Ντέιβιντ Μπέκαμ: Σοκάρει η διερμηνέας του με τις απόψεις της για την ομοφυλοφιλία (vid)

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Σοκάρει η διερμηνέας του με τις απόψεις της για την ομοφυλοφιλία (vid)

bet365

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, στο πλαίσιο της «χρυσής» συμφωνίας που θα το αποφέρει 15 εκατ. λίρες, ώστε να αποτελεί πρεσβευτής του Κατάρ ενόψει του Μουντιάλ, πρωταγωνίστησε σε προωθητικό video, με τις απόψεις της διερμηνέας του για την ομοφυλοφιλία να ενισχύουν το αίσθημα ότι η χώρα είναι ακατάλληλη για τους μη ετεροφυλόφιλους.

Το Μουντιάλ του Κατάρ, είναι δίχως αμφιβολία το πιο αμφιλεγόμενο όλων των εποχών. Το ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται μήνα Νοέμβριο είναι το λιγότερο. Περίπου 6.500 ψυχές έχουν χαθεί στο βωμό της υλοποίησης των έργων.

Από τη μία υπάρχει ο Ερίκ Καντονά, ο οποίος κάνει σαφές ότι: «Δεν θα δω το Μουντιάλ, πεθαίνουν χιλιάδες εργάτες στα γήπεδα».

Και από την άλλη, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ως πρεσβευτής του πλουσιότερου κράτους του κόσμου έχει εξασφαλίσει μια συμφωνία που σε βάθος δεκαετίας θα προσθέσει στο λογαριασμό του 150.000.000 λίρες. Μάλιστα, η οικογένεια Μπέκαμ θα έχει κι άλλα οφέλη.

Η σύζυγος του άλλοτε σταρ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν, θα δώσει το «παρών» σε έναν διαγωνισμό μόδας για νέους Άραβες σχεδιαστές υπό την αιγίδα της φίλης της Sheikha Al-Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al Thani, αδελφής του κυβερνώντος εμίρη του Κατάρ.

Φυσικά, τις ημέρες του Μουντιάλ, θα βρεθούν στη χώρα και τ' άλλα μέλης της οικογένειας.

Τα αρνητικά σχόλια για τον θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου, άρχισαν να γίνονται πιο έντονα στη χώρα μετά τη συνάντησή του με την Σαμς Αλ-Κασάμπι. Η 60χρονη αποτελεί σύμβολο για τις προοδευτικές γυναίκες της Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για μια επιχειρηματία που προμηθεύει με μπαχάρια τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, πρεσβείες και υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Οι τοίχοι του καφέ της στην κεντρική αγορά της Ντόχα (όπου παραμένει η μόνη γυναίκα έμπορος) δείχνουν φωτογραφίες της να ποζάρει με σταρ του Χόλιγουντ όπως η Tilda Swinton, το μοντέλο Jodie Kidd και άλλους πρώην ποδοσφαιριστές όπως ο Τζεν Τέρι.

«Η ομοφυλοφιλία έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση. Στο Κατάρ, δεν είμαστε ζώα»

Πριν από μερικές εβδομάδες, σ' ένα προωθητικό βίντεο για τη χώρα, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έπρεπε - βάσει σεναρίου - να φάει από τα χέρια της Σαμς.

Η Daily Mail, στο άρθρο της για το θέμα, υπενθυμίζει σ' αυτό το σημείο ότι ο «Μπεκς» έχει δηλώσει περήφανος για το γεγονός ότι αποτελεί σύμβολο για τους ομοφυλόφιλους. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο νονός των γιων του Μπρούκλιν και Ρομέο, ο Ελτον Τζον, είναι παντρεμένος με τον Ντέιβιντ Φιρνς από το 2014.

Και γιατί γίνεται αυτό; Διότι η Εμαν, η 35χρονη κόρης της Σαμς, η οποία εμφανίστηκε στο video ως διερμηνέας του Μπέκαμ, έχει απαράδεκτες απόψεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να τονίσουμε ότι η Εμαν, είναι ένα άτομο υψηλής εκπαίδευσης καθότι βρίσκεται στο επίπεδο να πάρει το μεταπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο Ulster και παράλληλα διδάσκει στο παιδικό μουσείο της Ντόχα.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν οι φιλελεύθερες απόψεις της επεκτείνονταν και στην LGBTQ κοινότητα, η Εμαν ξέσπασε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις:

«Όχι, αυτό δεν είναι αποδεκτό!» αναφώνησε. «Η ομοφυλοφιλία έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση, αντίκειται στην επιστήμη και αντίκειται στον πολιτισμό μας! Δεν είμαστε ζώα εδώ! Ο Θεός, μας έχει διαφοροποιήσει από τα ζώα. Ο Θεός μας δημιούργησε ως άνδρες και γυναίκες. Αυτό συμβαίνει μόνο επειδή οι άνθρωποι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (ως παιδιά) και αυτό τους έχει κάνει να φοβούνται τους ανθρώπους του φύλου τους».

Το τραγικό ξέσπαμά της ενίσχυσε το μήνυμα από τις ομάδες που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα: ότι οι ομοφυλόφιλοι οπαδοί του ποδοσφαίρου πρέπει να ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ στη χώρα για το Μουντιάλ, παρά τα μηνύματα που προέρχονται από το παλάτι του εμίρη ότι, τουλάχιστον για το τουρνουά, θα υπάρχει ένας βαθμός ανοχής.

«Στο Κατάρ, οι ομοφυλόφιλοι οπαδοί μπορεί να συλλαμβάνονται και να ξυλοκοπούνται»

Ο Ντέιβιντ Τζόουνς, ως απεσταλμένος της Daily Mail στην Ντόχα, σχολιάζει και παίρνει θέση σχολιάζοντας:

«Οι άνθρωποι μπορεί να μην συλλαμβάνονται επειδή έδειξαν σημάδια μη ετεροφυλοφιλικής συμπεριφοράς, αν και ποιος ξέρει πώς οι αρχές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας που μου έδειξαν στο κέντρο διοίκησης που μοιάζει με τη Νάσα και μέσω αυτού θα παρακολουθεί τα οκτώ στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Ούτε η λευκοντυμένη, εξ ολοκλήρου ανδρική αστυνομία του Κατάρ (η υποσχεθείσα εισαγωγή γυναικών στο σώμα δεν έχει γίνει ακόμη) είναι πιθανό να προκαλέσει διεθνές σκάνδαλο εισβάλλοντας σε δωμάτια ξενοδοχείων και fan-zones σέρνοντας ανθρώπους για να συλληφθούν και να ξυλοκοπηθούν, καθώς συμβαίνει συνήθως όταν τα μάτια του κόσμου στρέφονται μακριά».

Τονίζουμε πως -προς το παρόν τουλάχιστον- ο Μπέκαμ δεν έχει πάρει θέση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα