Λάμψη από Σταματάκη στην τελευταία ημέρα του camp της Athens Goalkeepers Academy

Newsroom
Λάμψη από Σταματάκη στην τελευταία ημέρα του camp της Athens Goalkeepers Academy

bet365

Παρουσία του τερματοφύλακα της Ατλέτικο Μαδρίτης, έπεσε η αυλαία στο κορυφαίο camp τερματοφυλάκων

λούσια από πλευράς δράσης, διασκέδασης, αλλά και εκπλήξεων ήταν η σημερινή 4η και τελευταία ημέρα του ‘’11ου Goalkeeping Camp’’ της Athens Goalkeepers Academy, το οποίο διεξήχθη στις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις του ΣΕΦ και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία για ακόμη μία χρονιά!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου (15-18 Ιουνίου), τα σεμινάρια και τις προπονήσεις των Έρικ Στιλ, Μάρτεν Αρτς και Ζαν-Λουκ Ούμπερ παρακολούθησαν περισσότεροι από 80 τερματοφύλακες και προπονητές τερματοφυλάκων από όλη την Ελλάδα, αλλά και από 4 ακόμη χώρες (Κύπρος, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία). Αυτοί οι αριθμοί επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά ότι το καλοκαιρινό Camp της Νο1 ελληνικής Σχολής τερματοφυλάκων αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για goalkeepers και GK Coaches στην Ελλάδα.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι μεταξύ των αθλητών υπήρχαν και 5 γυναίκες αναδεικνύει τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στις τάξεις όλων των μελών του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων στον αθλητισμό.

Παρουσίαση της μεθοδολογίας της Παρί

Στο εκπαιδευτικό σκέλος, το πρόγραμμα είχε καταρτίσει πλήρως ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ακαδημίας της Παρί Σεν Ζερμέν, Ζαν-Λουκ Ούμπερ. Ο Γάλλος διεξήγαγε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο με τίτλο "Η φιλοσοφία της Παρί Σεν Ζερμέν στην εκπαίδευση των τερματοφυλάκων".

Στο φινάλε της παρουσίασης, ο Ούμπερ χάρισε στον Επικεφαλής της AGA Χρήστο Λάμπρου, μία φανέλα της πρωταθλήτριας Γαλλίας, ενώ προβλήθηκε και ένα σύντομο μήνυμα του προπονητή τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας της Παρί Σεν Ζερμέν, Τζιανλούκα Σπινέλι. Ο σπουδαίος Ιταλός, ο οποίος στηρίζει πάντοτε τις δράσεις της Athens Goalkeepers Academy, έδωσε τις δικές του συμβουλές στους συμμετέχοντες και δεσμεύτηκε να δώσει κι ο ίδιος το ‘‘παρών’’ σε ένα από τα μελλοντικά Camps της AGA.

Αξιολόγηση στο γήπεδο

Στη συνέχεια, τερματοφύλακες και προπονητές πέρασαν από τη θεωρία στην... πράξη. Μετέβησαν στο γήπεδο, όπου διεξήχθη προπόνηση και αξιολόγηση των νεαρών goalkeepers στα πρότυπα της πρωταθλήτριας Γαλλίας. Το αγωνιστικό σκέλος έφτασε στο αποκορύφωμά του και ολοκληρώθηκε με παιχνίδια challenge.

Εκεί πρωταγωνιστές ήταν οι αθλητές του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων, καθώς οι 3 από τους 4 νικητές είναι goalkeepers της GK Goalkeeper Academy από τα Χανιά! Πρόκειται για την Ειρήνη Μανουκαράκη, τον Μανούσο Καντουνατάκη και τον Γιάννη Μανιαδάκη, οι οποίοι μαζί με τον Μάριο Κίτσιου, κέρδισαν από ένα ζευγάρι γάντια τερματοφύλακα, που αποτελούν ευγενική χορηγία της Elite Sport Greece και του kantisports.gr.

Δεν χάνει Camp ο Σταματάκης

Έκπληξη στους τερματοφύλακές και τους προπονητές του "11ου Goalkeeping Camp by AGA" έκανε ο Δημήτρης Σταματάκης, κατά τη διάρκεια του σημερινού προγράμματος αξιολόγησης στο γήπεδο. Ο 19χρονος τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης έδωσε το "παρών" στην 4η και τελευταία ημέρα του Camp, μιλώντας στους νεαρούς goalkeepers για τη δική του αντίστοιχη εμπειρία.

Ο Κρητικός τερματοφύλακας εκπαιδευόταν για χρόνια από την AGA, έχει συμμετάσχει σε όλα τα καλοκαιρινά Camp της και χρειάστηκε να αξιολογηθεί από πολλούς συλλόγους και προπονητές μέχρι να επιλεχθεί από την Ατλέτικο και να υπογράψει σε αυτή, με ενέργειες της AGA Agency!

Δοκιμαστικά σε ομάδες του εξωτερικού

Κάτι αντίστοιχο πρόκειται να συμβεί και με τους τερματοφύλακες οι οποίοι συμμετείχαν στο ‘‘11ο Goalkeeping Camp by AGA’’ το τετραήμερο 15-18 Ιουνίου και αξιολογήθηκαν από τους κυρίους Έρικ Στιλ, Μάρτεν Αρτς και Ζαν Λουκ Ούμπερ. Όσοι ξεχώρισαν στις αξιολογήσεις των τριών προπονητών θα επισκεφτούν ομάδες του εξωτερικού προκειμένου να περάσουν από τη 2η φάση της αξιολόγησης, η οποία γίνεται στα προπονητικά κέντρα αυτών των συλλόγων. Άλλωστε, η Athens Goalkeepers Academy, έχει το ‘‘πράσινο φως’’ από κορυφαίους συλλόγους του εξωτερικού να αξιολογεί η ίδια τερματοφύλακες και στη συνέχει να τούς στέλνει στα προπονητικά τους κέντρα για περαιτέρω αξιολόγηση.

Καλοκαιρινή προ-προετοιμασία τερματοφυλάκων

Λίγο πριν από το τέλος του προγράμματος, ο Χρήστος Λάμπρου ανακοίνωσε ότι η Σχολή θα διεξαγάγει και φέτος πρόγραμμα καλοκαιρινής προ-προετοιμασίας τερματοφυλάκων, προκειμένου οι goalkeepers να μπουν απόλυτα έτοιμοι και με αγωνιστικό πλεονέκτημα στην προετοιμασία των ομάδων τους. Η καλοκαιρινή προ-προετοιμασία θα αρχίσει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Σχολή για να δηλώσουν συμμετοχή. Οι τρόποι επικοινωνίας είναι οι εξής: τηλεφωνικώς στο (+30) 6939594325, με e-mail στο [email protected] ή με μήνυμα στις επίσημες σελίδες της Athens Goalkeepers Academy σε Facebook και Instagram.

Η AGA ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές της!

Με αφορμή την ολοκλήρωση του 11ου GK Camp, η AGA ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς της και υποστηρικτές της για την καθοριστικής σημασίας στήριξή τους. Ο λόγος για το κορυφαίο αθλητικό Μέσο της χώρας gazzetta.gr, την Elite Sport, Elite Sport Greece, το kantisports.gr, την Human Performance Lab, την Mitsos Truck Repair, την Royal Spartan Elixirs, το εστιατόριο Mira, την New Art, την Elemis Constructions, την επιχείρηση ‘‘Φρούτα Λαχαναγορά Ε26’’ του κ. Δημήτρη Κουκά και τον προμηθευτή κ. Βασίλη Κέτσο.

Επίσης, ο κ. Λάμπρου ευχαρίστησε δημοσίως το SEF Soccer Club, αλλά και τον Δήμο Πειραιά, για την άμεση λύση που έδωσαν στο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την υποχρεωτική αλλαγή έδρας του Camp, μετά τις δύο φωτιές που ξέσπασαν στο αθλητικό κέντρο που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στου Ρέντη. «Κάναμε ό,τι καλύτερο περνούσε από το χέρι μας για να μην υπάρξει η παραμικρή έκπτωση στην ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών μας και αισθανόμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα