Ορκούν Κοκτσού: Ο αρχηγός της Φέγενορντ αρνήθηκε να φορέσει το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο

Newsroom
Ορκούν Κοκτσού: Ο αρχηγός της Φέγενορντ αρνήθηκε να φορέσει το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο

bet365

Ο captain της Φέγενορντ Ορκούν Κοκτσού ανακοίνωσε πριν την σέντρα στο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στην Άλκμααρ ότι δεν θα φορέσει το περιβραχιόνιο του ουράνιου τόξου για θρησκευτικούς λόγους.

Πριν από το μεγάλο παιχνίδι της Eredivisie Άλκμααρ - Φέγενορντ την Κυριακή (16/10), οι φιλοξενούμενοι δημοσίευσαν στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο twitter μια εξήγηση σχετικά με την απόφαση του αρχηγού τους, Ορκούν Κοκτσού, να μην φορέσει το περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Σύμφωνα με τον ολλανδικό σύλλογο ο captain της ομάδας: «Αποφάσισα να μην φορέσω το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ουράνιου τόξου αυτόν τον γύρο. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να τονίσω ότι τους σέβομαι όλους ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής ή προτίμησης. Πιστεύω ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει ή νιώθει. Κατανοώ πλήρως τη σημασία αυτής της δράσης, αλλά λόγω των θρησκευτικών μου πεποιθήσεων, δεν αισθάνομαι το κατάλληλο άτομο για να την υποστηρίξω. Γι' αυτό δεν νιώθω άνετα φορώντας αυτό το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μπορώ να φανταστώ ότι κάποιοι είναι απογοητευμένοι με αυτό. Δεν είναι απολύτως αυτή η πρόθεσή μου, αν και συνειδητοποιώ ότι μπορεί να μην καταφέρω αμέσως να αφαιρέσω αυτό το συναίσθημα με αυτά τα λόγια. Ελπίζω όμως ότι η επιλογή μου για θρησκευτικούς λόγους θα γίνει επίσης σεβαστή».

Ως αποτέλεσμα, το περιβραχιόνιο του αρχηγού φόρεσε ο Αυστριακός σέντερ μπακ, Γκέρνοτ Τράουνερ. Το περιβραχιόνιο του ουράνιου τόξου φοριέται για να ευαισθητοποιήσει και να υποστηρίξει την κοινότητα LGBTQ+. Θυμίζουμε ότι στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο ο αρχηγός της Αγγλίας Χάρι Κέιν και άλλοι επτά αρχηγοί ευρωπαϊκών ομάδων θα φορέσουν συμβολικά το περιβραχιόνιο της εκστρατείας OneLov για την προώθηση της διαφορετικότητας, της ένταξης και της καταπολέμησης των διακρίσεων!

 

Τελευταία Νέα