FIFA: Δικαίωσε την παίκτρια που έπαιρνε μειωμένο μισθό από τη Λυών κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης

FIFA: Δικαίωσε την παίκτρια που έπαιρνε μειωμένο μισθό από τη Λυών κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης

FIFA: Δικαίωσε την παίκτρια που έπαιρνε μειωμένο μισθό από τη Λυών κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης

bet365

Δικαιώθηκε η Σάρα Μπιορκ Γκούναρσντοτιρ από τη FIFA για τη διαμάχη της με τη Λυών, σχετικά με τα ποσά που δεν λάμβανε στον μισθό της όταν ήταν σε εγκυμοσύνη.

Μία σημαντική εξέλιξη που αφορά το θέμα της νυν παίκτρια της Γιουβέντους, Σάρα Μπιορκ Γκούναρσντοτιρ, η οποία κινήθηκε νομικά και εν τέλει δικαιώθηκε από τη FIFA για τις μειωμένες αποδοχές που έλαβε από τη Λυών, την περίοδο που ήταν έγκυος.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2021, όταν η Ισλανδή μέσος ενημέρωσε τη γαλλική ομάδα πως είναι έγκυος με τη Λυών να της χορηγεί αναρρωτική άδεια η οποία κράτησε μέχρι τον Αύγουστο του 2021. Την περίοδο που ίσχυε η αναρρωτική άδεια, οι Γάλλοι πλήρωναν με λιγότερα χρήματα την παίκτρια τους, σε σχέση με τα όσα προέβλεπε το συμβόλαιό της. Υπό κανονικές συνθήκες, τη σεζόν 2020/2021 θα έπρεπε να εισπράττει 17.000 ευρώ κάθε μήνα ενώ για τη σεζόν 2021/2022 18.000 ευρώ. Στην καταγγελία της ανέφερε χαρακτηριστικά πως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε εισπράξει μόλις 27.427,39 αντί για 111.000 ευρώ. Η καταγγελία έγινε τον Μάιο του 2022, με την Ισλανδή παίκτρια να ζητάει τη δικαίωση της.

Η FIFA έκρινε λανθασμένη τη στάση των Γάλλων απέναντι στη Γκούναρσντοτιρ καθώς δεν της έδωσαν τον απαιτούμενο μισθό σύμφωνα με το συμβόλαιό της και τα όσα συμφώνησαν οι δύο πλευρές στην αρχή της συνεργασίας τους. Η Λυών πλέον είναι υποχρεωμένη να καταβάλει 82.094,82, πέραν αυτού θα λάβει και ένα 5% ως τόκο κάθε χρόνο από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και την αποπληρωμή της. Η FIFA επιπλέον έχει θέσει ένα χρονικό περιθώριο 45 ημερών στη γαλλική ομάδα, για να ξεπληρώσει την Ισλανδή και σε περίπτωση που δεν το πράξει, θα τιμωρηθεί με απαγόρευση μεταγραφών.

 

Τελευταία Νέα