Λε Γκρε: Κρίθηκε αναξιόπιστος για να συνεχίσει ως πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας

Newsroom
Το αποτέλεσμα της έρευνας κατά του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας Νοέλ Λε Γκρε τον έκρινε αναξιόπιστο για να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Τα συμπεράσματα της μεγάλης έρευνας που διεξήχθη κατά του προέδρου της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε έκριναν πως είναι αναξιόπιστος για να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως ο «ισχυρός άνδρας» του ποδοσφαίριου της χώρας.

Μεταξύ εκείνων των κατηγοριών που επιβεβαιώθηκαν και αποτέλεσαν βάση για την απόφαση των αρχών ήταν οι προβληματικές δηλώσεις του, η ακατάλληλη συμπεριφορά προς γυναίκες αξιοματούχους, καθώς και η υπερβολική κατανάλωση αλκόολ.

Το συμπέρασμα της έρευνας ανέφερε αυτολεξεί: «Ο κύριος Λε Γκρε δεν έχει πια την αναγκαία αξιοπιστία για να συνεχίσει να διοικεί και να εκπροσωπεί το γαλλικό ποδόσφαιρο».

Ακόμη, η αναφοράτ της έρευνας χαρακτήρισε τον τρόπο διακυβέρνησής του ως συγκεντρωτικό τονίζοντας πως ενθάρρυνε τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα «ρουσφέτια» και δεν βάσιζε τον τρόπο αυτό σε θεσμικές κυβερνητικές δομές. Τέλος, του αποδίδουν πως διαχειριζόταν τις κρίσεις κρατώντας απόσταση.

Η αποχώρησή του φαίνεται πως είναι προγραμματισμένη να συμβεί την επόμενη φορά που θα εκτελέσει η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας, αφού ακολουθήσει η υποβολή της αναφοράς της έρευνας σ' αυτή.