πατήματά της μετά από τον σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστού) που της κόστισε τη συμμετοχή στο Euro του περυσινού καλοκαιριού.

Η Ισπανία θα επιδιώξει ακόμα μια μεγάλη νίκη στον επόμενο αγώνα της στις 26 Ιουλίου, κόντρα στη Ζάμπια, που είναι στην 77η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα