Πελέ: Ακόμη και ο Μαραντόνα πίστευε ότι ο Βραζιλιάνος ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών (vid)

Newsroom
Πελέ: Ακόμη και ο Μαραντόνα πίστευε ότι ο Βραζιλιάνος ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών (vid)

bet365

Παρά τις πολλαπλές διαμάχες που είχαν στο πέρασμα του χρόνου, ο Μαραντόνα και ο Πελέ είχαν μια καλή σχέση βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και την εκτίμηση, με τον Αργεντινό να έχει παραδεχθεί δημόσια ότι ο Βραζιλιάνος μύθος είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών!

Μετά τον θάνατο του Πελέ, δύο από τους σπουδαιότερους παίκτες που πάτησαν το πόδι τους σε γήπεδο ποδοσφαίρου δεν είναι πια μαζί μας. Αλλά μέχρι και σήμερα η συζήτηση για το ποιος ήταν καλύτερος, ο Πελέ ή ο Μαραντόνα, συνεχίζει να διχάζει τις απόψεις.

Οι δυο θρύλοι του αθλήματος, όσο ήταν εν ζωή, παρά τις πολλαπλές κόντρες που είχαν, απολάμβαναν μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού, μάλιστα πριν από αρκετά χρόνια, όταν ο Αργεντινός σούπερ σταρ εξακολουθούσε να παίζει, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε ποιος ήταν καλύτερος, αυτός ή ο Πελέ.

Ο Μαραντόνα απάντησε χωρίς να το πολυσκεφτεί: «Όχι, όχι, ο Μαραντόνα είναι ο Μαραντόνα, ο Πελέ ήταν ο καλύτερος, εγώ είμαι απλά ένας κανονικός παίκτης... Δεν προσπαθώ να μιμηθώ τον Πελέ, όλοι ξέρουν ότι ήταν ο μεγαλύτερος όλων των εποχών», ήταν τα λόγια του Αργεντινού.

Πελέ για πάντα: Διαβάστε όλα τα θέματα

Ο Πελέ και ο Μαραντόνα είχαν και οι δύο τον ίδιο αριθμό τίτλων κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, με 14 τρόπαια που κατέκτησαν μεταξύ των συλλόγων και των εθνικών τους ομάδων. Η διαφορά είναι ποια τρόπαια κατέκτησε ο καθένας, με τον «Βασιλιά» να έχει το ρεκόρ του μοναδικού παίκτη που έχει κατακτήσει τρία Μουντιάλ, μετά τους τίτλους του στη Σουηδία το 1958, τη Χιλή το 1962 και το Μεξικό το 1970.

Αμφότεροι έπαιξαν παρόμοιο αριθμό αγώνων με την εθνική τους ομάδα, με τον Μαραντόνα να σημειώνει 34 γκολ σε 91 παιχνίδια με την Αργεντινή, ενώ ο Πελέ 77 σε 90 παιχνίδια με τη Βραζιλία. Ο Μαραντόνα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 και έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 απέναντι στη Γερμανία, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.

 

Τελευταία Νέα