Από τα «αζήτητα» του Ολυμπιακού στην Α΄ομάδα της Τζένοα ο νεαρός Οργκίτο Ρούτσι

Γιώργος Μανταίος
Από τα «αζήτητα» του Ολυμπιακού στην Α΄ομάδα της Τζένοα ο νεαρός Οργκίτο Ρούτσι

bet365

Ο 17χρονος πρώην χαφ του Ολυμπιακού εξελίσσεται ραγδαία μέσα σε τρεις μήνες στην Ιταλία

Για τον Οργκίτο Ρούτσι που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Τζένοα, το gazzetta είχε ενημερώσει αποκλειστικά από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι Ιταλοί πήραν το 17χρονο μέσο ουσιαστικά για να τον δοκιμάσουν στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και στην Κ18. Όμως, άφησε αμέσως εξαιρετικά δείγματα γραφής και μέσα σε χρόνο ρεκόρ έκανε το πέρασμα στην Primavera, όπου αγωνίζεται και ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερός του, ο Λαρισαίος Χρήστος Παπαδόπουλος.
Στα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου ο Ρούτσι πήρε το βάπτισμα του πυρός στο πρωτάθλημα Νέων της Ιταλίας, αγωνιζόμενος ως αλλαγή στις νίκες με την Αλεσάντρια και την Κρεμονέζε. Οι «rossoblu» προηγούνται στη βαθμολογία του 2ου ομίλου της Β΄ κατηγορίας, άρα πρόκειται για μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα με προπονητή τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο. Όμως, πριν από δύο εβδομάδες απομακρύνθηκε από προπονητής της πρώτης ομάδας ο Γερμανός Αλεξάντερ Μπλέσιν και τον αντικατέστησε ο Τζιλαρντίνο. Ο παλιός στράικερ με τη σπουδαία καριέρα στην εθνική Ιταλίας, τη Μίλαν, τη Φιορεντίνα, την Πάρμα και τη Τζένοα, «ανέβασε» τον Ρούτσι για προπονήσεις με τους μεγάλους. Παράλληλα, οι διοικούντες τον σύλλογο της Γένοβας ανακοίνωσαν και επίσημα την υπογραφή τριετούς επαγγελματικού συμβολαίου και την είδηση δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του παίκτη.

Έτσι, ο Ρούτσι μέσα σε ένα τρίμηνο βρέθηκε από την Κ18 (στην οποία ήταν βασικός) στην πρώτη ομάδα του συλλόγου της Serie B, που βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης και διεκδικεί άνοδο. Ο νεαρός έχει γεννηθεί τον Μάρτιο του 2005 και το 2019 ήταν μέλος της εθνικής ομάδας Κ15 επί τεχνικής ηγεσίας Μάρκου Δήμου. Ο Ελληνοαλβανός άσος είχε κληθεί δύο φορές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η τελευταία το Νοέμβριο του 2019, όμως η πανδημία που ξέσπασε την Άνοιξη του 2020 έβαλε απότομο «φρένο» στην εξέλιξή του. Το 2021 εκπροσώπησε την εθνική Αλβανίας σε επίπεδο Κ17, ενώ από τον Ολυμπιακό αποδεσμεύτηκε στις αρχές του έτους.

 

Τελευταία Νέα