Λιονέλ Μέσι: Οι φίλοι του μετέτρεψαν μια χωματερή στο Ροσάριο σε Πολιτιστικό Αθλητικό κέντρο

Λιονέλ Μέσι: Οι φίλοι του μετέτρεψαν μια χωματερή στο Ροσάριο σε Πολιτιστικό Αθλητικό κέντρο

messi_argentinaaa

bet365

Οι παιδικοί φίλοι του Μέσι δημιούργησαν ένα Πολιτιστικό Αθλητικό κέντρο στην περιοχή του Ροσάριο της Αργεντινής, σε ένα σημείο που αποτελούσε κρησφύγετο για ληστές.

Η παρέα του Λιονέλ Μέσι ίδρυσε ένα Πολιτιστικό Αθλητικό κέντρο στην περιοχή του Ροσάριο της Αργεντινής, σε ένα σημείο που αποτελούσε το κρησφύγετο για ληστές που δρούσαν όταν έπεφτε το σκοτάδι. Πλέον ο στόχος τους είναι να κρατήσουν τα παιδιά της περιοχής μακριά από τα ναρκωτικά, τον τζόγο και την παρανομία.

Πρόκειται για το «El Campito Civil Sports and Cultural Association» όπως είναι η επίσημη ονομασία που πήρε το ακίνητο το 2018. Η ιστορία του όμως ξεκίνησε σχεδόν μια δεκαετία πριν. «Ήταν μια υπαίθρια χωματερή, άρχισαν να γίνονται πολλές ληστείες και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι», αναφέρουν οι πρωταγωνιστές της ανάπτυξης του project.

Οι «αρχιτέκτονες» της δημιουργίας του κεντρού είναι οι Βάλτερ, Ντιέγκο και Μάρα είναι εκείνοι που έπαιζαν ποδόσφαιρο μαζί με τον Μέσι όταν το ίδιο σημείο ήταν απλώς μια χωματερή. Σε εκείνους οφείλεται το γεγονός ότι πλέον τα παιδιά έχουν ένα μικρό γήπεδο που μπορούν να παίζουν ποδόσφαιρο, εργαστήρια ζωγραφικής και μουσικής. Στο εν λόγω Πολιτιστικό Αθλητικό κέντρο απασχολούνται καθημερινά δεκάδες παιδιά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Τα χρώματα και οι τοιχογραφίες φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα αθλητικό κέντρο στην Αργεντινή. Πριν από μερικά χρόνια οργανώθηκε η πρώτη σύσκεψη τοιχογράφων στο Ροσάριο. Συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 30 τοιχογράφοι από διάφορα μέρη της χώρας και του κόσμου που αποφάσισαν να γεμίσουν τους τοίχους του «Campito» και αρκετούς άλλους που βρίσκονται τριγύρω από εκεί με τοιχογραφίες. Το έργο αρχικά είχε 32 τοιχογραφίες στην περιοχή, πλέον μετά και τις κατακτήσεις των Copa America και Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αργεντινής με ηγέτη τον Μέσι, έχουν αυξηθεί.

«Λογικά υπάρχουν πολλά που συνδέονται στον Μέσι... Αλλά υπάρχουν και πολλά που συνδέονται με κοινωνικά ζητήματα όπως η κακοποίηση ζώων, η σημασία της δημόσιας υγείας ή η παιδική εργασία. Δεν το κάνουμε με καμία λογική, είναι κάτι αυθεντικό, που μας αρέσει και για το οποίο δεν περιμένουμε τίποτα σε αντάλλαγμα», είχε δηλώσει ο Ντιέγκο στην ιστοσελίδα «Ole».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα